Lucian Sârbu: „Creștin nu e ăla care dă din buze că e creștin, ci ăla care îndeplinește voia Domnului”

Pupilul lui CTP, Negruțiu, probabil ateu ca și maestrul său, se minunează de un aspect particular al discursului lui Putin: dimensiunea creștin-religioasă.

Acum, nu știu, chiar nu știu cât de creștin s-o considera Putin, dar Negruțiu și CTP, chiar dacă sunt atei, ar fi de așteptat să știe că dictonul: „Încurcate-s căile Domnului” nu a apărut degeaba. Creștinismul are sfinți care au tras prin sabie și au preacurvit la greu (Sf. Ștefan cel Mare, cling cling, spune ceva, cuiva?……. dar el nu e singurul, ce, credeți că Sf. Împărat Constantin cel Mare a fost pustnic?…….) și afurisește din diverse motive papi, patriarhi și alte înalte figuri bisericești despre care ai fi zis că simpla lor poziționare lumească le-ar fi asigurat dreptul de a fi venerați. Un sfânt din Pateric parcă și zicea: „Când vei muri, te vei mira văzând cine a ajuns în Iad, dar te vei mira și văzând cine a ajuns în Rai.

Singurul care decide cât de „creștini” sunt unul sau altul e poporul creștinilor, nu necredinciosul ateu dom’ Negruțiu. În creștinism, „creștin” nu e ăla care dă din buze că e creștin, ci ăla care îndeplinește voia Domnului. Și în orice caz voia Domnului nu e să mutilezi copii, să defilezi cu imagini sataniste sau chiar să-l venerezi deschis pe Satan, să declanșezi zeci de războaie, cu zeci de milioane de morți, pe parcursul a mai puțin de 80 de ani, să acumulezi averi imense în timp ce prin Africa mor copii de foame, să minți și să injectezi oameni cu niște mizerii contrafăcute ca să aduni miliarde de USD și tot așa. De aceea nu ne rămâne decât să așteptăm, să vedem ce va ieși și din acest război cvasi-religios declanșat de Putin împotriva capitalismului woke. Mai ales că e de așteptat ca atitudinea lui Putin să rezoneze în conștiințele și în inimile multor est-europeni, ale multor sud-europeni, dar și în conștiințele și inimile multor americani conservatori.

În toată această ecuație chiar nu contează dacă unul ca Negruțiu nu crede în Dumnezeu și se exprimă doct, rece, pe subiect, considerând că discursul lui Putin e simplă propagandă. Faptul că Dumnezeu există în conștiința și inima a miliarde de oameni Îl face mai puternic decât schelălăiala oricărui negruț. Adversarii lui Putin n-au decât să vină cu un discurs asemănător, să arate că ei sunt adevărații depozitari ai voinței dumnezeiești. Dar vor putea?

Autor: Lucian Sârbu

Citiți și:
Lucian Sârbu: „Personal, consider că toți comentatorii care dau apă la moară războiului din Ucraina sunt bolnavi psihici”
Singura forță capabilă să oprească neo-marxismul este creștinismul, susține un filosof israelian: Fundamentul democrației își are originea în Biblie

 

yogaesoteric
21 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More