Singura forță capabilă să oprească neo-marxismul este creștinismul, susține un filosof israelian: Fundamentul democrației își are originea în Biblie

Un filozof israelian a făcut apel la conservatorii din SUA să își însușească singura forță capabilă să oprească neo-marxismul, și anume creștinismul, transmite LifeSiteNews.

Yoram Hazony

Dacă America se va transforma în bine, se va transforma pentru că voi ați decis că de acum înainte creștinismul va fi restaurat sub forma unei culturi publice a Statelor Unite”, a declarat Yoram Hazony în fața participanților la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon).

În timp ce „neo-marxismul trezit” este acum „ideologia dominantă”, acesta încă își „consolidează puterea”, ceea ce înseamnă că „este încă posibil să îl combatem”, a spus filosoful. Întrebarea relevantă pentru oamenii din Occident este, prin urmare, următoarea: „Ce forță este suficient de puternică pentru a o putea opri?”.

Vă dau un indiciu: nu este liberalismul”, a continuat Hazony.

Definindu-i pe conservatori ca fiind cei care sunt „devotați unei vieți de conservare și transmitere”, el a privit înapoi în istoria Occidentului, în perioada de dinaintea celor două războaie mondiale, și s-a întrebat care era paradigma „înainte ca liberalismul să devină religia publică oficială”.

Înainte, religia publică a Americii era creștinismul”, a răspuns el. „Obișnuia să fie faptul că Biblia oferea cadrul pentru viața în America. Și oamenii știau asta. Toată lumea știa asta.

Pentru a-și susține afirmația, Hazony a citat discursurile președinților Franklin D. Roosevelt și Dwight D. Eisenhower, care arătau în mod clar că aceștia credeau că într-adevăr creștinismul este „cadrul vieții în America”, susținând că fundamentul democrației însăși și al independenței naționale își are originea în Biblie.

Citiți și:
Opțiunea Benedict: Trezirea
Să contemplăm din nou creștinismul, pentru a putea înțelege că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu este liber
Neo-marxismul revanșard

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More