Numărul de spermatozoizi continuă să scadă la nivel mondial în timp ce asaltul asupra bărbaților face ravagii

Masculinitatea dispare rapid din lume, potrivit unui nou studiu publicat în revista Human Reproduction Update.

O echipă internațională de cercetători a analizat 2.936 de rezumate academice și 868 de articole complete despre acest subiect, precum și datele din 38 de studii privind numărul de spermatozoizi efectuate pe șase continente. Ei și-au publicat concluziile în acest ultim raport, care este o actualizare a unuia anterior pe care l-au publicat în 2017.

Acel studiu din 2017 a constatat că numărul de spermatozoizi a scăzut în America de Nord, Europa și Australia cu peste 50% în 50 de ani. Acest ultim studiu include, de asemenea, date noi din America de Sud și Centrală, Asia și Africa, care nu au fost incluse în studiul anterior.

Obiectivul acestui studiu a fost de a examina tendințele numărului de spermatozoizi în rândul bărbaților de pe toate continentele”, au scris autorii. „Implicațiile mai largi ale scăderii globale a numărului de spermatozoizi, golurile de cunoștințe lăsate necompletate de analiza noastră anterioară și controversele din jurul acestei probleme au justificat o meta-analiză actualizată.

Ceea ce s-a descoperit este că rata declinului spermatozoizilor a crescut cu mai mult de două ori din anul 2000, ajungând la 2,64% pe an. Între 1972 și 2000, rata spermatozoizilor a scăzut cu doar 1,16% pe an.

EDC-urile, materialele plastice și alte otrăvuri care le răpesc bărbaților bărbăția

Shanna Swan, unul dintre autorii studiului, a analizat rezultatele și și-a spus părerea într-un episod de pe YouTube After Skool. Ea a declarat că există în mod clar o „scădere semnificativă” a numărului de spermatozoizi aproape peste tot în lume, inclusiv în Asia, Africa și America de Sud.

Acum putem concluziona că în rândul bărbaților care nu știau care este [rata] lor de fertilitate, care sunt, apropo, cei mai reprezentativi pentru populația generală, a existat o scădere semnificativă [în numărul și concentrația de spermatozoizi] în Asia, Africa și America de Sud ‒ astfel încât acum putem spune că descoperirea noastră privind o scădere semnificativă a concentrației și numărului de spermatozoizi este valabilă la nivel mondial – a fost o schimbare majoră față de lucrarea din 2017”, a spus ea.

Pe lângă injecțiile anti-covid, un alt factor major care contribuie la declinul spermei este expunerea persistentă la substanțele chimice care perturbă sistemul endocrin (EDC), prezente în special în materiale plastice.

Potrivit lui Swan, a da vina pe genetică pentru aceste degradări ale spermei, așa cum susțin unii, este o ipoteză greșită, deoarece ar dura „multe generații să apară”.

Asta ne îndreaptă către mediul înconjurător”, spune ea, arătând spre EDC și alte toxine care distrug masculinitatea ca fiind cei mai importanți vinovați pentru declinul spermei. Aceste substanțe se găsesc în obiecte precum sticle și recipiente de plastic, recipiente metalice pentru conserve alimentare, detergenții de rufe, substanțele ignifuge, ambalajele alimentare, jucăriile, chitanțele de la magazinele alimentare și bancomate, precum și pesticidele și erbicidele agricole..

Ftalații, care se găsesc și în materialele plastice, produsele de îngrijire personală și jucăriile pentru copii, sunt o altă clasă de compuși care distrug spermatozoizii și care nu pot fi observați cu ochiul liber, dar care sunt peste tot în lumea de astăzi.

Este greu de evitat de către consumatori, mai ales că producătorii nu au nicio obligație de a identifica aceste ingrediente chimice”, scrie David Charbonneau pentru The Epoch Times despre ftalați.

De asemenea, mulți dintre acești perturbatori endocrini se descompun încet în mediu, ceea ce îi face să fie un pericol pe termen lung.”

Într-un videoclip pe care îl puteți viziona aici, Swan ilustrează procesul prin care ftalați și alte EDC scurtcircuitează producția de testosteron la bebelușii bărbați nenăscuți pe măsură ce trec prin procesul de dezvoltare.

Semnalul genetic este ca testiculele să se dezvolte și să înceapă să producă testosteron și aici vine această influență străină de la ftalați care spun organismului: «Ei bine, nu este necesar să produci atât de mult testosteron [pentru că] este suficient, întrucât ei ocupă situsurile … receptorilor de androgeni, receptorilor de testosteron”, explică ea.

Citiți și:
Numărătoarea inversă a spermatozoizilor. Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză a fertilității masculine
Noi studii: Expunerea la proteina Spike vaccinală afectează sănătatea reproductivă a femeilor și sănătatea mamei

 

yogaesoteric
21 mai 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More