Lumea diabolică a manipulării genetice

 

„Controlează petrolul și controlezi națiunile. Controlează mâncarea și controlezi oamenii.” Henry Kissenger

Semințele distrugerii: agenda ascunsă a manipulării genetice, de F. William Engdahl, este o carte documentată cu abilitate, care se concentrează asupra modului în care o mică elită socio-politică americană caută să instituie controlul chiar asupra necesarului de bază pentru supraviețuirea umană: furnizarea pâinii noastre cea de toate zilele.

Aceasta nu este o carte obișnuită despre pericolele organismelor modificate genetic (OMG). Engdahl conduce cititorul pe coridoarele puterii, în sălile laboratoarelor științifice, în spatele ușilor închise ale consiliilor de conducere ale corporațiilor. Autorul dezvăluie în mod covârșitor o lume diabolică a intrigii politice bazate pe profit, corupția și coerciția guvernamentală, în care manipularea genetică și patentarea formelor de viață sunt folosite pentru a obține controlul mondial asupra producției de produse alimentare. Dacă adesea cartea seamănă cu relatarea unor crime, aceasta nu este cazul să ne mire. Pentru că exact despre aceasta vorbim.

Critica argumentată cu grijă a lui Engdahl depășește cu mult controversele obişnuite din jurul practicii modificării genetice ca tehnică științifică. Cartea este de natură să ne deschidă ochii, şi constituie o lectură obligatorie pentru toți cei dedicați cauzelor justiției sociale și păcii mondiale.

Redăm în cele ce urmează Prefaţa cărţii Semințele distrugerii: Agenda ascunsă a manipulării genetice, de F. William Engdahl:

Introducere

„Avem aproximativ 50% din averea lumii, dar doar 6,3% din populația sa. Această diferență este deosebit de mare, mai ales între noi și popoarele din Asia. În această situație, nu putem să nu constituim obiectul invidiei și resentimentelor. Adevărata noastră sarcină în perioada următoare este de a crea un model de relații care ne va permite să menținem această poziție de disparitate fără a aduce atingere securității noastre naționale.

Pentru a face aceasta, va fi necesar să ne debarasăm de toate sentimentalismele și visarea cu ochii deschişi; iar atenția noastră va fi nevoie să fie concentrată pretutindeni asupra obiectivelor noastre naționale imediate. Nu este cazul să ne autopăcălim că ne putem permite astăzi luxul altruismului și al binefacerii lumii.” George Kennan, funcționar principal pentru planificare în Departamentul de Stat al SUA, 1948

Această carte este despre un proiect întreprins de o mică elită socio-politică, centrată, după cel de-al Doilea Război Mondial, nu la Londra, ci la Washington. Este povestea secretă a modului în care această elită auto-înscăunată și-a propus, în cuvintele lui Kennan, „să mențină această poziție de disparitate”. Este povestea modului în care doar câţiva oameni au dominat resursele și pârghiile de putere din lumea postbelică.

Este mai presus de toate o istorie a evoluției puterii controlate de cei câţiva aleşi, în care chiar și știința a fost pusă în slujba minorității respective. Așa cum a recomandat Kennan în memorandumul său din 1948, ei și-au continuat politica fără încetare și fără „luxul altruismului și al binefacerii lumii”.

Cu toate acestea, spre deosebire de predecesorii lor din cercurile de frunte ale Imperiului Britanic, această elită americană emergentă, care a proclamat cu mândrie la sfârșitul războiului zorii Secolului lor American, a fost măiastră în utilizarea retoricii altruismului și a binefacerii mondiale pentru a-și avansa obiectivele.

Secolul lor American a defilat ca un imperiu mai moale, unul „mai amabil, mai blând” în care, sub steagul eliberării coloniale, al libertății, democrației și dezvoltării economice, acele cercuri ale elitei au construit o rețea de putere pe care lumea nu o mai văzuse de pe vremea lui Alexandru cel Mare, cu vreo trei secole înainte de Hristos – un imperiu global unificat sub controlul militar al unei singure superputeri, capabil să decidă, pe baza unui capriciu, soarta unor națiuni întregi.


Citiţi şi:

Planurile Americii și Geopolitica

Rockefeller își construiește Arca lui Noe. Oare ce ascunde?

 

yogaesoteric
22 martie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More