Lumea e condusă de demoni, nu de politicieni. Îi doare-n cot de populația planetei

Forţele mondiale se înarmează până-n dinţi! Au cheltuit cea mai mare sumă din istorie

Forţele mondiale se înarmează până-n dinţi! Unii ca să se apere de invadatori, alţii ca să pornească războaie, probabil. Pentru prima dată în istorie, cheltuielile mondiale cu apărarea au trecut anul trecut pragul de 2.000 de miliarde de dolari, şi urmează să continue să crească pe măsură ce statele europene îşi extind forţele armate ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

În 2021, ţările din întreaga lume au cheltuit o sumă totală de 2.113 miliarde de dolari pentru apărare, cu 0,7% mai mult decât în 2020. Cheltuielile cu apărarea au reprezentat 2,2% din Produsul Intern Brut mondial.

SUA şi-au păstrat poziţia de lider incontestabil în ceea ce priveşte cheltuielile cu apărarea, cu 38% din cheltuielile mondiale, adică 801 miliarde de dolari.

În secolul XXI, la 32 de ani de la încheierea Războiului Rece, în loc ca preocuparea liderilor lumii să fie micșorarea bugetelor militare și direcționarea resurselor către reducerea subdezvoltării, a malnutriției, către eradicarea analfabetismului, rezolvarea crizei de apă potabilă în multe zone ale lumii, guvernele se împrumută tot mai mult, iar popoarele devin sclave ale marilor finanțe internaționale, pentru a spori arsenalele militare.

Lumea e condusă de demoni, nu de politicieni. Îi doare-n cot de populația lumii. Manipulează marea turmă de bipezi lipsiți de discernământ în direcția pe care o vor. Uitați-vă ce se petrece pe rețelele de comunicare virtuală! E dezastru!

Autor: Angelo Davidescu

Citiți și:
Vestea bună: globalizarea a murit! Vestea proastă: se pregătește ghetoizarea lumii
Biruinţa finală aparţine binelui!

 

yogaesoteric
26 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More