Lumea plantelor

 

Iubesc sau se tem, se bucură sau suferă. Comunică între ele şi sunt puternic influenţate de gândurile noastre. Ne pot ajuta să obţinem imaginea unui gând şi chiar să comandăm mental o maşină.

Noi nu putem percepe lumea plantelor, deoarece ritmul în care trăiesc este mult mai lent decât al nostru. Dar, aşa cum remarca cineva, pentru o lume cu o frecvenţă de vibraţie mai mare decât a noastră apărem la fel de „vegetativi” precum ne par nouă plantele!

Plantele – un subiect aparent banal. Le folosim zilnic ca hrană sau medicament, ca ornament al locuinţei, uneori chiar le îndrăgim ca pe nişte prieteni. Însă ceea ce se petrece în universul vegetal întrece cu mult ceea ce ne-am putea imagina. 

Trandafirii ameliorează bolile nervoase

Dr. Alexander Gurvich afirmă că „toate celulele vii emit o radiaţie invizibilă”. Această radiaţie este perturbată în caz de boală. Un experiment foarte simplu demonstrează clar acest lucru: e suficient ca o persoană bolnavă să ţină câteva minute în braţe un vas cu o cultură de drojdie de bere şi cele mai viguroase celule ale acesteia vor muri!
Dr. Gurvich a detectat asemenea radiaţii şi la plante. Fotografiile Kirlian evidenţiază şi ele că fiecare plantă emite un anumit gen de energii. Acestea pot avea diferite efecte asupra corpului, psihicului sau minţii noastre. Dr. Nikolai Yurchenko, care a studiat timp de 20 de ani influenţa subtilă a plantelor asupra sănătăţii umane la Sanatoriul Sukhumi de pe malul Mării Negre, susţine că emanaţiile subtile ale unor anumite flori şi ale unor anumiţi copaci au efecte curative. De exemplu, trandafirii roşii pot ameliora bolile nervoase. Pinul are un efect revigorant, pe care îl puteţi testa chiar dumneavoastră. Prindeţi între degetul mare şi cel arătător şi mijlociu de la mâna stângă vârful câtorva ace de pin. Ţineţi-le astfel timp de câteva minute şi gândiţi-vă că absorbiţi energia specifică a pinului. Veţi simţi efectul în mod clar!

Plantele reacţionează la gândurile oamenilor

Dr. Marcel Vogel a construit în laboratorul său un aparat care înregistrează reacţiile plantelor la stimuli exteriori şi le-a transpus într-un desen. Într-un experiment realizat cu acest aparat, a descoperit că plantele reacţionează la gândurile oamenilor. El a rugat un fizician să se aşeze lângă o plantă cuplată la aparat şi să se gândească la o problemă tehnică şi a înregistrat o reacţie din partea plantei. Apoi l-a rugat să se gândească la soţie. Şi de data acesta planta a reacţionat, dar în mod diferit faţă de prima oară (a obţinut altă diagramă).
Cu ajutorul acestui aparat, dr. Vogel a urmărit să demonstreze că plantele ne pot da, indirect, imaginea diferitelor tipuri de gânduri şi chiar a stărilor de conştiinţă. El a pornit de la ideea că stările mentale generează în corp anumite câmpuri de forţă care sunt „simţite” de plante. Împreună cu o echipă de medici, dr. Vogel a identificat imaginile care sunt asociate cu anumite boli mentale.
Dacă metoda se va dovedi corectă, ea va deveni un excelent instrument de diagnosticare şi va ajuta chiar la accelerarea studiilor referitoare la conştiinţă.

Plantele au meridiane energetice

Renumitul om de ştiinţă indian sir Jagadis Chandra Bose afirmă că „plantele au un sistem nervos sensibil şi o bogată viaţă lăuntrică”. El a construit un aparat care amplifică foarte mult reacţiile lor. De exemplu, cu ajutorul acestuia mersul unui melc se vede precum goana unui expres. Aparatul i-a permis să descopere că plantele au reacţii asemănătoare cu cele ale animalelor (bineînţeles, mult încetinite). Aceasta înseamnă că în viitor ele vor putea fi folosite  în experimentele medicale, astfel încât să nu mai fie sacrificate animale.

Conform spuselor lui Bose, plantele pot să iubească sau să urască, să se bucure sau să se teamă, se leagănă ameţite dacă li se dă alcool, se înviorează la cofeină, iar copacii bătrâni pot supravieţui şocului unei operaţii majore (transplantul, de pildă) dacă li se administrează cloroform! Ele au, de asemenea, meridiane energetice, ca şi oamenii şi animalele.
Botaniştii ruşi sugerează că între plante circulă o energie purtătoare de viaţă. Ei au închis o tulpină de porumb aflată în creştere într-un recipient de sticlă, unde nu primea deloc apă. Alături de ea au aşezat o alta, care primea apă şi creştea în condiţii normale. Chiar şi după câteva săptămâni planta captivă a continuat să înflorească! Cercetătorii cred că, într-un fel necunoscut, o cantitate de apă s-a transmis de la planta udată la cea captivă.

Paul Sauvin, tehnolog şi consultant PSI la o firmă de cercetare şi implementare tehnologică din New Jersey, a avut ideea năstruşnică de a pune plantele la treabă! De exemplu, plantele din laboratorul său pornesc şi opresc trenuleţe de jucărie. La circa 3 km de laborator, el lasă să pornească un noian de emoţii către plantele sale şi, dintr-o dată, motorul maşinii parcate în faţa laboratorului porneşte!
Sauvin a plecat de la ideea că plantele pot fi influenţate şi de la distanţă. Reacţia lor la sentimentele sau gândurile care le sunt adresate este transpusă într-un semnal electric. Acesta este amplificat şi apoi convertit în alt tip de energie, pentru a declanşa, la rândul său, alte reacţii. Experienţele lui dovedesc că, prin intermediul plantelor, este posibil să comandăm mental un echipament.
Poate că, în curând, vom putea aprinde lumina în casă atunci când suntem plecaţi sau, dimineaţa, fără a ne mai da jos din pat, vom putea să dăm drumul câinelui afară!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More