Acad. dr. Ovidiu Bojor, la 97 de ani: Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat

Credința a fost la baza vieții și formării mele, mărturisește academicianul Ovidiu Bojor, doctorul farmacist care a descoperit insulina vegetală și a întemeiat fitoterapia modernă în România.

La vârsta de 97 de ani, dr. Ovidiu Bojor se consideră fericit pentru că trăiește în România și nu ezită să-și mărturisească dragostea pentru țară sau credința.

La baza formării mele am crezut dintotdeauna că există ceva superior oamenilor şi am urmat această cale. Am studiat, am predat, am făcut multe descoperiri, uneori m-am îndoit, dar ceea ce mi-a rămas cu siguranţă, a fost convingerea că la baza vieţii noastre stă doar iubirea. Şi e de ajuns”, a spus academicianul Ovidiu Bojor la TVR.

Potrivit lui Ovidiu Bojor, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, medicina alopată și energia plantelor nu se exclud, ci se pot ajuta reciproc.

A început să studieze plantele din copilărie, sub îndrumarea tatălui său, profesor de științele naturii.

Tatăl meu a fost cel mai bun mentor. Tatăl, profesor de științele naturii, mi-a determinat viitorul. Mergeam cu el pe munte, mă învăța tot felul despre șerpi, gâze, fluturi, păsări, absolut tot. La 7-8 ani cunoșteam toate plantele, în limba latină”, își amintește Ovidiu Bojor.

Pregătirea profesională care a urmat a fost însoțită și susținută de iubire și de credință.

Am iubit tot ce e viu, tot ce e frumos, tot ce e înălțător și acesta mi-a dat în fiecare zi forța necesară să mai fac un pas înainte în evoluția mea spirituală. (…) Nu putem îngriji trupul, dacă neglijăm sufletul omului, fiindcă toate bolile apar din cauza sufletului bolnav”, a explicat Ovidiu Bojor.

Pentru o viață lungă și fericită, spune dr. Bojor, este necesar să ne conservăm bucuria și amintirile bune ale copilăriei, să ducem cu noi cât mai multe elemente din locul natal și să ne vindecăm cu plante din țara în care ne-am născut.

Ultima sa carte, intitulată Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice, a apărut în 26 februarie 2020. „Parcă am prevăzut” (pandemia), spune Ovidiu Bojor, adăugând că acum este în lucru un volum despre aparatul cardio-vascular.

Citiți și:
Prof. Ovidiu Bojor: Curățați căile respiratorii cu această soluție și sterilizați aerul din casă în acest fel
Acad. Ovidiu Bojor: «Lumea noastră este pe cale să se prăbuşească moral, etic şi spiritual»

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More