Lumina enigmatică a iubirii vindecătoare

Cei de la canalul de televiziune BBC din Londra au avut o experienţă extraordinară în timp ce filmau un documentar despre Maica Tereza, care a fondat binecunoscuta Casă a Muribunzilor în Calcutta.

Maica Tereza şi surorile de la Misiunea de Caritate culegeau zilnic muribunzi de pe străzile din Calcutta şi îi aduceau în acel locaş spre a le oferi adăpost şi îngrijire. Din 1952 ele au adus acolo peste 23.000 de oameni bolnavi sau chiar pe moarte şi din aceştia, jumătate au fost salvaţi.

Cameramanul care a filmat acest documentar, Ken Macmillan, îşi câştigase deja renumele prin filmarea remarcabilă de la serialul „Civilizaţie” a lui Kenneth Clark. Intrând în căminul Muribunzilor, Ken i-a spus scenaristului Malcom Muggeridge că este imposibil să filmeze ceva acolo. Camerele lungi, în care se aflau aliniate corpurile muribunzilor, aduceau mai degrabă a caverne, abia fiind foarte slab luminate prin câteva ferestruici aflate undeva sus, aproape de tavan.

„Ken a fost foarte ferm”, povestea Muggeridge. Nu aveau cu ei lămpi adecvate unor asemenea condiţii. În final el a decis să filmeze câteva cadre înăuntru, pentru a-i face plăcere lui Muggeridge, iar apoi a filmat pacienţii afară, la lumină.

Când a filmul a fost procesat, tehnicienii au fost surprinşi: cadrele filmate în interior, în întuneric, erau scăldate întro-o lumină de o frumuseţe rară, de culoare aurie şi albastră. „Ken susţine cu hotărâre că din punct de vedere tehnic acest rezultat este imposibil”, a declarat Muggeridge. Ken Macmillan a încercat după aceea să facă nişte teste, filmând cu acelaşi tip de film şi în condiţii de iluminare identice. De fiecare dată rezultatele au fost complet negative! El nu a putut oferi nicio explicaţie pentru extraordinara lumină aurie şi albastră apărută pe filmul realizat în camerele întunecoase din lăcaşul Maicii Tereza.

Muggeridge presupune că este vorba de un fenomen care are cauze religioase. „Căminul pentru muribunzi al Maicii Tereza este îmbăiat într-o iubire pe care o simţi imediat ce pătrunzi acolo. Această iubire este luminoasă, precum aureolele pe care artiştii le-au văzut şi le-au desenat în jurul capetelor sfinţilor. Nu mă surprinde deloc faptul că această luminozitate poate fi înregistrată pe film.”

Dacă această lumină ce pătrunde în Căminul Muribunzilor este autentică, atunci de ce natură este această emanaţie? Poate fi ea înregistrată şi măsurată cu aparatele şi instrumentele ştiinţei contemporane? Interesant este că lumina era aurie şi albastră, culorile care adesea sunt asociate cu unele fenomene de natură paranormală. Oare rugăciunile Maicii Tereza şi grija ei faţă de pacienţi se manifestau ca un transfer de energie sau ca o „antena” care atrăgea energii similare cu cele pe care clarvăzătorii le văd circulând între vindecători şi pacienţi?

Marele mister este natura acestei energii şi mecanismul prin care ea acţionează. Ambrose Worall, expert în electronică şi totodată vindecător, susţine că în curând vor apărea instrumente care să pună în evidenţă forţele psihicului şi corpul energetic, precum şi emanaţiile subtile ale acestuia. „Trebuie să luăm în considerare toate sistemele posibile şi câmpurile de forţă…”, este sfatul său.

Fragment preluat din Revista Misterelor nr. 26

Citiţi şi:
Fotografii din altă lume
Poveste cu zâne

yogaesoteric
iunie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More