Maduro: Venezuela – teren de testare pentru arme electromagnetice, noua strategie de război

 

Caracasul susţine că SUA încearcă să destabilizeze situația din Venezuela prin sabotaj, în timp ce finanţează o opoziție anti-guvernamentală pe care președintele Nicolas Maduro a descris-o ca fiind „cea mai dăunătoare” și „cea mai criminală” din ultimii 20 de ani.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro şi-a acuzat adversarii că folosesc țara sa ca teren de testare pentru o nouă strategie de război și noi tipuri de arme.

„Venezuela arată lumii că este un teren de testare pentru noi arme cibernetice, electromagnetice și pentru o nouă strategie de război, care nu reprezintă o invazie directă sau un bombardament cu rachete, ci urmăreşte bombardarea serviciilor publice vitale“, a spus Maduro, citat de Sputnik Internaţional.

În luna martie, Venezuela a suferit cea mai gravă întrerupere a energiei electrice din istorie, când 21 din cele 23 de state au rămas fără electricitate. Furnizorul național de energie electrică din Venezuela, Corpoelec, a declarat că incidentul a fost cauzat de „sabotajul” centralei hidroelectrice din Guri, care generează electricitate pentru aproape toată țara.

Potrivit Caracasului, sistemul energetic venezuelean este supus la atacuri, inclusiv „atacuri electromagnetice” asupra liniilor de transmisie a energiei electrice.

Complotul opoziţiei

Președintele a subliniat că „opoziția criminală” intenționa să atace unitățile militare ale forțelor bolivariene și, de asemenea, să îl ucidă.

„Știu despre planurile criminale ale celor care conduc opoziția, despre complotul lor pentru uciderea mea”, a spus Maduro, adăugând că este necesar să „ridice nivelul de alarmă în unitățile militare ale țării” și să intensifice la maximum „activitățile de informații și contrainformații”.

Totodată, preşedintele a cerut milițiilor locale să se alăture organizațiilor militare pro-guvernamentale cunoscute sub numele de Colectivos, pentru a menţine pacea în țară.

Maduro a anunțat şi o sporire a numărului militarilor venezueleni din miliţie de la 2,1 milioane la 3 milioane.

„În numele comandantul nostru [fostul președinte Hugo] Chavez, care a avut visul să avem o miliţie puternică a poporului, ca parte a sistemului național pentru protejarea Constituției, și care ar putea deveni forţe suplimentare ale Armatei bolivariene, anunțăm că vom spori numărul de luptători de miliție la 3 milioane până în luna decembrie a acestui an”, a declarat Maduro la televiziunea națională.

„Am comandat formarea de 50.000 de unităţi de apărare populară în toate cartierele și orașele, în fiecare colț al țării pentru a sprijini și întări apărarea integrală a ţării”, a scris preşedintele pe Twitter.

Măsura a fost anunțată pe fondul unei crize politice profunde în Venezuela. În luna ianuarie, liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar, contestând realegerea lui Maduro anul trecut. Guaido a fost imediat sprijinit de Statele Unite și de aliații acestora, care au denunțat realegerea lui Maduro. China, Cuba, Rusia și o serie de alte țări şi-au exprimat sprijinul pentru Maduro ca fiind singurul președinte legitim al Venezuelei.

Citiți și:

SUA vrea să controleze Venezuela prin masonul Juan Guaido

Venezuela urmează să fie măcelărită de «binefăcătorul american»


 

yogaesoteric
17 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More