Remedii pentru bila leneșă. Ce o pune într-o armonioasă funcționare

 

Dischinezia biliară sau, cum i se spune în termeni populari, „bila leneşă“, reprezintă o tulburare funcţională a vezicii biliare. Atunci când alimentaţia este prea bogată în grăsimi, vezica biliară este nevoită să elibereze o cantitate mai mare de lichid în tubul digestiv, pentru a favoriza digestia. Acest fapt poate provoca blocarea bilei şi astfel digestia va fi îngreunată.

Simptomele sunt reprezentate de durere în partea dreaptă sub coaste, balonare, greaţă, vărsături şi gust amar, fiind necesară excluderea grăsimilor, a prăjelilor din alimentaţie. Din fericire, pe lângă tratamentul medicamentos, natura îţi pune la dispoziţie cele mai bune remedii pentru a compensa deficienţa funcţională a vezicii biliare!

Rostopasca

Pentru a calma durerile cauzate de contracţiile vezicii biliare, prepară un macerat de rostopască. Pune o linguriţă de frunze uscate la 250 de mililitri de apă pură de izvor și lasă la macerat timp de 6-8 ore. Nu se adaugă îndulcitor. Din ceaiul rezultat, bea treptat în decursul unei zile.

Poţi prepara, de asemenea, un amestec de tincturi format din tinctură de rostopască, şovârf şi anghinare. Pune câte o jumătate de lingură din fiecare tinctură în 500 ml de apă. Bea 250 ml din amestec, înainte de masă. Atenţie, acest remediu pe bază de tincturi este necesar să fie consumat în 48 de ore de la preparare!

Pelinul

Ceaiul de pelin sub formă de macerat la rece stimulează secreţia de bilă şi acţionează ca un antiinflamator şi ca un dezinfectant al tubului digestiv. Prepară un macerat dintr-o linguriţă de plantă la două ceşti de apă pură de izvor sau apă plată, lăsate la macerat 6-8 ore. Bea un sfert de ceaşcă de ceai astfel obținut cu 30 de minute înainte de masă.

Anghinarea

Un alt remediu pentru bila leneşă este maceratul la rece de anghinare. Se prepară dintr-o lingură de frunze de anghinare la 500 ml de apă pură de izvor sau apă plată, care se lasă la macerat 6-8 ore. Se strecoară amestecul şi se consumă ceaiul pe parcursul unei zile.

Bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol, şi stai culcat pe partea dreaptă 30 de minute. Restul de ceai se consumă în două reprize, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cu 30 de minute înainte de cină. După 20 de zile de terapie, fă o pauză de o lună, apoi o poţi relua.

Gălbenelele

Maceratul de gălbenele stimulează funcţiile ficatului, dar şi pe cele ale sistemului digestiv. Prepară un ceai sub formă de macerat la rece din două linguriţe de flori uscate de gălbenele la două ceşti de apă pură de izvor sau apă plată. Se strecoară după 6-8 ore și se bea ceaiul obținut pe parcursul unei zile.

Păpădia

Efect de atenuare a disconfortului produs de bila leneșă are şi tinctura din rădăcină de păpădie, pe care o poţi prepara acasă. Mărunţeşte 20 g de rădăcină uscată, pune-o într-un borcan şi toarnă peste ea 100 ml de alcool de 70°. Închide borcanul ermetic, agită-l două minute de trei ori pe zi, pe toată perioada de macerare, care este de 10 zile. La sfârşit, strecoară tinctura şi las-o la decantat şase zile. După acest timp, separă partea limpede şi păstreaz-o în recipiente de sticlă, închise la culoare, într-un loc ferit de lumină. Bea de trei ori pe zi, câte 30 de picături de tinctură diluate în 100 ml de apă.

Citiți și:

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

Cum să ne protejăm ficatul

Legătura dintre emoţii şi organe

 

yogaesoteric
17 mai 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More