Magnetoterapia – garanția ce este adeseori nebănuită a unei sănătăți de fier (I)

 

La modul general vorbind, se cunoaște faptul că sănătatea fiecărei ființe umane este strâns legată și de energia magnetică a Pământului, care echilibrează organismul la nivel celular, atunci când asupra fiinţei acționează un sistem de energii subtile care îi influențează într-un mod direct sănătatea. În mod normal, ar fi necesar ca fiinţa umană să „funcţionezeˮ în rezonanță cu câmpurile electromagnetice ale Terrei, dar acestea sunt din ce în ce mai „șubreziteˮ în prezent. În acest context, magnetoterapia revine în actualitate, fiind una dintre principalele terapii naturale ce sunt recomandate de specialiști pentru rezolvarea unor probleme curente de sănătate.

În anii 2.000 î.H., vechii hinduși descriau deja în Vede (culegerile de texte sacre sanscrite) proceduri eficiente de vindecare magnetică. Aristotel și Pliniu menționează în scrierile lor faptul că egiptenii și grecii foloseau metode de tratament care implicau magnetismul.

Magnetoterapia s-a născut în Extremul Orient și a fost aplicată cu succes încă din cele mai vechi timpuri. Pe papirusurile egiptene s-au descoperit pictograme care atestă că regina Cleopatra purta o amuletă magnetică pe frunte, pentru a-și păstra tinerețea. Din scrierile timpurii reiese că medicul Paracelsus trata cu magneți fel de fel de boli. Regina Elisabeta I, bolnavă de artrită, a fost vindecată de medicul ei personal cu ajutorul magneților. Așadar, din punct de vedere cronologic, magnetoterapia n-a fost abandonată niciodată de-a lungul a mii de ani de evoluție.

Acest tratament a devenit cu atât mai necesar cu cât în viața omului modern au intervenit numeroși factori ce perturbă magnetismul teluric: rarefierea stratului de ozon (din cauza poluării masive), care nu ne mai protejează de radiațiile emise de Soare, armăturile metalice din construcții, rețeaua electrică din clădirile în care locuim, microundele nefaste și radiațiile electromagnetice ce sunt generate de aparatura electronică și electrocasnică, antenele de telefonie mobilă sau radio, de care acum nimeni nu ține seama etc.

Oamenii de știință de la NASA au stabilit că, față de acum 150 de ani, câmpul magnetic al pământului s-a redus cu circa 50%, ajungând la doar 0,5 gauss, aspect ce afectează grav și profund toate organismele vii. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele specii de păsări „uităˮ să mai migreze, animalele marine nu-și mai găsesc locurile de reproducere, iar multe fenomene meteorologice o iau razna, făcând să apară adevărate catastrofe naturale!

Cu siguranță că de aceea și noi, oamenii, suntem la fel de afectați de scăderea energiei magnetice naturale și avem mare nevoie de suplimentarea câmpului magnetic al organismului, cu ajutorul magneților, nu doar pentru tratarea unor afecțiuni, ci pentru buna funcționare a întregului organism, mai ales pentru prevenirea apariției unor disfuncții și anomalii energetice care, ulterior, pot declanșa boli grave.

Dr. Roger Coghill este considerat un precursor al cercetărilor în ceea ce privește efectele terapiei magnetice. Studiile lui se referă atât la beneficiile câmpurilor magnetice, cât și la problemele grave care pot să apară în urma expunerii la radiațiile electromagnetice nocive (cele de la telefonul mobil sau chiar de la computer).

Având în vedere că apa este puternic influențată de acțiunea magneților, aceasta înseamnă că și sângele beneficiază de pe urma terapiei cu magneți, deoarece acesta este compus în proporție de 70%-80% din apă. Utilizarea inteligentă a magneților poate reconfigura structura sângelui, îmbunătățindu-i circulația și are un efect cert de purificare asupra organismului.

Un experiment simplu pe care poate să-l facă fiecare acasă

Cei care doresc să se convingă singuri de puterea și de beneficiile magneților, pot să realizeze singuri un semnificativ experiment, punând două ghivece cu pământ într-un loc luminos, și aruncând în fiecare același număr de semințe dintr-o anumită plantă, la alegere. Plasați însă sub unul dintre ghivece un magnet sau chiar pe acela stropiți-l cu apă ce a fost în prealabil magnetizată pentru minim 24 de ore. Comparați apoi cele două ghivece pe măsură ce ies plăntuțele din semințe, atunci când cresc și se dezvoltă. Cu siguranță veți observa astfel unele diferențe notabile.

Dezvoltarea celulelor canceroase este în mod evident inhibată dacă acestea sunt ținute într-un flux magnetic suficient de puternic

Un terapeut ce folosește de mai mulți ani magnetoterapia declară: „Am constatat pe propria-mi piele efecte nebănuite ale magnetoterapiei. Inițial, am folosit magneții pentru a-mi stopa durerile de coloană de care sufeream din tinerețe, ce erau cauzate de o spondilită anchilopoietică – afecțiune evolutivă, chinuitoare și invalidantă, care la un moment dat m-a țintuit la pat. După ani de zile de tratamente cu medicamente și după nesfârșite căutări, am reușit să opresc evoluția bolii prin intermediul magneților! Nimic altceva nu m-a ajutat! În paralel, am scăpat însă și de alte probleme de sănătate, despre care nici nu mă gândeam că ar putea fi ușor influențate de fluxul magnetic: migrene, bilă leneșă, colită, gastrită, dar și de un adenom hipofizar.

Cert este că, de aproape 25 de ani, de când urmez magnetoterapia, nu am mai luat niciun medicament, iar analizele mele medicale sunt acum perfecte, în ciuda vârstei înaintate pe care o am. Cel mai important efect nebănuit al magneților este combaterea proceselor inflamatorii și stoparea durerilor, în special a celor de origine reumatică.

Rezultate de multe ori spectaculoase se văd în reumatisme poliarticulare, spondiloze, în hernii de disc, în discopatii, în lombosciatică, în spondilite, în artrite, în artroze. Magnetoterapia are efecte surprinzător de bune și în bolile endocrine, digestive, hepato-biliare, ORL (sinuzite, bronșite, probleme auditive – repară timpanele sparte!), oftalmologice (scade miopia, crește acuitatea vizuală), dermatologice, urogenitale, în tulburări circulatorii (mai ales în arterite), cardiopatie ischemică, angină pectorală, diabet zaharat, diminuarea nodulilor și a chisturilor, în tulburări menstruale. Prin creșterea ușoară a tensiunii arteriale, ajută mult persoanele hipotensive. Pacienții au observat cicatrizarea rapidă a rănilor și a arsurilor, dispariția migrenelor, a insomniilor și prevenirea infecțiilor virale. Rezultate foarte bune am avut și în bolile psihice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, nevroze), în cele emoționale (fobii, depresie, anxietate) și în multe pareze ce sunt cauzate de accidente vasculare cerebrale. Am constatat că terapia cu magneți ajută la sudarea oaselor fracturate într-un timp foarte scurt (rezultate ce au fost comunicate de mai mulți pacienți care aveau fracturi).

Interesantă este observația unui medic american, care a studiat efectul terapeutic al magneților: dezvoltarea celulelor canceroase este inhibată dacă sunt ținute într-un flux magnetic puternic, de peste 500 gauss! De un real folos este și apa magnetizată, care are efecte benefice asupra întregului organism, prin reducerea acidității gastrice, îmbunătățirea digestiei și eliminarea mai eficientă a toxinelor. Magneții îmbunătățesc considerabil circulația periferică, având asupra pielii multiple efecte benefice.

Apa poate fi ușor magnetizată prin simpla dispunere pentru o perioadă de timp a unui magnet sub vasul ce este plin cu lichid.ˮ

În multe cazuri, pacienții au renunțat la medicamente, nemaiavând niciodată nevoie de ele

„În primul rând, nu este necesar să mai iau medicamente și (mai important pentru mine) nici nu mai am deloc nevoie să fac injecțiiˮ, declară un pacient care a recurs mereu la magnetoterapie ca metodă de vindecare a afecțiunilor de care suferea.

T. R. din județul Bihor relatează: „La vârsta de 50 de ani, am fost diagnosticat cu reumatism poliarticular, o boală cumplit de dureroasă, la care s-au mai adăugat și alte suferințe: o cardiopatie ischemică și un dezechilibru pe fond nervos, din cauza căruia eram amețit și nu mai puteam merge fără însoțitor. Eram complet demoralizat, după toate tratamentele alopate ce au eșuat. La un moment dat, m-a vizitat un fost coleg și, văzând în ce stare cumplită ajunsesem, mi-a recomandat să apelez la terapia pe bază de magneți, cu care soția lui se vindecase în timp record de o poliartrită în stadiu avansat și de alte afecțiuni cronice (tulburări circulatorii, dereglări endocrine și digestive). N-am avut mare încredere la început, dar mi-am zis că n-am nimic de pierdut dacă probez și această metodă, mai ales că prețul magneților este rezonabil.

În primele zile de terapie, am constatat diminuarea durerilor și am început să mă simt din ce în ce mai bine. După 3 săptămâni de magnetoterapie, am scăpat de orice suferință. Acum sunt alt om, nu mai am dureri, sunt plin de energie și merg 5-6 km pe bicicletă zilnic! Magneții îi folosesc doar când dorm, la energizarea apei de băut și când îmi mai apare vreo problemă (de curând m-a durut un molar, de care am legată o lucrare dentară, dar apoi mi-am pus magneții pe obraz și durerea mi-a dispărut rapid). Pentru mine, acum magneții sunt «medicii mei de familie». E mare adevăr în zicala că «minunile mari vin din realizări mici»!”

Un alt beneficiar al terapiei cu magneți, G. E., pensionar din Buzău relatează: „În adolescență mi s-a descoperit o boală groaznică, dureroasă și invalidantă: spondilită anchilopoietică. Până să descopăr magnetoterapia, viața mea a fost un calvar! În ciuda tratamentelor, durerile deveniseră deja insuportabile; nici analgezicele puternice nu le mai domoleau. Tot timpul eram prin spitale sau prin stațiuni de recuperare, unde vedeam oameni anchilozați în diverse poziții sau chiar în cărucioare cu rotile, iar moralul meu era pe atunci la pământ.

Acum doi ani m-am întâlnit la fizioterapie cu niște tineri care făceau gimnastică medicală (terapia de bază pentru spondilită). Din vorbă în vorbă, am aflat că suferă de aceeași boală, dar nu erau deloc anchilozați sau cu deformări trupești, iar toate mișcările le făceau deja cu ușurință. Mirat, i-am întrebat cum de sunt într-o stare atât de bună și mi-au spus că au aflat din revista «Formula AS» despre magneți și că realizează de câțiva ani, în paralel, tratamentul cu magneți, care i-a scăpat de multe dureri și apoi le-a oprit evoluția bolii ce se afla în stare incipientă. Am apelat imediat la o specialistă, i-am dat detalii despre boala mea și în câteva zile am primit niște magneți și instrucțiunile de folosire.

De când urmez magnetoterapia, vă spun cu mâna pe inimă că viața mea s-a transformat complet! Chiar din primele zile durerile au început să cedeze, iar ulterior mi s-au deblocat și articulațiile, fiind după aceea capabil să fac mișcări pe care înainte boala nu mi le permitea. Pe lângă mobilitate, de când folosesc curent magneții terapeutici mi-am recăpătat surprinzător de repede tonusul și optimismul, pentru că m-au ajutat și în alte probleme de sănătate: mi s-a reglat tensiunea arterială și în plus am scăpat de o colită veche. Nu mă mai despart de magneții pe care-i folosesc imediat, ori de câte ori am vreo durere. Doctorilor mei nu le vine să creadă că am spondilită și că totuși, la vârsta mea, aproape că nu se mai vede! Sunt fericit că Dumnezeu mi-a scos în cale această oportunitate uimitoare care a ajutat zeci de mii de oameni să scape de boli chinuitoare, transformându-le efectiv viața în bine!”


Citiți a doua parte a articolului


Citiţi şi:

Magnetoterapia, o nouă modalitate terapeutică naturală

Energia tahionică, o nouă paradigmă în vindecarea holistică (1)

 

yogaesoteric
3 octombrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More