Măiestria nebănuită a creionului

Un copil îşi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, îl întrebă:
– Bunicule, ce scrii acolo? Scrii ceva care ni s-a petrecut nouă? Sau poate e o poveste despre mine…

Bunicul se opri din scris, şi zâmbind îi spuse nepotului:
– Este adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea să fii ca el când vei fi mare.

Copilul privi nedumerit creionul, fiindcă nu văzuse nimic special la acesta.
– Dar este la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viaţa mea!

– Totul depinde de felul cum priveşti, răspunse bunicul. Creionul are cinci calităţi, pe care dacă reuşeşti să le menţii, vei fi totdeauna un om care trăieşte în bună pace cu lumea.

Prima calitate: Poţi să ai mari realizări, dar să nu uiţi niciodată că există o Mână care ne conduce paşii. Pe această Mână o numim Dumnezeu şi El ne conduce totdeauna conform voinţei Lui.

A doua calitate: Din când în când este necesar să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea. Asta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuţit. Deci, să ştii, dacă suporţi unele dureri, ele te vor face mai bun.

A treia calitate: Creionul ne permite să folosim guma pentru a şterge ce este greşit. Este necesar să înţelegi că a corecta, nu înseamnă neapărat ceva rău. Ceea ce este important, este faptul că ne menţinem pe drumul drept.

A patra calitate: La creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot aşa, şi tu pune accent mai mult pe ce se petrece înlăuntrul tău, decât pe exterior.

Şi, în sfârşit, a cincea calitate: Creionul lasă întotdeauna o urmă. Tot aşa, să ştii că ceea ce faci în viaţă, va lăsa urme. Aceste urme nu pot fi corectate întotdeauna, de aceea gândește-te cu multă atenţie la fiecare pas pe care îl faci

Fiecare dintre noi avem de învăţat din cele cinci calităţi ale creionului.

Citiți și:
Maestrul si furnica – poveste cu tâlc
Povestea olarului leneş și a înțeleptului mut

 

yogaesoteric
21 iunie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More