Marea Britanie: Pedepse de până la 6 luni de închisoare propuse pentru cine se închină, se roagă cu voce tare sau citează din Biblie în preajma clinicilor unde se fac întreruperi de sarcină

Creștinii care sunt prinși „rugându-se”, „recitând pasaje din scripturi” sau „făcându-și cruce” în apropierea unui centru de avort ar putea fi condamnați la până la șase luni de închisoare în Marea Britanie.

Oficialii britanici fac presiuni pentru ca persoanele creștine care își practică credința prea aproape de centrele de avorturi să fie închise, în conformitate cu normele de reprimare revizuite, menite să limiteze protestele împotriva acestei practici.

În conformitate cu legislația în vigoare, este deja o infracțiune să te rogi în mod audibil în așa-numitele „zone de siguranță” stabilite în jurul unor centre de avort, cei care încalcă regulile fiind pasibili de o amendă de până la 1.000 de lire sterline (~1.100 de dolari).

Cei care „recită din scripturi, fac mătănii, stropesc cu apă sfințită sau își fac cruce dacă observă că un utilizator al serviciilor de avort trece pe acolo” sunt, de asemenea, pasibili de amenzi în cadrul regimului existent într-o „zonă sigură” administrată de Bournemouth, Christchurch și Poole Council (BCP Council), de exemplu.

Cu toate acestea, potrivit unui raport al The Telegraph, șefii guvernului doresc să extindă foarte mult severitatea sancțiunilor pentru cei care încalcă aceste reguli, noile planuri menite să reprime astfel de proteste incluzând prevederi care să îi încarcereze pe contravenienți pentru o perioadă de până la șase luni.

În timp ce politicienii din Marea Britanie vorbesc de protejarea dreptului femeilor și accesul la avort, statisticile recente arată că în Regatul Unit nu există nicio dificultate în a scăpa de copiii nenăscuți.

Concret, statisticile oficiale relevă că în Anglia și Țara Galilor au avut loc 214.256 de avorturi numai în 2021 – cel mai mare număr care a avut loc de la începutul înregistrărilor, depășind recordul anterior de 209.917, care a fost stabilit în 2020.

Potrivit experților din industria avorturilor, numărul record de întreruperi de sarcină ar putea fi pus pe seama pandemiei covid-19, precum și a regimului de închidere intermitentă din Marea Britanie.

Cu toate acestea, chiar și aceste cifre nu par să fie suficiente pentru mulți din industrie, medicii declarând în august că doresc să vadă avortul până la naștere „dezincriminat” în întreaga țară.

Medicii de la Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor au considerat că o astfel de măsură este necesară pentru a preveni investigațiile „crude” asupra femeilor pe care autoritățile le suspectează că ar fi putut face avorturi târzii, care sunt, din punct de vedere tehnic, ilegale.

Suntem convinși că urmărirea penală a unei femei pentru că și-a încheiat sarcina nu va fi niciodată în interesul public”, a susținut președintele organizației, dr. Edward Morris, care a descris această dereglementare ca fiind necesară pentru a proteja accesul femeilor la avort.

Așadar dreptul de a ucide trece peste libertatea de exprimare.

Citiți și:
În spatele fațadei: Cultura avortului este un cult transumanist al morții
SUA: O femeie diagnosticată cu cancer în fază terminală a refuzat să avorteze, iar după naștere s-a vindecat de boală în mod miraculos și copilul a fost complet sănătos

 

yogaesoteric
18 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More