MARTIE 2011 – Statistici şi astrologie în urma cutremurului recent din Japonia

de astrolog Rodica Purniche

1. În lume

Cutremurul din Japonia din data de 11.03.2011, cu o magnitudine de 8,9 grade pe scara Richter, se plasează pe locul întâi în istoria Japoniei şi pe locul şapte în istoria lumii. El s-a produs în nord-estul Japoniei, în zona Sendai, la ora locală 14:46 (5:46 GMT; 7:46, ora României) şi a declanşat un tsunami de circa 10 metri înălţime pe coastele Pacificului. El a fost urmat de peste 60 de replici cu magnitudini de peste 5 grade pe scara Richter. Peste 20 de ţări s-au aflat în alertă de tsunami, primele avizate fiind SUA (California) şi Rusia.

Cele mai puternice cutremure din istorie, clasate după magnitudine, sunt:
      1.     9,5 – Chile, 1960
      2.     9,2 – Alaska, 1964
      3.     9,1 – Indonezia, 2004
      4.     9,0 – Kamtchatka, Rusia, 1953
      5.     9,0 – Peru, 1868
      6.     9,0 – America de Nord, 1700
      7.     8,9 – Japonia, martie 2011
      8.     8,8 – Chile, 2010
      9.     8,8 – Ecuador, 1906
      10.   8,7 – Alaska, 1965

2. Terra

Conform Institutului britanic de Geofizică şi Vulcanologie, cutremurul de 8,9 ce a avut loc pe 11.03.2011 în Japonia „a mişcat axa Pământului cu  circa 10 centrimetri”, impactul asupra axei Pământului fiind mult mai mare decât cel înregistrat în 2004 după cutremurul din Sumatra, dar mai slab decât impactul cauzat de cutremurul din Chile din 1960. Cercetătorii susţin despre cutremurul cu magnitudinea de 8,8 din Chile din 2010 că el a modificat axa Pământului, scurtând durata zilelor. Potrivit acestora, ziua s-a scurtat cu 1,2 microsecunde. În urma seismului, oraşul chilian Concepcion a fost mutat cu trei metri. Capitala, Santiago, a suferit o mutare de doar 27,7 centimetri.

De asemenea, în 2004 s-a vehiculat ideea că, în urma cutremurul de 9,1 grade şi a tsunami-ului din Sumatra unghiul la centru al Pământului s-a modificat cu o zecime de secundă, fapt care a amplificat dizarmonia anotimpurilor pe Terra şi accelerarea schimbărilor climatologice. La acestea ar trebui adăugat faptul că, din decembrie 2005 şi până în februarie 2006 Pământul şi-a oprit balansul caracteristic pe care îl are în mişcarea sa cerească.

Este timpul să ne întrebăm – fără a lăsa ca viziunea catastrofică să ne întunece minţile – dacă nu cumva facem parte dintr-un plan divin care, în aceşti ani, urmează să aducă o altă vârstă pe planeta noastră şi în sistemul nostru solar, ceea ce face ca viziunea noastră asupra vieţii şi civilizaţiei umane să fie supusă unor transformări pentru care majoritatea locuitorilor Terrei nu sunt pregătiţi decât foarte puţin sau deloc.

3. În România

Activitatea seismică s-a intensificat în 2011 într-un mod care, probabil, nu are precedent, în special în zona Vrancea. În primele două luni ale acestui an, s-au produs 42 de seisme, câte 21 în fiecare lună, fără însă ca ele să depăşească magnitudinea 3 pe scara Richter. Teoretic, nu ar exista motive de îngrijorare pentru români, deşi unele opinii ale presei audio-vizuale susţin că eliberarea treptată a tensiunilor acumulate în plăcile tectonice nu diminuează neapărat riscul producerii unui cutremur puternic. Într-o declaraţie în exclusivitate pentru site-ul B1.ro, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, susţine că frecvenţa seismelor de mică intensitate „nu are nicio relevanţă” când vine vorba de aproximarea momentului în care ar putea avea loc un cutremur semnificativ. Îndrăznim să credem, totuşi, că această seismică atât de „perseverentă” nu este una gratuită, în sensul că un mare cutremur poate fi fracţionat în multe – poate neaşteptat de multe – cutremure mici, cu frecvenţă constantă de producere, care poate elimina astfel o tensiune uriaşă din scoarţă, şi eliminând totodată posibilitatea unui seism catastrofal.

Cu toată smerenia în faţa Bunului Dumnezeu, ne amintim totuşi de mai multe profeţii – deopotrivă vechi şi noi – care, din 1990 încoace, au tot amintit de „un mare cutremur care va devasta România”. Din respect pentru cei care au făcut astfel de avertismente, le păstrăm secret numele, deoarece intenţia acestora nu a fost să creeze panică naţională, ci aceea de a ne ajuta să cerem de la Dumnezeu ocrotire şi iertare, prin mijloace spirituale cunoscute de milenii – rugăciune, post, aprinderea lumânărilor şi modificarea atitudinilor noastre individuale faţă de semenii noştri.

 

Dacă aceste profeţii nu s-au adeverit încă, şi dacă activitatea seismică este aşa cum este, deocamdată, este timpul să ne întrebăm dacă nu cumva grupuri mari de oameni s-au rugat, se roagă şi vor continua să facă aşa ori de câte ori există iminenţa unor astfel de pericole. Şi dacă aşa este, fie ca tot mai mulţi să facă aşa, fiindcă energia activităţilor spirituale are cea mai mare eficienţă, chiar dacă noi nu vedem asta cu ochii fizici.

La un moment dat, New York-ul a fost avertizat asupra unui uragan iminent, aflat destul de aproape de oraş, ce urma să radă efectiv de pe faţa pământului întreaga aşezare. Puşi efectiv în faţa unui fapt ca şi împlinit, singura soluţie care a rămas locuitorilor a fost să iasă cu toţii în stradă şi să se roage la unison. Practic, o masă imensă de oameni a îngenunchiat pe asfalt şi s-a rugat ore în şir. Efectul? Oraşul există şi astăzi, ceea ce înseamnă că Dumnezeu a răspuns imediat acelor fiinţe sincere, disperate probabil, dar total abandonate Voinţei Sale Divine.

Statistică de ultimă oră, conform institutelor care monitorizează activitatea seismică a României:
      - decembrie 2010 – 29 de cutremure, ultimul fiind cu câteva ore înainte de Anul Nou 
      - 5.02.2011 – cel mai puternic cutremur: 4 grade pe scara Richter, zona Vrancea
      - 12 cutremure cu magnitudini mai mari de 3 grade pe scara Richter: 1, 11, 19 şi 27 ianuarie, 5 februarie (2 cutremure), 6, 12, 14, 16, 19 şi 24 februarie
      - 21 de cutremure pe lună în ianuarie şi februarie

 4. Astrologie

Una dintre ramurile vechi ale astrologiei este şi astrologia geografică, al cărei obiect este stabilirea guvernării ţărilor şi localităţilor Terrei de către Semnele zodiacale sau de către anumite dominante planetare. De asemenea, ea mai are în vedere stabilirea momentelor bune de întemeiere a localităţilor, a anumitor aşezăminte, în aşa fel încât aceste momente să fie conservate, în privinţa energiilor planetare benefice la data respectivă, în acel Început, pentru totdeauna ca energii protectoare, benefice. Derivată probabil din ea, astrologia mondială este ramura care studiază temele natale ale popoarelor, fiind ales ca moment de naştere pentru un popor ultimul eveniment social-politic major, făcut cu acordul clasei politice, în interesul întregului popor, sau cu participarea întregii etnii la un moment major, urmat de o schimbare social-politică.

Am făcut această necesară introducere deoarece cutremurul din Japonia s-a produs cu 19 ore şi 3 minute înainte ca Uranus să intre în Semnul zodiacal Berbec, Semn care guvernează Germania, Israel şi… Japonia. Cutremurul s-a produs la data de 11.03.2011, 14h46 (+9h00GMT), 140º53’E/38º16’N (zona Sendai), iar Uranus a intrat în acest Semn la data de 12.03.2011, 9h49 (+9h00GMT), 140º53’E/38º16’N (zona Sendai). La acel moment, Uranus s-a aflat în conjuncţie cu Lilith, (28º43’27” Peşti), în cuadratură cu Pluto (7º17’50” Capricorn) şi în opoziţie cu Junon, în mişcare aparentă retrogradă (24º23’56” Fecioară). Dacă ar fi să ne oprim numai la atâta şi este suficient – ziua avertiza asupra unor sacrificii sau suferinţe colective foarte mari, produse brusc, cu pierderi de vieţi omeneşti, sau transformări cu afecţiuni de foarte lungă durată asupra oamenilor, în mod deosebit în zonele geografice guvernate de către Semnul zodiacal Berbec sau cu predominanţe uraniene.

Intenţia de a lega cele două evenimente – catastrofa terestră şi evenimentul astrologic – este destul de dificlă, dacă ţinem cont că fiecare astrolog preferă diverse teme natale ale popoarelor, în funcţie de momentul pe care el îl consideră important pentru poporul respectiv. În privinţa Japoniei foarte mulţi iau ca referinţă date istorice din preajma anului 1900 – de exemplu, promulgarea Constituţiei sub împăratul Meiji la data de 11.02.1889, 10h30, (+9h00GMT), 139º44’E/38º16’N (Akasaka), şi foarte puţini date istorice din Japonia medievală – de exemplu, data de 3.04.1457, 3h40 (+9h00GMT), 139º46’E/35º40’N (Tokyo), când probabil a fost terminat şi inaugurat marele oraş imperial ce avea să devină capitala arhipelagului nipon.

Tranzitele raportate la tema natală pentru 1889 confirmă, într-adevăr, pagube financiare şi materiale majore, Luna natală (27º08’38” Gemeni) fiind în Casa a II-a (a resurselor naţionale, a băncilor, a prosperităţii), cu care Uranus în tranzit se află de multă vreme în cuadratură. Luna guvernează în astrologia mondială popoarele, masele, solidaritatea socială, fiind, deci, semnificatorul poporului. Tot ea guvernează locuinţele, terenurile şi… apele. De asemenea, în această temă natală a Japoniei există o opoziţie suficient de strânsă Lună-Jupiter, opoziţie foarte mult activată de către tranzitul lui Uranus prin Semnul zodiacal Peşti şi, de câteva zile şi pentru 7 ani, prin Semnul zodiacal Berbec. Mai avem de asemenea în vedere că Uranus a intrat în Casa a XII-a natală a Japoniei. În astrologia mondială Casa a XII-a indică spitalele, închisorile, locurile de recluziune, organizaţiile secrete şi instituţiile filantropice. La momentul producerii cutremurului, Casa a XII-a a Japoniei era suficient de aglomerată, acolo aflându-se deja în tranzit Jupiter şi Mercur. Intrarea lui Uranus precum şi, cât de curând, a lui Lilith, a Soarelui şi a lui Marte ne fac să credem că pentru Japonia urmează o perioadă foarte dificilă, minimum trei luni de acum încolo.

Dintre toate aceste tranzite însă, Uranus este cel mai dificil, deoarece el reprezintă în astrologia mondială schimbările bruşte, revoluţiile, anarhia dar şi parlamentul şi energia nucleară. Exploziile nucleare ale reactorului de la Fukushima ar fi fost probabil previzbile în cazul unei analize astrologice „preventive”, deoarece Uranus a tranzitat, în ultimii doi ani, punctul de maximă tensiune astrologică din tema natală a Japoniei, şi anume, planeta Marte (25º11’32” Peşti), care face cuadratură cu opoziţia natală Lună-Jupiter. Practic, am spune că evenimentul din 11.03.2011 era oarecum previzibil, trecerea lui Uranus în tranzit peste Martele natal fiind însoţită de Jupiter şi, ulterior, de Lilith. Practic, din ianuarie 2010 şi până în prezent, tensiunile astrologice avertizau că, la ieşirea din Semnul zodiacal Peşti şi intrarea în Semnul zodiacal Berbec, perechea Marte natal – Uranus în tranzit avea să producă un eveniment poate chiar catastrofal pentru Japonia, care să afecteze masiv populaţia (Luna), poate chiar mortal (cuadratura cu Jupiter natal, guvernatorul Casei a VIII-a natală, a morţii, a corporaţiilor şi a finanţelor internaţionale), eventual ca urmare a unei catastrofe neaşteptate sau chiar a unui eveniment nuclear.

Să mai menţionăm că, în astrologia mondială, Casa a XI-a indică regimul parlamentar. Fiind pe Semnul zodiacal Peşti, ne întrebăm dacă nu cumva guvernele nipone au un rol „ascuns”, „secret” în politica lumii, deoarece Marte, guvernatorul Casei a XII-a natală, este în Casa a XI-a (şi în Semnul zodiacal Peşti, Semn foarte dual în politică) – eventual, un guvern dual, care poate aduce poporului său foarte, foarte multă suferinţă sau poate atrage chiar mânia divină asupra lui.

Dumnezeu să ocrotească acest popor cu o cultură atât de spirituală şi atât de specială.

Citiți și:

Programul planetar de acţiune urgentă NU APOCALIPSA

Devastatorul cutremur din Japonia, provocat de o explozie solară

Dezastrul din Japonia este un avertisment pentru întreaga umanitate

 

yogaesoteric
23 martie 2011


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More