Matematicianul Sergiu Moroianu demolează proiectul legii vaccinării obligatorii: «Este o gândire totalitară, obscurantistă, anti-științifică»

Dezbaterea pe proiectul legii vaccinării obligatorii organizată de Ministerul Sănătății a scos la iveală numărul mare de persoane și organizații ale societății civile care sunt nemulțumite de actul normativ pregătit de Florian Bodog și compania.

Una dintre aceste persoane este matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Institutul de Matematică din cadrul Academiei Române (IMAR). Moroianu a analizat pentru ActiveNews punctele debile acestui proiect de lege.

„Mi se pare că această lege vine dintr-o intenție bună, dar este profund greșită. Am trei articole pe care le-am singularizat din lege: art. 11 unde se inventează comisia județeană de vaccinare. Această comisie este halucinantă. Această comisie poate constata fie neglijare medicală din partea părinților, fie infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, care poate duce la 3-7 ani de pușcărie, iar copilul să fie dus într-un centru de plasament sau dat spre adopție. Vedem ce înseamnă acest gen de tratament în străinătate.

Articolul 11 dă controlul statului asupra corpului cetățenilor, copii și adulți.

Articolul 18 instituie obligația personalului medico-sanitar de a nu furniza informații eronate, nedovedite științific, tendențioase, față de vaccinuri și activitatea de vaccinare. Cu alte cuvinte, medicilor li se interzice să-și exprime puncte de vedere științifice cu privire la vaccinare. Este o gândire unică, totalitară, obscurantistă aș putea spune, ca om de știință, deci anti-științifică. Este o gândire PSD-ist-comunistă, ca a academicianului Lisenko.

Spiritul științific invocat de această lege este exact contrariul. Chiar dacă crezi că vaccinurile sunt benefice, îți pui întrebarea: în câte cazuri sunt benefice, care sunt efectele secundare… Nu poți ascunde astfel de cazuri sub preș pentru că așa-ți ordonă PSD.

Articolul 24 instituie obligația părinților de a realiza aceste vaccinuri obligatorii asupra copiilor lor și să se prezinte la convocarea Comisiei Județene de Vaccinare, în termen de 15 zile. Este ceva aberant, specific unui stat totalitar. Adică o Comisie birocratică inventată, care te convoacă și unde trebuie să te prezinți în 15 zile și să arăți că ai făcut acele vaccinuri obligatorii. Aici există o asemănare cu Comisiile de verificare a femeilor gravide, de pe vremea lui Ceaușescu, din anii ʼ80. Atunci, legislația care restrângea avortul fusese înăsprită, iar femeile erau obligate să se prezinte în fața Comisiilor de ginecologi din fabrici și uzine. La fel va trebui făcut și în fața comisiei de vaccinare.

Aceste trei articole sunt foarte deranjante pentru mine. Ele contravin legii 46/2003, privind libertatea actului medical. E ilegal să obligi omul să-și injecteze ADN de virus, eventual modificat, atenuat, cultivat pe celule de maimuță verde, dacă omul nu vrea. Dacă cineva vrea, e liber să o facă.

În fine, motivația legii este total neconvingătoare. S-a creat o campanie media privind atribuirea a 23 decese datorate rujeolei în 14 luni. Este un termen nestandard din punct de vedere statistic. În toate aceste cazuri apar alte condiții. Nu sunt cazuri de rujeolă pură. Una dintre fetițele mele a avut, cred, rujeolă, deși a fost vaccinată și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase cu febră 40, după (vârsta de) un an jumătate. Sub (vârsta de) 1 an există doar 7 decese. Ar trebui să comparăm această cifră cu cifra mortalității infantile din România, care este de 1%. Adică 1% dintre copiii sub un an mor. Asta înseamnă 2.000 de decese pe an. Cele 7 atribuite rujeolei, fără multe argumente, reprezintă doar 0,3%. Adică sunt nerelevante statistic. Este o manipulare statistică pentru a inflama populația și a duce la adoptarea acestei legi”, a declarat pentru ActiveNews, Sergiu Moroianu.

 

Citiți și:

Senatorul Daniel Fenechiu se opune proiectului de lege a vaccinării obligatorii


Sergiu Moroianu, un reputat om de știință, despre Legea vaccinării: «E undeva la mijloc între nazism și comunism. Sunt total contra»

 
 

yogaesoteric

26 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More