Medic: Cum să faci față durerilor de cap fără pastile

Mikhail Kogtev, terapeut la Clinica MEDSI din Krasnogorsk, a dezvăluit pentru ,RIA Novosti cum poți scăpa de durerile de cap fără medicamente și în care dintre cazuri este necesar să te adresezi unui medic.

Toate durerile de cap pot fi împărțite în două tipuri: primare – cele care apar pe cont propriu, și secundare, când cefaleea este o consecință a unei boli. Fără tratamente speciale, puteți scăpa doar de cele primare”, a explicat Mikhail Kogtev.

Potrivit terapeutului, „cefaleea prin tensiune” este cea mai frecventă. În majoritatea cazurilor, cauzele sale sunt stresul, anxietatea, depresia, tulburările de anxietate. Cortexul cerebral funcționează prea mult, astfel încât apare tensiunea musculară.

Această durere poate fi eliminată fără medicamente, prin relaxare.

Meditația, yoga, diverse practici de respirație vor fi utile – tot ceea ce distrage atenția unei persoane de la problemele și conflictele sale interne”, continuă Mikhail Kogtev. Iar perseverența în aceste practici corect realizate, poate chiar ajuta la găsirea soluțiilor pentru rezolvarea unor probleme, mult mai ușor, am adăuga noi.

Migrenele nu pot fi tratate fără ajutorul unui medic și a unei terapii specifice, avertizează terapeutul. În plus, este important să reținem că durerile de cap pot apărea din cauza bolilor cardiovasculare, hipertensiunii și accidentului vascular cerebral. Dacă durerea de cap este însoțită de greață, este indicat să vă adresați imediat unui medic.

Este important ca o persoană să evalueze intensitatea durerii de cap. Aceasta se poate face fără cunoștințe speciale. De exemplu, puteți utiliza o scală de la zero la 10, unde zero este o lipsă de comunicare, iar 10 este o durere de cap insuportabilă. Puteți face față durerii până la 5 puncte pe cont propriu. În alte cazuri, este nevoie de ajutorul unui specialist”, explică Mikhail Kogtev.

Citiţi şi:
Migrena – modalităţi de vindecare
O terapie fără medicamente se dovedește a avea potențial în vindecarea traumelor, sindromului stresului post-traumatic (SSPT) și durerilor cronice

 

yogaesoteric
10 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More