Medic italian: „Temperatura ideală pentru starea noastră de bine este de 19 grade Celsius, deci nu este o dramă și ne va face să pierdem câteva din kilogramele în plus”

În toiul iernii, cu prețul benzinei și al produselor de bază în creștere pe zi ce trece, mulți italieni sunt îngrijorați de temperaturile în scădere. Tocmai pentru a atenua cheltuielile, guvernul a anunțat că intenționează raționalizarea consumului de gaze, o veste care i-a nedumerit pe mulți cetățeni. Pentru a-i liniști pe cei mai „înfrigurați”, Alfredo Pontecorvi, profesor de endocrinologie la Cattolica del Sacro Cuore și medic-șef la Policlinico Gemelli, a vorbit despre acest subiect.

Temperaturile scăzute ne ajută organismul

Temperatura ideală pentru starea noastră de bine este de 19 grade Celsius, deci nu este o dramă și ne va face să pierdem câteva din kilogramele în plus”, a explicat medicul într-un interviu acordat Il Messaggero. Trupul nostru ar avea grijă să se „autoregleze pentru a se încălzi”. „Aliatul nostru se numește țesut adipos brun, un fel de radiator intern care arde calorii pentru a ne încălzi și a ne menține temperatura trupului la circa 37 de grade. Țesutul adipos brun, împreună cu țesutul adipos alb, cel împotriva căruia luptăm majoritatea dintre noi, fac parte din așa-numitul organ adipos, capabil să producă hormoni. Cele două țesuturi se pot transforma unul în celălalt. Prin urmare, scăderea căldurii cu câteva grade stimulează trans-diferențierea alb-brun, activează țesutul adipos brun, arde grăsimile și ne face să le eliminăm, reducând totodată riscul de a dezvolta anumite boli legate de obezitate și supraponderabilitate. Un stil de viață mai rece cu câteva grade ne va ajuta să trăim mai bine”, a explicat Pontecorvi.

Studiu clinic

Organismul nostru este antrenat pentru schimbările de temperatură, iar scăderea acesteia ne-ar ajuta sănătatea și chiar ne-ar face să eliminăm grăsimea albă în exces. „În cadrul unui studiu clinic, cinci bărbați sănătoși au petrecut noaptea într-un laborator la o temperatură controlată de 19 grade, pe o perioadă de patru luni. În doar o lună, grăsimea brună a crescut cu aproximativ 40%, iar sensibilitatea la insulină s-a îmbunătățit, o dovadă a unui metabolism sănătos. În schimb, atunci când voluntarii au fost lăsați să trăiască într-o cameră la 27°C, grăsimea brună a dispărut din nou. Nu este o coincidență faptul că temperatura excesiv de ridicată a locuințelor este considerată una dintre cauzele epidemiei de obezitate la care suntem martori”, a explicat Pontecorvi, în încercarea de a justifica măsurile draconice pe care le intenționează guvernul italian.

Citiți și:
Italia: Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică le-a sugerat cetățenilor să gătească pastele cu focul oprit, după ce apa fierbe, pentru a economisi energie
Adio, dușuri calde și iluminat public! Planul bolșevic pus la cale de UE
Viktor Orban prevede o criză fără precedent: „Ne aşteaptă un deceniu de pericole. Există un război, iar preţurile cresc”
 

yogaesoteric
14 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More