Medicii despre care Didier Raoult spune că au luat bani de la companiile farmaceutice

 

Criza Covid-19 a scos la iveală polaritățile și deciziile uneori surprinzătoare ale medicilor care dețin, de asemenea, funcții consultative sau executive în organisme la nivel înalt (Consiliul științific, Consiliul înalt pentru sănătate publică).

Profesorul Christian Perronne, şeful serviciului de boli infecţioase din cadrul spitalului Garches, a amintit că, în spitalul său, a pus în aplicare un sistem de declarare a conflictelor de interese înainte de luarea oricărei decizii, ajungând până la excluderea anumitor cadre medicale din ședințele decizionale, dacă este necesar.

La începutul anului 2020, colectivul Data + Local a verificat informațiile din baza de date Transparance santé,  constituită cu ocazia scandalului legat de medicamentul toxic Mediator.

Cei 30.000 de medici din 32 de spitale universitare din Franța și-au împărțit între ei peste 92 de milioane, la care se adaugă aproximativ 78 de milioane de euro plătite în special în cadrul acordurilor încheiate între spitale didactice și laboratoare. Toate acestea, desigur, nu iau în considerare ajutorul plătit asociațiilor victimelor și pacienților.

Profesorul Didier Raoult a atras atenția asupra acestui fapt în cadrul audierilor comisiei de anchetă pentru gestionarea epidemiei de Covid-19. El a spus că unii dintre membrii consiliului științific au legături cu anumite companii farmaceutice, de la care au luat bani. „Vă sugerez să fiți atenți, nu este complicat să găsiți conflict de interese”.

Iată Top 13 în clasamentul veniturilor plătite de industria farmaceutică

1. Palme d’Or se duce la Pr. François Raffi din Nantes. 541.729 EUR, inclusiv 52.812 EUR de la Gilead. Este o coincidență că apelul telefonic anonim care îl amenința pe Didier Raoult dacă persista cu promovarea hidroxiclorochinei a venit de pe telefonul mobil al departamentului de boli infecțioase al Spitalului Universitar din Nantes, condus François Raffi? Cu siguranță o coincidență pură.

2.Profesorul Jacques Reynes de la Montpellier. 291.741 €, inclusiv 48.006 € de la Gilead și 64.493 € de la Abbvie. Cu toate acestea, Jacques Reynes a fost solicitat de ministrul Sănătății, Olivier Véran, să conducă studiul clinic al protocolului Raoult, în timp ce era, în același timp, coordonatorul național a două studii pe Remdesivir în numele Gilead. Cu siguranță nu a avut timp să îi trimită ministrului Declarația publică de interese (DPI).

3.Profesorul Karine Lacombe din Paris – Saint Antoine. 212.209 €, inclusiv 28.412 euro de la Gilead. Este pe treapta de jos a podiumului, dar important este să fii acolo.

4. Pr. Jean Michel Molina din Paris – Saint Louis. 184.034 €, inclusiv 26.950 € de la Gilead și 22.864 € de la Abbvie. Jean-Michel Molina este co-autorul unui articol publicat în Medicină și Boli Infecțioase, care spune că hidroxiclorochina nu funcționează. Medicină și boli infecțioase este jurnalul oficial al SPILF (Societatea de patologie infecțioasă din Franța).

5. Pr. Gilbert Deray din Paris. 160.649 €. O sumă frumoasă pentru un nefrolog care este foarte prezent pe platourile TV. Rețineți că Remdesivir poate fi toxic pentru rinichi.

6. Pr. Jean-Paul Stahl din Grenoble. 100.358 €, inclusiv 4.552 € de la Abbvie. Această sumă nu a fost menționată în declarația de interese DPI. Jean-Paul Stahl este redactor-șef al revistei Médecine et Maladies Infectieuses (Medicină și Boli Infecțioase). El este cel care a comparat Plaquénil (hidroxiclorochina) cu hârtia igienică.

7. Pr. Christian Chidiac din Lyon. 90.741 de euro, inclusiv 16.563 de euro de la Gilead. Acum Christian Chidiac este președintele Comisiei de Boli Transmisibile din Înaltul Consiliu al Sănătății Publice, care a emis celebrul aviz care interzice hidroxiclorochina în Franța, cu excepția tratamentului în cazul bolnavilor în stare gravă. A cerut includerea bolnavilor în studiile oficiale (Discovery). Asistenta lui, profesoara Florence Ader, citată mai jos, este investigatorul principal al Discovery. Coincidență pură.

8. Profesorul Bruno Hoen de la Institut Pasteur. 82.610 EUR, din care 52.012 euro de la Gilead. În declarația de interese a scris că a primit doar 1.000 de euro de la Gilead! Bruno Hoen a atacat echipa din Marsilia într-un e-mail, pe 18 martie 2020, distribuit tuturor specialiștilor în boli infecțioase.

9. Pr. Pierre Tattevin din Rennes. 79.956 de euro, inclusiv 15.028 de euro de la Gilead. În declaraţia sa, ca și medicul de pe locul 8, a scris că a primit doar 1.000 de euro de la Gilead! Acum, Pierre Tattevin este președintele SPILF. Această societate a atacat hidroxiclorochina pentru a încuraja includerea în studiul Discovery.

10. Pr Vincent Le Moing din Montpellier. 68.435 EUR, inclusiv 4.776 € de la Gilead și 9.642 € de la Abbvie. Vincent Le Moing, împreună cu șeful său, Jacques Reynes, citat mai sus, conduc studiul clinic de la Montpellier.

11. Dr. Alain Makinson din Montpellier. 63.873 €, inclusiv 15.054 € de la Gilead. Alain Makinson participă la studiul de la Montpellier cu Jacques Reynes și Vincent Le Moing. Montpellier este foarte bine reprezentat în acest top.

12. François-Xavier Lescure din Paris – Bichat. 28.929 €, inclusiv 8.621 € din Gilead. François-Xavier Lescure este adjunctul faimosului Yazdan Yazdanpanah, care se află în Consiliul Științific Covid-19. El a criticat public echipa din Marsilia pentru a discredita hidroxiclorochina. Este co-autor al unui studiu îndoielnic despre Remdesivir, publicat în New England Journal of Medicine. Acest studiu nu are nicio metodologie.

13. Pr Florence Ader din Lyon. 11.842 €, inclusiv 3.750 € de la Gilead. Florence Ader este investigatorul principal al Discovery.

Citiţi şi:

Didier Raoult: ‘Dacă m-ar fi ascultat, Franța ar fi avut de două ori mai puțini morți’

Avocatul Gheorghe Piperea scrie despre Big Pharma, acțiuni listate la bursă și o mega-lovitură financiară pe baza coronavirusului

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More