Medvedev a ieșit din nou la rampă. „Împărțirea liniștită” a Ucrainei, mai bună decât un război mondial. A menționat numele României

Predecesorul lui Vladimir Putin în fotoliul de lider la Kremlin, actualmente vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, iese la rampă cu noi declarații despre Ucraina. Acesta propune „împărţirea liniştită” a Ucrainei ‒ pentru evitarea unui război mondial ‒ şi se referă şi la România.

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărţire liniştită” a Ucrainei este „mai bună” decât un război mondial şi a invocat în context „aspiraţii” în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS, preluat de Agerpres.

Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a afirmat Medvedev.

Oficialul rus a susținut un discurs în faţa participanţilor maratonului „Ştiinţa”, care a avut loc în luna aprilie.

Conform spuselor lui Medvedev, Rusia a fost „trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor”.

A menționat din nou perspectiva unui război nuclear

În opinia acestuia, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii.

Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (…) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute”, a mai afirmat Medvedev.

Nu sunt singurele afirmații ale vicepreşedintelui Consiliului de Securitate rus care au atras atenția. Acesta a declarat că Rusia ar putea folosi prima arme nucleare dacă agresiunea la adresa ei va ameninţa însăşi existenţa statului rus.

Medvedev: Este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât un război mondial

Mai mult, el a afirmat că este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial, notează sursa citată.

La un moment dat, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a adus în discuție și numele țării noastre.

Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii”, a afirmat Medvedev.

Declarațiile lui Dmitri Medvedev au venit la doar câteva zile după ce secretarul general Jens Stoltenberg declarase că toți membrii NATO sunt de acord ca Ucraina să se alăture Alianței Nord-Atlantice.

Citiți și:
Putin și-a schimbat tonul după anunțul Marii Britanii privind furnizarea de obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei: „Ne rezervăm dreptul de a utiliza arme nucleare”
O nouă bombă de la Arestovici: Ucraina este indicat să se rupă după modelul coreean
Liderii occidentali recunosc în privat că Ucraina nu poate câștiga războiul

 

yogaesoteric
28 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More