Meleșcanu a semnat Declarația euro-africană ce recunoaște «avantajele migraţiei în ceea ce priveşte dezvoltarea». Ungaria a respins-o

Ungaria a refuzat să se ralieze unei declaraţii euro-africane ce recunoaşte „avantajele migraţiei în ceea ce priveşte dezvoltarea”, adoptată într-o conferinţă ministerială ce a avut loc la începutul lunii mai în Maroc, la care au participat şaizeci de ţări din Europa şi Africa.

Declaraţia „descrie migraţia ca un fenomen necesar benefic şi favorabil ce contribuie la dezvoltarea globală. Noi considerăm că aceasta este o abordare dezechilibrată şi o dezaprobăm”, a afirmat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto.

România a fost reprezentată de ministrul de externe Teodor Meleșcanu.

„Poziţia noastră este că trebuie să ne concentrăm asupra mijloacelor de a opri imigraţia ilegală şi nu să o încurajăm”, a spus Szijjarto la această conferinţă desfăşurată la Marrakech.

„Nu putem nega faptul că migraţia are un aspect de securitate crucial: este inacceptabil că s-a ignorat aşa ceva în acest document”, a adăugat el, referindu-se mai ales la atentatele care au însângerat Europa în ultimii ani.

„Declaraţia politică de la Marrakech”, însoţită de un plan de acţiune, pledează pentru o „abordare bazată pe drepturile omului” privind „protecţia migranţilor în situaţii vulnerabile” şi asupra dezvoltării unei comunicări pentru a combate „xenofobia, rasismul şi discriminarea”.

„Trebuie ca împreună să ieşim din acest ciclu de mobilitate sălbatică şi neorganizată pentru a restabili încrederea într-o migraţie benefică pentru noi toţi”, a declarat comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopoulos.


Citiți și:

Viktor Orban – Bruxelles-ul aplică planul lui Soros privind migrația și vrea să aducă 1 milion de migranți în Europa în fiecare an  
Vă plac chiar așa mult migranţii? Primiţi-i atunci în casele voastre, dar pe banii voştri 
Șocant – Planul secret pentru România: Vor să ne aducă între 350.000 și 1.000.000 de imigranți 

 

yogaesoteric
30 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More