Simpozion internațional la Universitatea din Tokyo: dezastrul produs de vaccinarea HPV – mai multe victime decât în cazul oricărui alt vaccin!

 

O declarație comună a reprezentaților din 5 țări, reuniți în Japonia, expune vătămările și discriminările suferite de victimele vaccinării HPV.

Pericolele vaccinării cu Gardasil (vaccinul împotriva HPV) sunt, prin definiție, trecute sub tăcere în Statele Unite, poziția oficialilor medicali și a guvernului fiind că produsul este „sigur și eficient”. Bucurându-se de imunitate în fața legii în SUA, în cazurile de vătămări suferite ca rezultat al administrării de Gardasil, Merck și guvernul american încearcă să împingă acest vaccin tot mai mult pe piață.

Veștile din afara SUA sunt însă cu totul diferite. Unele guverne, precum cel japonez, nu mai recomandă acest vaccin, în numeroase țări fiind în derulare procese în instanță pentru vătămări rezultate în urma vaccinării împotriva HPV.
În martie 2018 a avut loc un simpozion internațional, găzduit de Universitatea din Tokyo, la care au participat reprezentanți din Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Columbia și Spania, discuțiile fiind centrate pe situația victimelor care au suferit sau care, în unele cazuri, au murit în urma vaccinării HPV. Discuțiile au vizat atât nevoile legale cât și cele medicale ale victimelor vaccinului HPV.

Reprezentanții celor 5 țări, inclusiv oameni de știință și profesioniști din lumea medicală, au adoptat în comun o „Declarație globală” cu privire la victimele vaccinării HPV, act care a fost trecut cu vederea de media americană, sponsorizată de corporații. Publicăm în cele ce urmează comunicatul de presă și Declarația Globală completă.

LONDON and DUBLIN Press Dispensary

Din cauza numărului crescând de rapoarte venite din toată lumea despre efectele adverse severe (EAS) asociate vaccinării HPV, un grup de oameni de știință, medici și reprezentanți ai victimelor din cinci țări, inclusiv Regatul Unit și Irlanda, a emis astăzi (ora 14:00, ora Irlandei și Marii Britanii) o „Declarație comună din anul 2018 pentru victimele vaccinării HPV”.

Declarația, care poate fi descărcată aici, pune în lumină petru prima dată cum în diferite țări s-au înregistrat în paralel experiențe ale efectelor adverse ulterioare vaccinării HPV. De asemenea, menționează experiențele similare ale victimelor intrate pe mâna diverselor servicii naționale de sănătate. Declarația este concluzia finală a unui simpozion internațional ținut cu o lună în urmă la Universitatea din Tokyo, la care au participat reprezentanți din Marea Britanie și Irlanda dar și din Japonia, Columbia și Spania.

Vorbind în numele Asociației Britanice a Fiicelor Traumatizate de Vaccinarea HPV (AHVID), vicepreședintele Steve Hinks a spus:
„Declarația este un testament al numărului foarte mare de fete și băieți din toată lumea, care suferă aceleași efecte colaterale severe si de lungă durată provocate de acest vaccin, în ciuda faptului că nu există deocamdată nicio dovadă că acest vaccin va preveni măcar un singur caz de cancer.
Baza de date globală a Organizației Mondiale a Sănătății evidențiază peste 305.000 de cazuri de efecte adverse severe cauzate de vaccinurile HPV, ceea ce este mult mai mult decât în cazul oricărui alt vaccin.Toate acestea nu pot fi doar o coincidență.”

Mandeep Badial, delegatul științific al AHVID din Marea Britanie la simpozion, a declarat:
„Simpozionul de la Tokyo a relevat faptul că este nevoie de o colaborare la nivel mondial între medici și grupurile de victime, întrucât separați nu sunt băgați în seamă. Viețile unor tineri au fost devastate și avem obligația de a ne uni forțele pentru a le îmbunătăți viitorul.”Mandeep Badial

Concluzia principală a declarației notează că manifestările clinice ale EAS sunt „similare pentru victimele din cele cinci țări participante dar și cu cele ale victimelor din alte țări”, dar și că un alt fapt comun în toate țările este acela că numărul de cazuri de EAS provocate de vaccinarea HPV, în fiecare țară, este „covârșitor mai mare decât cazurile de EAS provocate de alte vaccinuri”.

Cu toate acestea – continuă declarația – autoritățile sanitare naționale și profesioniștii din lumea medicală neagă mai departe orice relație cauzală între vaccinurile HPV și EAS, folosind un argument epidemiologic „fundamental greșit”: nu este „conceput să detecteze semnale ale efectelor adverse ale vaccinării HPV”.

Anna Cannon, reprezentanta Irlandei la simpozionul de la Tokyo, spune într-o declarație pentru REGRET (Reactions and Effects of Gardasil Resulting in Extreme Trauma):
„Declarația de astăzi de la simpozionul din Tokyo subliniază cum victimele vaccinării HPV sunt neglijate în fiecare țară reprezentată. A sosit timpul să ne unim pentru a obține o rezoluție pentru cei afectați: ei nu mai pot aștepta.”

O nouă organizație, Federația Internațională a Copiilor și Adulților Traumatizați (IFICA – International Federation for Injured Children and Adults), a găzduit și ea recent un simpozion internațional la Dublin, „Să acționăm împreună”, la care s-au examinat printr-un efort comun soluții pentru vătămările produse de vaccinarea HPV și la care au participat medici, avocați și reprezentanți ai grupurilor victimelor vaccinării HPV din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Spania și Irlanda.

Anna Cannon concluzionează:
„Aceste două simpozioane, desfășurate la scurt timp unul după celălalt, subliniază natura globală a pericolului în care s-a transformat vaccinarea HPV și nevoia urgentă a unei rezoluții la nivel mondial. Declarația de la Tokyo este un moment de cotitură în colaborarea internațională privind lupta împotriva dezastrului global provocat, prin efectele sale adverse, de vaccinarea HPV.”

Întregul comunicat de presă poate fi citit aici.

Note:

1. Suma tuturor rapoartelor privind reacții adverse la medicamente, din toate categoriile, referitoare la Gardasil si Cervarix, se găsește la adresa http://www.vigiaccess.org/
2. Prezentarea de la simpozion a lui Mandeep Badial din Marea Britanie o puteți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=6HSVCFEx1uQ
3. Prezentarea de la simpozion a Annei Cannon din Irlanda o puteți urmări aici: https://www.youtube.com/watch?v=PiE7GlQdLQU
4. Discuțiile din panel-ul simpozionului pot fi urmărite aici: https://www.youtube.com/watch?v=xyyfHSB8g-s

DECLARAȚIA COMUNĂ 2018 PENTRU VICTIMELE VACCINĂRII HPV

În numele victimelor vaccinării HPV din Marea Britanie, Spania, Irlanda, Columbia și Japonia, un simpozion internațional, intitulat „Situația actuală mondială a traumelor provocate de vaccinul HPV”, a avut loc la Tokyo în data de 24 martie 2018.

Întâlnirea a avut loc pentru a clarifica situația actuală a traumelor provocate de vaccinarea HPV, pentru a explora posibilitățile de a atenua simptomele și de a stimula recuperarea dar și pentru a discuta măsurile de sprijin pentru activitatea zilnică a victimelor.

Atunci când a fost prima dată observată, simptomatologia efectelor secundare ale vaccinării HPV a fost descrisă fie ca sindrom complex dureros regional (SCDR), fie ca sindrom de oboseală cronică (SOC) sau ca sindrom tahicardic postural (STP), dar simptomele clinice și direcția (foarte repede descoperită) în care au luat-o efectele adverse s-au dovedit a fi mult mai complexe. Una dintre principalele caracteristici ale efectelor adverse severe (EAS), raportate după vaccinarea HPV, este tocmai diversitatea simptomelor și dezvoltarea acestora pe diferite planuri, pe o perioadă lungă de timp. EAS include simptome multi-sistemice complexe, cum ar fi:
– Durere sistemică, inclusiv dureri de cap, de mușchi sau de articulații;
– Disfuncții motorii, așa cum sunt paralizia, slăbiciunea musculară, mișcări sau spasme involuntare;
– Amorțeală și tulburări senzoriale;
– Simptome autonome, inclusiv amețeală, hipotensiune, tahicardie sau diaree;
– Disfuncții respiratorii;
– Tulburări endocrine, așa cum sunt dereglările menstruale sau hipermenoreea;
– Hipersensibilitate la lumină și sunete;
– Simptome psihice: anxietate, halucinații sau tendințe de suicid;
– Dereglări ale somnului, inclusiv hipersomnia sau narcolepsia.

În multe dintre aceste cazuri, simptomele diminuau capacitatea de învățare și conduceau la oboseală extremă și la reducerea automotivației, având un impact nefast asupra vieții și activităților de zi cu zi.

Caracteristicile clinice ale acestor EAS sunt comune tuturor victimelor din cele cinci țări participante și foarte asemănătoare cu cele ale victimelor din alte țări.

Numărul de cazuri de EAS cauzate de vaccinarea HPV, în fiecare țară, este covârșitor mai mare decât în cazul oricărui alt vaccin. Multe studii arată acum modul în care componentele și proiectarea vaccinurilor HPV sunt cauza simptomelor avute de victimele vaccinării HPV. Cu toate acestea, autoritățile sanitare naționale dar și specialiștii din medicină continuă să nege orice legătură de cauzalitate dintre vaccinurile HPV și EAS. Susținătorii vaccinului nu au arătat niciun interes în a corela simptomatologia victimelor cu vaccinarea HPV.

Studiile efectuate asupra sindromului complex dureros regional (SCDR), asupra sindromului de oboseală cronică (SOC) sau asupra sindromului tahicardic postural (STP), care pun sub semnul întrebării siguranța vaccinurilor HPV, au fost excluse din start pe motiv că diagnosticul este dificil și că nu pot fi determinate specificitățile. Pe de altă parte, autoritățile pretind că siguranța vaccinului a fost pe deplin stabilită prin analize epidemiologice.

Dar argumentul lor epidemiologic este fundamental greșit. Abordarea lor epidemiologică nu este concepută astfel încât să detecteze semnale ale traumelor provocate de vaccinarea HPV, caracterizate de simptome pe multiple planuri și care apar într-o perioadă lungă de timp. Ei ignoră mecanismul neobișnuit al acestui vaccin, care menține un nivel foarte ridicat al anticorpilor pentru aproape un deceniu.

Astfel, cu un vaccin având efecte pe o asemenea durată de timp, nu este de mirare că victimele au parte de efecte adverse severe la o distanță în timp atât de mare de la vaccinare. Și totuși, în logica lor, cu efectele adverse severe raportate și având o perioadă de incubație foarte mare, sunt negate orice legături cu vaccinul iar cazurile care prezintă diverse simptome sunt diagnosticate ca fiind boli separate.

În general, efectele adverse severe cauzate de vaccinuri este probabil să apară la persoanele vulnerabile, mai puțin rezistente la intervenții imunologice, acest grup de persoane fiind foarte mic în comparație cu restul populației. În consecință, o simplă comparație a incidenței bolilor autoimune în cadrul grupurilor vaccinate versus un grup de control nevaccinat sau versus populația în general nu va arăta diferențe semnificative.

Argumentele care trec cu vederea această interpretare eronată a analizelor statistice epidemiologice pur și simplu nu pot garanta siguranța vaccinării HPV. Un asemenea mod părtinitor de gândire este absolut contrar principiilor fundamentale ale cercetării științifice și subminează rolul medicilor în asigurarea sănătății populației.

Poate și mai surprinzător, dar și foarte tulburător, este tratamentul social de care au parte victimele. În toate țările participante la acest simpozion, tratamentul victimelor s-a descoperit că a fost foarte asemănător: autoritățile sanitare și medicii din toate țările participante neagă orice relație cauzală cu vaccinul HPV și privesc efectele adverse fie ca fiind de natură psihogenică, fie forme de dizabilitate funcțională, fie o tulburare malignă. În consecință, victimele vaccinării HPV trebuie să îndure nu doar suferințele fizice dar și stresul emoțional, fiind deseori abandonate fără a se recurge la un tratament medical adecvat.

Organizațiile internaționale precum OMS sau EMA, precum și autoritățile sanitare naționale și politicienii, insistă că siguranța vaccinurilor HPV a fost stabilită adecvat prin analize epidemiologice și, în consecință, plângerile victimelor sunt ignorate, ca fiind fără o bază științifică. Aceeași indiferență și discriminare sunt constatate, surprinzător, în toate țările unde au fost raportate efecte adverse severe. Suntem conștienți că victimele din alte țări, nereprezentate la acest simpozion internațional, sunt tratate în același mod de către autoritățile sanitare din țările lor. Mai mult, în ciuda faptului că victimele au consimțit, împreună cu părinții acestora, să fie vaccinate HPV, având încredere în autoritățile sanitare, sunt acum acuzate că formează „un grup anti-vaccinare”.

Istoria tragediilor cauzate de medicamente conține, din păcate, prea multe exemple de negare a cauzelor dintre un medicament și efectele sale adverse severe, coroborată cu ignorarea și discriminarea victimelor, până când cauzalitatea a fost stabilită dincolo de orice îndoială. Nu am învățat nimic din istoria acestor tragedii? Este necesar să repetăm aceleași greșeli îngrozitoare?

În fața unei asemenea tragedii, care acum se dezvoltă la scară globală, facem un apel la media să crească gradul de informare despre consecințele îngrozitoare ale acestei probleme sociale și medicale și facem un apel către guvernele, producătorii de vaccinuri și experții din medicină, în următoarele privințe:
– Faceți un studiu pe termen lung, realizat de o terță parte independentă, privind starea de sănătate a tuturor celor care au fost vaccinați HPV.
– Promovați cercetarea pentru a dezvolta terapii eficiente care să trateze efectele adverse ale vaccinurilor HPV.
– Asigurați tratament și sprijiniți victimele vaccinurilor HPV în activitatea lor zilnică, în educație sau la locul de muncă.
– Informați despre TOATE efectele adverse posibile – sub forma unei broșuri de informare a pacientului – pe copii, pe adolescenți și pe părinți, astfel încât aceștia să ia o decizie informată despre vaccinarea HPV, bazată pe dreptul fundamental al omului la consimțământul în cunoștință de cauză.
– Opriți imediat toate campaniile publicitare care promovează vaccinarea HPV fără a sublinia toate riscurile.
– Suspendați recomandarea vaccinurilor HPV drept imunizare de rutină, până când un sistem sigur va fi pus la punct astfel încât efectele adverse severe să fie evitate.
– Abțineți-vă de la acțiunile de discriminare sau calomniere a victimelor vaccinării HPV.


Citiți și:

Lecții învățate în Japonia în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Gardasil – O perspectivă a eticii medicale (I)

Adolescentele irlandeze i-au dat în judecată pe fabricanţii vaccinului Gardasil după ce s-au confruntat cu probleme pe termen lung cauzate de acesta

«Fetele vaccinate» – documentar danez despre efectele nocive ale vaccinului HPV. Medicii s-au alăturat îngrijorărilor exprimate de familii

 

 

yogaesoteric
30 octombrie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More