Mercurul din vaccinuri poate să fie de 50 de ori mai toxic pentru creier decât mercurul din pește

Dezbaterea privind vaccinurile continuă de decenii, ambele părți având puternice puncte de vedere. Comisia înființată de președintele american Trump pentru a evalua știința vaccinurilor, în urma declarațiilor lui Robert De Niro și Robert Kennedy Jr., care au oferit 100.000 de dolari oricui poate dovedi siguranța mercurului (ca thimerosal) în vaccinuri, a adus în lumina reflectoarelor încă o dată această problemă.

Faptul că mercurul este o otravă puternică care împiedică neuro-dezvoltarea nu mai este de mult o noutate; oamenii de știință au căzut toți de acord cu asta. Deşi mercurul a fost folosit în vaccinuri de zeci de ani, doar de la mijlocul anilor 1990 a fost eliminat din cele mai multe vaccinuri, după ce oamenii de știință au recunoscut că expunerea, chiar la cantități mici de mercur organic, ar putea duce la vătămări grave la fetuși și copii mici. De asemenea, cam prin jurul aceleiaşi perioade, vocile părinților ai căror copii au fost deja afectați de aceste vaccinuri au început într-adevăr să fie auzite.

Cu toate acestea, industria vaccinurilor și purtătorul său de cuvânt, CDC, continuă să afirme că a fost dovedit științific că „proporția infimă” de mercur din vaccinuri, sub formă de thimerosal (etilmercur) nu poate dăuna.

Argumentul lor este că, în timp ce mercurul care se găsește în pește (metilmercur) este foarte periculos, mercurul din thimerosal (etilmercur) este cu totul diferit, și poate fi introdus în copiii voștri sub formă de vaccin, de mai multe ori, în condiții de siguranță.

Un studiu din 2013 al oamenilor de știință de la Facultatea de Științe Medicale din cadrul Universităţii din Brazilia, publicat în Journal of Applied Toxicology, a investigat toxicitatea etilmercurului în comparație cu metilmercurul. Cu toate că ei au afirmat că sunt necesare mai multe cercetări privind acest subiect, concluziile lor sunt totuși foarte interesante.

Cercetătorii au observat că, deși metilmercurul (din peşte) este considerat periculos în cantități mici, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) aprobă doze mici de thimerosal (etimercur) în mai multe vaccinuri administrate repetitiv, în timpul sarcinii și copilăriei. Ținând cont de acestea, au comparat toxicitatea și potențialele efecte negative ale etHg (etilmercur) și meHg (metilmercur).

În rezumatul studiului se afirmă: „Studiile in vitro comparând etHg (etilmercur) cu meHg (metilmercur) demonstrează rezultate echivalente măsurate pentru celule cardiovasculare, neuronale și cele ale sistemului imunitar.”

Și apoi devine foarte interesant pentru că, spun ei, deoarece cele două tipuri de mercur au profiluri de toxicitate diferite, testarea în vitro a indicat faptul că: „În scenarii reale de viață, o expunere simultană atât la etHg (etilmercur) cât și la meHg (metilmercur) ar putea avea ca rezultat efecte neurotoxice sporite la mamiferele în curs de dezvoltare.”

Așadar, nu numai că ambele tipuri de mercur sunt la fel de dăunătoare, dar expunerea la ambele ar amplifica efectele acestora. Asta înseamnă, de exemplu, că expunerea la etilmercur într-un vaccin, combinat cu expunerea la metilmercur într-un sandwich cu ton, ar avea un rezultat chiar mai dăunător.

Lisa Sykes, scriind pentru Trace Amounts, ridică unele probleme suplimentare cu privire la prezența mercurului în vaccinuri. Ea observă că oricât de rău ar fi consumul de mercur din pește, acesta trece prin sistemul digestiv al organismului, ceea ce înseamnă că în final se absoarbe mult mai puțin. Pe de altă parte, mercurul din vaccinuri este injectat direct in organism, intră în fluxul sanguin, iar de acolo trece direct în țesuturi. Corpul este lăsat fără apărare împotriva acestui atac direct.

Bebelușii în pântecele mamelor sunt și mai vulnerabili, din moment ce mercurul trece bariera placentară direct la făt. Prin urmare, copilul este expus la cantități enorme de mercur într-un moment de dezvoltare neurologică critică.

Sykes, de asemenea, subliniază faptul că vaccinurile nefolosite care conțin thimerosal sunt considerate deșeuri periculoase și trebuie, prin lege, să fie eliminate în butoaie din oțel. Nicio astfel de prevedere nu se aplică peștelui, fie el chiar și cu un conținut ridicat de mercur. Chiar și numai acest fapt indică în mod clar că mercurul din vaccinuri nu este deloc inofensiv.

Și cât de mult mercur se găsește în vaccinuri?

Industria de vaccinuri afirmă întotdeauna că este vorba de cantități infime, „urme”, făcând ca o dezbatere despre acest subiect să pară banală, inutilă. Realitatea, așa cum raportează TruthWiki, este că, în timp ce peștele sau tonul conțin doar aproximativ 250 până la 500 părți per miliard (ppb) de mercur, un singur vaccin antigripal conține 51.000 ppb.

Simplul fapt că industria de vaccinuri și CDC insistă să spună că aceste vaccinuri nu prezintă niciun pericol, în ciuda dovezilor științifice contrare, este un indiciu clar că ambele sunt implicate într-un sistem de acoperire masiv. În realitate, vaccinurile sunt o industrie de 30 de miliarde de dolari anual, iar cei care beneficiază de pe urma ei vor face tot posibilul pentru a-și proteja propriile interese.

Citiţi şi:

FDA recunoaşte că mercurul din plombele dentare este neuro-toxic

Vaccinurile, mercurul şi banii murdari – un mesaj de la Robert F. Kennedy jr.

CDC este forţat să recunoască despre faptul că, deși ştia că adjuvanţii toxici din vaccinuri provoacă autism, tot a impus vaccinările la copii!

yogaesoteric

9 iunie 2017

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More