Mesteacănul ‒ remediu miraculos care a uimit medicii

 

Mesteacănul, denumit și arborele vieții, este originar din Siberia, însă crește și la noi în zonele de dealuri și câmpii. Seva de mesteacăn este cunoscută pentru capacitățile sale deosebite care au fost testate de-a lungul anilor prin numeroase studii medicale și se poate utiliza atât intern, cât și extern.

Seva de mesteacăn concentrează toate substanțele nutritive necesare creșterii arborelui: glucoza și fructoza (conferă gust ușor dulceag), aminoacizi, vitamina C, minerale (calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor , sodiu, fier). Acești nutrienți se află în proporții optime și se asimilează cu ușurință în organism.

Iată câteva dintre numeroasele efecte binefăcătoare ale sevei de mesteacăn:

Remediu împotriva cancerului – există mai multe studii care pun în evidenţă efectele antitumorale ale mesteacănului, în special ale sevei şi ale scoarţei acestuia. Acest efect este datorat unui principiu activ: acidul betulinic, care se găseşte în proporţii mari în mesteacăn, mai ales primăvara. Acesta are efect citostatic asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale de la nivelul sistemului nervos, mai ales la copii.

Pe lângă tipurile de cancer sus menţionate, în ultima vreme s-au obţinut rezultate încurajatoare şi în cancerul ovarian, cancerul pulmonar şi cancerul mamar.

Mesteacănul conține principii active care au acțiune diuretică, antiinflamatoare și antibacteriană, prin urmare se poate utiliza în tratarea și prevenirea cistitei. Se recomandă consumul a câte 1 litru pe zi , timp de 2-3 săptămâni.

Combate reumatismul, dacă se administrează 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni, iar pentru intensificarea efectului se pot aplica și cataplasme cu pulbere de scoarță de mesteacăn.

În bolile de ficat, este ideal consumul a câte o cană de suc proaspăt de mesteacăn sau macerat de mesteacăn de cel puțin 3 ori pe zi.

Probleme renale, colici – se beau dimineaţa, între orele 8-12, până la 600 ml de sevă proaspătă de mesteacăn, în cure de minimum 5 zile. Are efecte foarte puternice de stimulare a activităţii rinichilor şi implicit a diurezei.

Elimină pietrele la rinichi ‒ printr-o cură de 20 de zile cu sevă de mesteacăn. În prima zi se consumă 0,5 litri, în a doua zi, 0,6 litri, până ajungeţi în cea de a cincea zi la un litru, cantitate ce se va bea vreme de zece zile, după care se scade gradat cu câte 0,1 litri pe zi, aşa încât în ultima zi de cură să se consume din nou 0,5 litri de sevă.

Artrita – se poate ameliora cu ajutorul curei pe bază de sevă de mesteacăn, administrată pe parcursul a trei săptămâni (un litru pe zi). Efectele antireumatice ale sevei sunt amplificate prin aplicarea externă de cataplasme cu pulbere de scoarţă de mesteacăn pe articulaţiile afectate. Acelaşi tratament se foloseşte şi pentru tratarea cu succes a gutei.

Psoriazis ‒ se pun pe leziunile produse pe piele comprese cu sevă de mesteacăn, ce se ţin vreme de o oră. În paralel se face o cură internă cu câte un litru de sevă pe zi. Efectul antibacterian se va face simţit din plin la nivelul pielii afectate!

Intoxicaţii cronice – se face o cură de o săptămână, în care se bea jumătate de litru de sevă pe zi, de preferinţă dimineaţa pe stomacul gol. Procedura se recomandă la început de primăvară, persoanelor care suferă de: gută, reumatism, dermatoze diverse, colită de putrefacţie.

Creşterea părului – după spălarea părului cu şampon, se face o clătire dublată de un masaj la rădăcină, cu seva proaspătă de mesteacăn (procedura durează 10 minute), după care părul se mai clăteşte o dată cu apă curată.

Poate combate părul gras dacă se întinde seva pe păr înainte de spălare. Efecte notabile se observă după aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile . Astfel, părul va fi mult mai sănătos, mai rezistent și mai strălucitor.

De ajutor în obezitate ‒ seva de mesteacăn are o extraordinară forţă de a purifica organismul. Un litru pe zi din acest remediu, consumat intern, elimină apa suplimentară din organism, amplifică tranzitul intestinal şi accelerează metabolismul. Asociat cu o dietă săracă grăsimi şi dulciuri, remediul este ideal pentru o cură de slăbire, ajutând la scăderea accelerată în greutate, fără a pune în pericol sănătatea (seva de mesteacăn conţine acizi organici, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu şi cupru, vitaminele B şi C).

Extractul din sevă de mesteacăn (produs gemoterapic) este un foarte bun tonic fizic și psihic. Pentru efecte benefice se administrează 2 ml de câte 2 ori pe zi, dimineața și seara, timp de 3-4 săptămâni la adulți, iar la copiii peste 10 ani, 1 ml de două ori pe zi, în acelaşi interval.

Cum obţinem seva miraculoasă

Dacă vreţi să preparaţi singuri sevă de mesteacăn, colectaţi seva în lunile martie şi aprilie, atunci când copacul revine la viaţă. Se obţine prin sfredelirea în adâncime (4-8 cm) a trunchiului sau, mai bine, a unor ramuri tinere viguroase, din care va începe să curgă un lichid limpede, cu gust acrișor-dulceag: seva de mesteacăn. Această operaţiune se face numai cu mestecenii maturi, iar după colectarea a 250-500 ml de sevă (1-2 căni), se unge imediat orificiul cu ceară, răşină sau smoală, pentru a opri scurgerea, care altfel ar afecta vitalitatea copacului sau l-ar expune la unele infecţii ce se pot strecura prin acea crestătură şi care chiar i-ar putea provoca uscarea. După colectare, seva va fi strecurată cu ajutorul unui tifon.

Modul de administrare

Seva de mesteacăn se consumă pe cât posibil imediat după recoltare, când încă este foarte proaspătă, iar vitaminele, enzimele şi alte substanţe organice complexe din compoziţia sa nu sunt oxidate.

Pentru tratament, aşa cum am văzut, în general se recomandă 0,5-1 litri pe zi la adulţi, în timp ce pentru copiii între 8 şi 12 ani, 200-500 ml pe zi sunt suficienţi, iar pentru cei între 4 şi 8 ani, numai 100-300 ml pe zi.

Citiți și:

Terapiile cu remedii naturale – Importante forme de medicină neconvenţională care totodată asigură menţinerea stării de sănătate

Spuneți adio ochelarilor, folosind un remediu natural!

 

yogaesoteric
26 mai 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More