MHRA caută un program de inteligență artificială (IA) pentru a contabiliza efectele secundare ale vaccinului covid-19

 

Autoritatea de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) din Marea Britanie a făcut o ofertă de 1,5 milioane de lire sterline unei companii de software pentru un program de inteligență artificială care va fi utilizat pentru a procesa „preconizatul volum ridicat de reacții adverse la vaccinul împotriva covid-19”.

Licitația câștigată de Maidenhead, GenPact, cu sediul în Berkshire, își propune să „asigure că nu sunt omise detalii privind efectele secundare”.

Contractul oferit de Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) recunoaște că termenele pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului au fost accelerate atât de repede încât o imagine completă a siguranței acestora nu este disponibilă deocamdată, cu toate că s-au început deja campanii de imunizare pe scară largă.

MHRA a declarat pentru Financial Times că, pe baza datelor colectate în alte vaccinări anterioare, se așteaptă între 50.000 și 100.000 de raportări de efecte secundare nefaste la fiecare 100 de milioane de doze administrate pacienților pe o perioadă de 6 până la 12 luni. Autoritatea de reglementare a subliniat, de asemenea, că raportarea unui efect secundar nefast nu înseamnă neapărat că a fost observat un efect secundar adevărat, iar programul IA ar ajuta la detectarea oricăror semnale de siguranță emergente.

Programul de vaccinare împotriva coronavirusului ar urma să fie mai mare decât orice campanie de vaccinare pentru adulți desfășurată până în prezent, iar MHRA este îngrijorată că ar putea fi afectată major de „reacția anti-vaccin declanșată pe rețelele de socializare și de lobby”.

Contractul GenPact din Marea Britanie ocolește procesul obișnuit de licitație publică impus de reglementările UE, conform MHRA, ce invocă „motive de urgență extremă” și lipsa de fezabilitate a „modernizării sistemelor vechi ale MHRA pentru a gestiona volumul de raportări ale efectelor nefaste care va fi generat de vaccinul contra covid-19”.

Citiţi şi:

Efecte adverse grave ale vaccinului Covid de la Pfizer. Patru voluntari au dezvoltat paralizie facială, iar două cadre medicale şoc anafilactic

Nici măcar medicii NU vor să se vaccineze anti-covid-19, de ce noi ar fi nevoie să o facem?

Vaccinul, trilioanele şi cetăţeanul

 

yogaesoteric
27 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More