Miàn Xiàng, tehnica străveche chineză de determinat caracterul unei persoane printr-o simplă observare a trăsăturilor faciale

 

Miàn Xiàng este o tehnică străveche chineză de „citire” a caracterului unei persoane prin analizarea trăsăturilor feței. Potrivit unor legende, această metodă ar fi fost concepută în timpul domniei împăratului Huang Di („Împăratul Galben”), însă unii istorici de la Beijing susțin că ar fi fost practicată pentru prima dată în secolul al VI-lea î.Hr. Indiferent când a apărut, această cunoaștere s-a transmis din generație în generație, deși astăzi foarte puțini chinezi îi mai cunosc toate tainele.

De exemplu, pentru a fi analizat un chip, el este împărțit în trei zone mari. Prima dintre acestea, care se întinde de la frunte până la sprâncene, este adesea denumită „Cer” și se crede că arată copilăria și tinerețea unei persoane. Următoarea porțiune, care se întinde de la sprâncene până la baza nasului, se numește „om” și este asociată cu vârsta adultă a unui persoane. În cele din urmă, restul feței, cea de a treia porțiune, se numește „Pământ” și este asociată cu vârsta înaintată a persoanei.

Practicienii Miàn Xiàng corelează trăsăturile feței (culoarea, proporțiile și mărimea elementelor faciale) cu diferite trăsături ale personalității. De exemplu, se crede că persoanele ale căror ochi sunt separați printr-o distanță mai mare sunt persoane mai relaxate, nu se stresează ușor, în timp ce acelea cu o distanță mai mică au o înclinație mai mare spre a fi concentrate în tot ceea ce fac. Un alt exemplu este grosimea buzelor. Despre persoanele cu buze subțiri se presupune că sunt mai certărețe, în timp ce acelea cu buze mari au darul de a se face mult mai ușor plăcute.

Pentru citirea corectă a caracterului, practicanții de Miàn Xiàng iau în considerare și forma feței persoanei analizate. Conform acestora, există cinci tipuri de forme faciale, fiecare aflate în corespondență cu unul dintre cele cinci elemente primordiale, foc, apă, pământ, lemn și metal. În plus, fiecare tip facial conține caracteristicile asociate elementului respectiv. Astfel, de exemplu, o față rotundă este considerată a fi de apă, iar oamenii cu astfel de fețe sunt considerate a fi adaptabili, flexibili, extrem de generoși, optimiști și veseli.

Citiți și:

Cele trei tipuri constituţionale ale sistemului AYURVEDA

Numerologia – știința secretă a numerelor (I)

ENEAGRAMA LUI IISUS (1)

 
 

yogaesoteric
16 iulie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More