Microsoft brevetează un nou sistem de criptomonede care folosește datele privind activitatea trupului

Microsoft Technology Licensing, divizia de licențiere a Microsoft Corp. a primit un brevet internațional pentru un „sistem de criptomonede care utilizează datele privind activitatea trupului”. Brevetul a fost publicat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) la 26 martie. Cererea a fost depusă la 20 iunie anul trecut. „Activitatea trupului uman asociată cu o sarcină furnizată unui utilizator poate fi utilizată într-un proces de minerit al unui sistem de criptomonede”, se arată în brevet.

Ce este criptomoneda? Criptomonedă sau criptovalută (din engleză CryptoCurrency) este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată.

Ce este procesul de „minerit”?

Procesul de creare a monedei se numește „minerit”. Participanții în rețea sunt cunoscuți sub numele de mineri, termen care vine din englezescul miners. Aceștia verifică, datează tranzacțiile și le partajează într-o bază de date publică. Operațiunea de minerit este deosebit de complexă și este foarte dificil de realizat pe cont propriu, de un singur utilizator.

Revenind la brevetarea acordată către Microsoft Corp, prezentăm un nou pasaj din brevet:

Unda cerebrală sau căldura trupească emisă de utilizator atunci când acesta îndeplinește sarcina oferită de un furnizor de informații sau de servicii, cum ar fi vizionarea unei reclame sau utilizarea anumitor servicii de internet, poate fi utilizată în procesul de extragere.

Cu mențiunea că metoda descrisă poate „reduce energia de calcul pentru procesul de minerit, făcând totodată ca procesul de minerit să fie mai rapid”, detaliază brevetul:

De exemplu, în loc de munca masivă de calcul cerută de unele sisteme convenționale de criptomonede, datele generate pe baza activității trupești a utilizatorului pot fi o dovadă de lucru și, prin urmare, un utilizator poate rezolva problema dificilă din punct de vedere computațional în mod inconștient.

Brevetul descrie un sistem în care un dispozitiv poate verifica dacă „datele privind activitatea trupească îndeplinesc una sau mai multe condiții stabilite de sistemul de criptomonede și acordă criptomonede utilizatorului ale cărui date privind activitatea trupească sunt verificate”.

Microsoft brevetează un sistem de criptomonede care utilizează diferite tipuri de senzori pentru „măsurarea sau detectarea activității trupului sau scanarea trupului uman”, cum ar fi monitoarele de ritm cardiac, senzorii termici și senzorii optici.

Diferite tipuri de senzori pot fi folosite pentru „a măsura sau a detecta activitatea trupului sau pentru a scana trupul uman”, explică brevetul. Printre acestea se numără „scanere sau senzori de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI), senzori de electroencefalografie (EEG), senzori de spectroscopie în infraroșu apropiat (NIRS), monitoare de ritm cardiac, senzori termici, senzori optici, senzori de radiofrecvență (RF), senzori cu ultrasunete, camere foto sau orice alt senzor sau scaner” care va face aceeași treabă.

Sistemul poate recompensa cu criptomonede un proprietar sau un operator de sarcini „pentru furnizarea de servicii, cum ar fi, motoare de căutare, module de chat, aplicații sau site-uri web, oferind utilizatorilor acces gratuit la conținuturi cu plată (de exemplu, streaming video și audio sau cărți electrice), sau schimbul de informații sau date cu utilizatorii”, detaliază brevetul.

Ideea extragerii criptomonedelor folosind căldura trupului uman a fost explorată anterior de alte organizații. De exemplu, Manuel Beltrán, fondatorul Institutului olandez de Obsolescență Umană, a pus la cale un experiment pentru a mina criptomonede cu ajutorul unui costum special care a recoltat căldura trupului uman într-o sursă de energie sustenabilă. Electricitatea generată a fost apoi direcționată pentru alimentarea unui computer pentru a mina criptomonede.

Iată deci că acum Microsoft a patentat acest sistem de minerit de criptomonede care folosește activitățile umane, inclusiv undele cerebrale și căldura trupească, atunci când efectuează sarcini online, cum ar fi utilizarea motoarelor de căutare, a modulelor de chat și citirea de anunțuri.

Citiți și:
Criptomoneda – o escrocherie care va duce la înrobire totală
Microsoft trece la nivelul următor. Cipuri implantate pentru tranzacții cu criptomonede!
Bine ați venit în „Dystopia”! – Supravegherea prin certificate de vaccinare, ID-uri digitale și date biometrice a devenit realitate

 

yogaesoteric
9 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More