Militarii britanici care nu vor să primească vaccinul anti-covid vor fi „disciplinaţi”

Armata britanică are în vedere disciplinarea trupelor care manifestă rezerve în a primi vaccinul împotriva covid-19, conform unor documente militare oficiale accesate de Daily Mail.

Ordinele către Royal Artillery și Royal Electrical and Mechanical Engineers, care ar fi fost emise în luna mai, avertizează că oricine refuză să primească vaccinul „va fi disciplinat de către CoC [rețeaua de comandă] și orice zvonuri vor fi suprimate”.

Documentele, accesate de Daily Mail, stipulează că, dacă persoana în cauză „încă refuză, acesta poate fi considerat un comportament necorespunzător soldaților și tratat în consecință, având în vedere că vaccinul CV-19 poate fi o cerință pentru a putea desfășura operațiunile / exercițiile, ca în cazul febrei galbene”.

Lewis Cherry, un avocat militar din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail că tonul ordinelor poate echivala cu „amenințări” sau „agresiuni”.

Referindu-se la vaccin, acesta a spus că, „dacă nu devine o injecție obligatorie, rămâne o procedură medicală care necesită consimțământul informat”.

Conform legislației britanice, armata nu poate forța soldații să primească vaccinuri, dar a fi „soldat necorespunzător” constituie o infracțiune conform Legii forțelor armate.

Ministerul Apărării din Marea Britanie (MD) a spus că vrea să menţină „angajamentul de a păstra personalul nostru, familiile și comunitățile în siguranță acasă și în străinătate”, adăugând că „tot personalul nostru este vaccinat în conformitate cu recomandările privind grupurile prioritare”.

La începutul luni mai, într-un ghid pentru angajatori cu privire la solicitarea adresată personalului de a se vaccina cât mai curând posibil, Serviciul de consultanță, conciliere și arbitraj din Marea Britanie a subliniat că „este bine ca personalul să fie sprijinit să se vaccineze fără a-l forța”.

Comentariile au venit în contextul în care creşterea infecțiilor cu varianta indiană a covid-19 în anumite zone ale Regatului Unit a fost pusă pe seama ezitărilor cu privire la administrarea vaccinului.

Citiți și:
Feriți-vă de tirania vaccinurilor obligatorii
„Inutile, ineficiente, periculoase și nesigure” – Astfel califică vaccinurile împotriva covid medici din întreaga lume

 

yogaesoteric
8 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More