Ministrul Agriculturii spune că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară: „Înainte să fac cumpărăturile, mănânc”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară. „Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”, a afirmat el conform news.ro.

Adrian Chesnoiu

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, dacă România s-ar putea teme de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu a declarat că românii este necesar să facă diferenţa între o criză alimentară la raft şi o criză reală a alimentelor.

Ministrul Agriculturii a precizat că, personal, merge la cumpărături doar după ce mănâncă.

Într-o ţară în care, în anul 2021, s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente – au fost aruncate la gunoi – putem vorbi de risipă alimentară. Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii şi atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncaţi, putem fi mai responsabili.

Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”, a declarat Chesnoiu.

Întrebat, de asemenea, dacă îşi face şi o listă de cumpărături, ministrul a susţinut că nu are nevoie de o astfel de listă. „În general, nu cu listă, pentru că funcţionez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă şi să mă hrănesc, merg şi îmi achiziţionez. Am ajuns să întorc fiecare sticluţă de iaurt pe toate părţile să văd dacă e bio și când expiră”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Citiți și:
România cheltuie şi risipeşte mai mult ca Franţa şi alte ţări europene
Sinistra agendă Rockefeller a sistemului alimentar – ei l-au creat și acum tot ei vor să-l distrugă și să-l înlocuiască cu ceva și mai rău

 

yogaesoteric
23 iulie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More