Sinistra agendă Rockefeller a sistemului alimentar – ei l-au creat și acum tot ei vor să-l distrugă și să-l înlocuiască cu ceva și mai rău

Niciun alt grup n-a făcut mai mult rău agriculturii globale și calității alimentelor decât Fundația Rockefeller. Aceasta a început în anii ’50, după război, să finanțeze doi profesori de la Școala de Afaceri a Harvard pentru a dezvolta integrarea verticală, pe care au numit-o „Agribusiness”.

Fermierul a devenit cel mai puțin important. Apoi au creat în anii ’60 frauduloasa Revoluție Verde în Mexic și India, iar mai târziu, începând cu 2006, Alianța pro-OMG (Organisme Modificate Genetic) pentru o Revoluție Verde în Africa.

Banii de la Fundația Rockefeller au creat la propriu dezastruoasele plante modificate genetic (OMG), care vin însoțite de pesticidele lor toxice pe bază de glifosat. Acum, din nou, fundația este implicată într-o schimbare majoră de politică în alimentația și agricultura globală, aspect îngrijorător pentru noi toți.

În cel mai recent raport al lor, numit „True Cost of Food: Measuring What Matters to Transform the U.S. Food System” (Adevăratul cost al hranei: Măsurarea a ceea ce contează pentru a transforma sistemul alimentar din SUA), se arată că Fundația Rockefeller este profund angajată într-un efort coordonat pentru a schimba radical modul în care producem alimentele și modul în care calculăm costul real al acestora. Fundația susține că demersul face parte dintr-un consens global, prin intermediul ONU, pentru a crea o agricultură „sustenabilă” pe fondul crizei actuale create de covid. Departe de a fi o restructurare benefică, aceasta este menită să schimbe radical accesul nostru la alimente sănătoase și modul în care alegem ceea ce mâncăm. Fundația, care recent a publicat cel de-al doilea raport pe doi ani privind alimentația, se asociază cu Forumul Economic Mondial de la Davos și cu marile companii agricole pentru a conduce această campanie. Noul lor slogan este „Adevăratul cost al alimentelor”.

Costul real?

Rajiv Shah, președintele fundației, scrie:
Am lucrat anul trecut împreună cu experți și avocați din domeniu pentru a măsura impactul sistemului alimentar din SUA. Rezultatul este un prim set de măsurători la nivelul SUA, care ne poate ajuta să evaluăm mai exact costul alimentelor noastre. Cu această nouă analiză, guvernele, avocații, producătorii de alimente și persoanele fizice au la dispoziție un bun instrument pentru transformarea sistemului nostru alimentar, astfel încât acesta să fie mai hrănitor, regenerativ și echitabil…

Să analizăm mai atent aceste cuvinte, întrucât acești oameni sunt experți în programarea neuro-lingvistică. Dincolo de afirmarea aparentă a unor țeluri nobile, de fapt, aceeași Fundație Rockefeller responsabilă pentru lanțul nostru alimentar industrializat și globalizat și pentru distrugerea pe care acest proces a provocat-o nu numai asupra fermei de familie, ci și asupra calității agriculturii și dietei noastre la nivel mondial, dă acum vina pe creația lor pentru costurile externe uriașe ale alimentelor noastre. (Un cost extern este costul suportat de o persoană, o întreprindere sau o comunitate, ca urmare a unei tranzacții economice în care nu este implicată direct. Costurile externe, denumite și „efecte secundare” sau „costuri ale terților”, pot apărea atât din producție, cât și din consum.) Cu toate acestea, ei scriu ca și cum agricultorul de familie lacom ar fi de vină, nu corporațiile agro-alimentare.

Shah afirmă:
Acest raport este un semnal de alarmă. Sistemul alimentar din SUA, în forma actuală, afectează distructiv mediul, sănătatea și societatea noastră”.

În studiul Rockefeller se spune: „Actuala configurație a sistemului alimentar din SUA a dus la efecte costisitoare asupra sănătății oamenilor, a societății și a planetei. Încălzirea globală, reducerea biodiversității, poluarea apei și a aerului, risipa de alimente și incidența ridicată a bolilor legate de alimentație sunt principalele consecințe neintenționate ale actualului sistem de producție.

Studiul adaugă:
Povara impactului acestor costuri este suportată în mod disproporționat de comunitățile marginalizate și insuficient deservite, adesea de comunitățile de culoare, multe dintre acestea fiind o coloană vertebrală în calitate de fermieri, pescari, crescători de animale și lucrători din domeniul alimentar.”

Cu ajutorul unui grup olandez, True Price Foundation, raportul calculează că „adevăratul cost” al sistemului alimentar din SUA nu este de 1,1 trilioane de dolari, pe care americanii îi cheltuiesc anual pe alimente, ci mai degrabă de cel puțin 3,2 trilioane de dolari pe an, dacă se ia în considerare impactul acestuia asupra sănătății oamenilor, a mijloacelor de trai și a mediului. Acest cost imens adăugat este calculat în principal din efectele asupra sănătății, printre care cancerul și diabetul, și efectele asupra mediului, cum ar fi emisiile de CO2 generate de, ceea ce ei numesc, agricultura „nesustenabilă”.

True Cost Foundation are un consiliu de administrație format din trei persoane, printre care Herman Mulder, fost bancher la ABN Amro, una dintre cele mai importante bănci din lume din domeniul agro-alimentar; Charles Evers, fost controlor corporatist și director financiar la Unilever NV (1981-2002), unul dintre cei mai importanți giganți din domeniul agro-alimentar din lume; și Jasper de Jong, partener la Allen &Overy, una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, cu sediul la Londra. Aceasta este echipa din spatele stabilirii prețului unor aberații precum o tonă de CO2, și alte costuri pentru raportul Rockefeller. O singură observație: CO2 este o componentă esențială, inofensivă, a tuturor formelor de viață, și nu este o cauză a creșterii temperaturii globale.

De asemenea, un alt aspect notabil al raportului Rockefeller, True Cost of Food, este faptul că printre colaboratori s-au numărat profesori de drept, economiști universitari, World Wildlife Fund (WWF) și True Cost Foundation. Nici măcar o singură organizație de fermieri nu a fost inclusă.

Raportul calculează că principalele costuri „ascunse” ale producției alimentare americane provin din impactul distructiv al agriculturii asupra sănătății și asupra mediului: „Cele mai mari costuri necunoscute provin din impactul distructiv asupra sănătății umane, din accentuarea degradării mediului și din pierderea biodiversității.”

Ei au pus un preț pe toate acestea. De exemplu, impactul direct asupra mediului, inclusiv emisiile de gaze cu efect de seră (GES), utilizarea apei și eroziunea solului, costă 350 de miliarde de dolari pe an, iar impactul asupra biodiversității ca urmare a utilizării terenurilor și a poluării solului, apei și aerului costă economia SUA, conform acestora, 455 de miliarde de dolari.

Apoi, ei calculează costurile pentru sănătate ale sistemului alimentar american. În acest caz, raportul include costurile pentru economie din cauza obezității, bolilor cardio-vasculare, care sunt principala cauză de deces la nivel mondial, din cauza cancerului, diabetului și ale altor boli netransmisibile. Se presupune că toate acestea adaugă încă 1 trilion de dolari la costurile noastre „reale” cu alimentele.

Însumând ambele efecte, așa cum se afirmă, se adaugă aproximativ 1,8 trilioane de dolari costuri externe estimate la 2,2 miliarde de dolari costul alimentelor. Afirmația conform căreia costurile în dolari ale acestor boli în sistemul de sănătate trucat din SUA sunt exclusiv din vina agriculturii ignoră costurile de sănătate umflate de când a intrat în vigoare asigurarea Obamacare. Apropo, Rockefeller a creat, de asemenea, sistemul medical modern cu Raportul Flexner, împreună cu Fundația Carnegie, în 1910. Dar asta este o altă poveste.

Nu se poate contesta faptul că, începând cu anii ’50, producția de alimente industrializată de tip agrobusiness din SUA a preschimbat ferma de familie, odinioară productivă, într-un apendice corporatist al unui sistem de ferme industriale, monopoluri de semințe și produse agrochimice modificate genetic, precum Monsanto-Bayer și DuPont-Dow (Corteva), abatoare uriașe cum ar fi Tyson și Smithfield Foods, și retaileri precum Walmart sau Whole Foods.

Dar raportul sugerează că agricultorii de familie tradiționali sunt de vină. Ideile pe care le vehiculează vizează pregătirea terenului pentru o Mare Resetare a agriculturii, care va fi și mai dăunătoare, alimentele naturale fiind înlocuite cu organisme modificate genetic, carne sintetizată în laborator și alte produse similare.

USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii) a scris recent că „principalele surse de gaze cu efect de seră în agricultură sunt producția de îngrășăminte pe bază de azot; arderea combustibililor fosili, cum ar fi cărbunele, benzina, motorina și gazele naturale; și gestionarea deșeurilor. Fermentația gastrică a animalelor, sau fermentația care are loc în sistemul digestiv al rumegătoarelor, are ca rezultat emisii de metan”.

Mesajul este că actuala producție alimentară americană este de vină pentru încălzirea climatică și că este nevoie urgentă de schimbări radicale și costisitoare.

Dificultatea în citirea raportului constă în faptul că limbajul este în mod deliberat vag și înșelător. De exemplu, una dintre cele mai dăunătoare componente ale agriculturii americane începând cu anii ’90 a fost introducerea în masă a culturilor de OMG – în special soia, porumb și bumbac, precum și a produsului cu glifosat, extrem de cancerigen, Monsanto-Bayer Roundup.

Raportul Rockefeller omite rolul lor direct în încurajarea acestei distrugeri prin crearea și promovarea Monsanto și a OMG-urilor timp de decenii, știind că acestea sunt distructive. Politica Fundației Rockefeller este de a introduce culturile modificate genetic GMO.2 și de a distruge agricultura actuală a Americii, susținând că este prea costisitoare și că nu este „sustenabilă” sau „incluzivă”, în favoarea alternativelor costisitoare brevetate. Al doilea mare producător global de alimente, UE, va fi următoarea lor țintă.

AGRA, Gates și Davos

Această agendă nu este surprinzătoare dacă ne uităm la trecutul actorilor cheie de la Fundația Rockefeller. Președintele, Rajiv Shah, provine de la Fundația Bill și Melinda Gates, unde a fost director pentru dezvoltare agricolă. La Fundația Gates, Shah a lucrat cu Fundația Rockefeller pentru a crea Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa. El are legături strânse cu Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, al autorului „Great Reset”, Klaus Schwab, unde Shah a co-prezidat recent Consiliul viitorului global al WEF, privind noua agendă pentru creștere și redresare economică. Acolo a scris că „guvernele trebuie să modeleze în mod activ piețele în direcția unei creșteri ecologice și favorabile incluziunii”.

Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa (Alliance for a Green Revolution in Africa – AGRA) este un proiect care a urmărit să impună, cu costuri uriașe, micilor fermieri africani mai săraci, semințele OMG și pesticidele aferente. A fost un dezastru agricol pentru fermierii africani. Modelul AGRA joacă un rol esențial în înțelegerea agendei tacite a Fundației Rockefeller și a aliaților precum WEF și Fundația Gates. Persoana responsabilă, sub conducerea lui Shah la Rockefeller, pentru programul de agricultură, este Roy Steiner, vicepreședinte senior al fundației pentru Inițiativa Alimentară. Steiner a fost alături de Shah la Fundația Gates și a lucrat împreună cu acesta la crearea în Africa a organizației pro-OMGAGRA.

Rolul important atât al lui Shah, cât și al lui Steiner în AGRA și în agenda sa privind OMG-urile, ne dă o idee foarte bună despre cum Rockefeller & Co. plănuiesc restructurarea radicală a agriculturii americane într-o direcție deloc naturală.

Raportul spune că va reduce emisiile de CO2 și de metan și va introduce alternative pe bază de plante. Bill Gates a cofinanțat înființarea companiei de imitații de carne, Impossible Foods, care folosește carne falsă, cultivată și editată genetic în laborator. El insistă că această carnea sintetică este o strategie necesară pentru a aborda schimbările climatice și declară că americanii și alte națiuni occidentale e nevoie să treacă la o dietă formată 100% din carne sintetică. Terminăm cu vacile, terminăm cu emisiile de gaze…

Davos, Rockefeller și Summitul ONU Alimentele Lumii

Agenda pentru agricultură a influentei Fundații Rockefeller, agenda WEF de la Davos și a ONU, toate converg spre Marea Resetare și Agenda 2030 a ONU pentru o „agricultură sustenabilă”. La 23 septembrie 2021, la New York, ONU a găzduit Summitul Sistemelor Alimentare 2021. Președintele summitului a fost Agnes Kalibata, trimisul special al Secretarului General al ONU la Summitul Sistemelor Alimentare 2021. Selecția ei a fost vehement contestată de zeci de ONG-uri pe baza faptului că este președinta AGRA Gates-Rockefeller în Africa.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunțat summitul ca parte a Deceniului de Acțiune pentru realizarea obiectivelor sustenabile ale Agendei 2030. Olivier De Schutter, fost raportor special al ONU pentru dreptul la hrană, a declarat că Summitul Alimentar a fost rezultatul unor „acorduri cu ușile închise” la Forumul Economic Mondial de la Davos.

În iunie 2019, la ONU, Klaus Schwab, șeful WEF, și Antonio Guterres au semnat un parteneriat oficial „pentru a accelera punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă”. Un an mai târziu, pe fondul pandemiei de covid, Klaus Schwab a anunțat lansarea Marii Resetări tehnocratice împreună cu Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și Kristalina Georgieva de la Fondul Monetar Internațional. Davos, ONU și Fundația Rockefeller au o singură agendă, care în mod cert nu este benefică pentru viitorul sănătății și hranei omenirii. Aceasta nu este o teorie a conspirației; este o adevărată conspirație.

Citiți și:
O nouă sentință istorică: O instanță din Franța a stabilit că Monsanto se face vinovată de îmbolnăvirea gravă a unui fermier
Parlamentul UE a cerut reaprobarea folosirii erbicidului Glifosat, cu toate că se știe că este cancerigen!

 

yogaesoteric
25 martie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More