«Minunata» lume nouă: Mii de suedezi au implantate microcipuri sub piele

 

Peste 3.000 de persoane în Suedia şi-au implantat microcipuri sub piele pentru a înlocui utilizarea cardurilor de credit, a cardurilor de identitate sau a altor documente precum chei, bilete de tren, printre altele.

Implantul, care este de mărimea unui bob de orez, foloseşte tehnologia Near Field Communication (NFC), folosită de asemenea la cardurile de credit, cardurile de debit sau în smartphone-uri. Această tehnologie este considerată „pasivă”, ceea ce înseamnă că microcipul stochează date ce pot fi citite de alte dispozitive, însă el nu poate citi datele.

Introducerea de microcipuri în oameni a fost experimentată în ultimii ani de guverne din Suedia şi alte câteva ţări din regiune, înainte ca acest lucru să fie făcut public.

„Suedezii au fost foarte activi în implantarea microcipurilor, fără să aibă dezbateri suficiente privind diverse probleme legate de utilizarea acestora, într-o ţară înclinată spre noile tehnologii şi unde împărtăşirea informaţiilor personale este privită ca un semn al unei societăţi transparente”, a precizat AFP.

Între timp, unii dintre suedezi au devenit îngrijoraţi de faptul că progresul înregistrat de această tehnologie le-ar putea periclita securitatea personală.

Există temeri serioase privind intimitatea şi securitatea asociate cu biohăckuirea suedezilor care şi-au implantat microcipuri. Cu privire la intimitate, corporaţiile vor avea un acces fără precedent la datele personale ale consumatorilor şi/sau angajaţilor.

Într-un viitor care pare să se apropie cu o viteză tot mai mare, corporaţiile şi guvernele ar putea să colecteze date private despre cetăţenii lor prin intermediul microcipurilor implantate. De asemenea, există temeri că hackerii vor descoperi în cele din urmă metode pentru a fura date personale stocate în microcipurile implante sub piele.

Citiți și:

Suedia a lansat microcipul implantat care înlocuiește astfel biletul de tren

Este uluitor, dar este adevărat: companiile din occident au început să implanteze microcipuri în trupurile angajaților lor

 

yogaesoteric
24 noiembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More