Mircea Diaconu, declarații explozive: A opri omenirea, a închide tot… este o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora, mai ales din zonele politice

 

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la președinție, spune că nu crede în cifrele oferite de autorități pentru răspândirea pandemiei. El afirmă că s-a greșit de la bun început cu măsurile restrictive.

„Noile interdicții nu sunt chiar noi. De ce ne mirăm? Sunt bâlbâieli naturale. Eu sunt pensionar şi nu mai joc de ani de zile, pe alţii i-a afectat mai tare. (…)

Testările se fac în România pe zone de risc şi de focar. Deci cifrele nu cred că sunt reprezentative pentru această pandemie. Ne sunt îngrădite nişte drepturi pentru că de la început s-a greşit.

Noi ne-am comportat ca şi cum trăim ceva ce nu a mai fost. Domnii care decid ar fi necesar să mai deschidă câte o carte şi să afle că la finalul secolului 13 era noastră a venit un vapor din China, de la Genova, cu doi marinari morţi şi într-un interval de un an a mai rămas 30% din populația Europei. De atunci, natura naşte ritmic astfel de manifestări”, a declarat Mircea Diaconu într-un interviu la Antena 3, informează Adevărul.

Actorul susține că sistemul medical şi cel politic au beneficiat de pe urma pandemiei.

„Prostia este următoarea: lumea nu era oportun să fie oprită în loc pentru că aceste manifestări sunt ritmice ca şi cutremurele, este necesar să fie luate ca atare. Nu este cazul să ne speriem şi să nu mai facem nimic pentru că e sfârşitul lumii. Nu e sfârşitul lumii. Din păcate, blocajele totale au dus la nişte goluri financiare, dezechilibre mondiale. Este o enormă prostie şi ipocrizie şi noi continuăm cu aşa ceva. A opri omenirea, a închide tot… e o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora şi din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice”, a mai spus Diaconu.

Actorul susține că „distanțarea socială este o formulare tembelă”, dar menționează că el respecta toate regulile sanitare.

Mircea Diaconu este ultima personalitate dintr-o serie care s-au pronunțat, într-un fel sau altul, împotriva restricțiilor din pandemie: de la regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase, la Dan Bittman și Corina Chiriac.


Citiţi şi:
Regizorul Cristi Puiu: ‘Mi-e teamă că ne îndreptăm către o formă de totalitarism pe care nu îndrăznim să îl denumim’
Vasile Astărăstoae despre limitarea libertăţilor individuale sub pretextul sănătăţii publice

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More