MISA, privită cu ochii larg deschişi (5)

 
de Roxana Florea şi Adrian Moraru

Citiți partea a patra a acestui articol

Fiecare om are propriile vibraţii, propriile aspiraţii, propriile căutări. Şi totuşi, este un loc unde, indiferent de motivele diverse care i-au atras aici, cu toţii fac paşi, plini de entuziasm, către acelaşi ţel: descoperirea esenţei ultime. Căutătorii adevărului se întâlnesc în Tabăra Yoghină de Vacanţă de două ori pe an, primăvara la Herculane şi vara la Costineşti. Am avut curiozitatea să îi descoperim pe unii dintre ei şi să aflăm punctele lor de vedere despre MISA şi practica spirituală, dincolo de cele câteva cuvinte pe care le schimbăm plini de amabilitate la o spirală sau la iniţierile unice pe care le oferă această şcoală de yoga.


 ADRIANA LUPTAKOVA, MAREA BRITANIE, 33 de ani, asistent în galerie de artă

Ce ți-a adus această tabără spirituală?
Vin în aceste tabere de ani de zile, totuși de fiecare dată se petrece ceva nou, ceva neașteptat. De fiecare dată este o experiență cu totul nouă. În această tabără, care este guvernată de Marea Putere Cosmică MATANGI, am formulat anumite rugăciuni către MATANGI și simt că îmi răspunde, ceea ce este minunat! Am sentimentul că îmi este o divină prietenă.

De asemenea, datorită câmpului taberei simt o apropiere mai mare de ghidul spiritual, care este în inima mea și care îmi este foarte drag.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?

Această școală este foarte specială. Ea îmbrățișează o cunoaștere spirituală extraordinară. Există multe școli de yoga, însă la majoritatea se oferă doar informații superficiale, și chiar dacă mai există și alte școli spirituale autentice, ele nu au această arie atât de vastă a cunoașterii pe care o oferă MISA: În această școală sunt integrate atât de multe lucruri! Nu este doar yoga, ci există și cursuri de tantra, de astrologie, de ayurveda, de șivaism, oferite într-un mediu extrem de bogat spiritual în care cursanții se pot transforma rapid. Cunoașterea oferită este atât de vastă și de prețioasă, încât nu o pot compara cu nimic altceva. FEDERICO LONG, ARGENTINA, 32 de ani, profesor de tango și dansator profesionist

Ce ți-a adus această tabără spirituală?
Această tabără de yoga mi-a adus multe transformări, dar totodată și unele provocări care m-au ajutat să ajung la o cunoaștere mai profundă a propriei mele persoane. În fiecare nouă zi simțeam că renasc. De asemenea, am constatat o deschidere foarte mare a inimii.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?
Am ales această școală de yoga pentru că aici totul are sens. Primesc o cunoaștere integrală, care aduce lumină asupra fiecărui aspect al vieții mele.

Ce îți place cel mai mult din ceea ce ți-a oferit această școală?

NAULI KRIYA, este tehnica mea preferată. Lucrez mult la nivelul lui MANIPURA CHAKRA. Dintre efectele care au apărut, îl menționez pe acela de a avea curajul să fiu eu însumi.CLAIRE MULLIEZ
, TAILANDA, 32 de ani, maseuză

Ce ți-a adus această tabără spirituală?

Am învățat mai multe despre yoga.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?

Am practicat yoga și la alte școli, dar la MISA am observat că se abordează diferite niveluri ale ființei: emoțional, profesional, amoros, sănătatea fizică, bunăstarea mentală. Aceste cursuri sunt mult mai împlinitoare și mai complete decât ceea ce oferă alte școli de yoga pe care le-am frecventat.

Particip la cursurile MISA de un an și jumătate. Când am început, sufeream de o depresie, de mai mulți ani de zile. Acum mă simt cu mult mai bine, mă bucur de viață și chiar mă implic cu entuziasm în proiectele școlii, în Tailanda. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de oameni să afle despre aceste cursuri și despre faptul că pot deveni liberi și pot realiza lucruri mărețe.

Ce îți place cel mai mult la MISA?
Inima larg deschisă pe care o au cei din această școală.LENNART TRENKELBACH, GERMANIA, 20 de ani, muzician

Ce ți-a adus această tabără spirituală?

Foarte multe! Această tabără spirituală este un cadou extraordinar! Este minunat tot ceea ce ne oferă Grieg aici: o mulțime de daruri spirituale.

Eu sunt voluntar, practic KARMA YOGA de la începutul acestei tabere, de aproximativ o lună de zile. Transformările care au apărut în ființa mea datorită activității de voluntariat, a câmpului taberei, a inițierilor și a meditațiilor sunt uluitoare. Am învățat cum să mă abandonez Voinței lui Dumnezeu. Reușesc să o percep pe Marea Putere Cosmică MATANGI în tot ceea ce este în jurul meu, dar și în acțiunile pe care le realizez. Simt că sunt tot timpul la momentul potrivit, la locul potrivit. Am reușit să renunț la așteptările care îmi umpleau mintea, să percep ceea ce este necesar în momentul prezent și să mă integrez în voința divină.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?
Sunt foarte multe școli de yoga în Germania, dar nu sunt autentice. Se fac doar niște exerciții de flexibilitate. Eu căutam cu tot sufletul o școală de yoga care să ofere învățături autentice, căutam de asemenea un ghid spiritual. 

M-am convins că MISA este o școală autentică văzând transformările care au apărut în ființa mea.

Care este tehnica pe care o preferi și de ce?

Urmez cursurile MISA de un an de zile. Tehnica ce mi-a adus cele mai profunde transformări este LAYA YOGA cu MANTRA primită în acest an. De când am primit inițierea am practicat-o în fiecare zi. Am reușit să intru în rezonanță cu energia specifică acestei MANTRA-e. Aceasta mi-a transformat multe dintre percepții și atitudini.

De asemenea, tehnica de concentrare SHAMBHAVI MUDRA m-a ajutat foarte mult. Mi-am dat seama că dacă reușesc să îmi liniștesc mintea și să aleg o anumită rezonanță care se manifestă și în mine, iar apoi mă concentrez în acea direcție, viața mi se „aranjează” de la sine. Pot alege orice rezonanță doresc, de exemplu dacă aleg fericirea, devin fericit. Astfel pot să îmi „construiesc” mediul în care trăiesc și să controlez situația în care mă aflu, emoțiile pe care le resimt.

Nu în ultimul rând, tehnica de LAYA YOGA m-a ajutat să îmi controlez energiile și să practic continența sexuală. Pe scurt, m-a ajutat să fiu – din ce în ce mai mult – stăpânul vieții mele.FLORENTINA MATEI
, ROMÂNIA, 40 de ani, artist

De ce participi la această tabără spirituală?

Am venit în această tabără din cauza efervescenței spirituale care se manifestă aici, a cadrului spiritual care te propulsează mai departe pentru tot restul anului, a stării de bucurie, de bunădispoziție, de fericire.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?

Pentru că aceste cursuri sunt exact pe căutările și pe înțelesul meu. Mi-au oferit autocunoaștere, înțelegerea propriilor mele dorințe de a descoperi, de a vedea lumea, felul în care mă raportez și înțeleg legăturile și conexiunile dintre oameni și dintre oameni și natură. Foarte, foarte specială a fost această înțelegere a propriei mele ființe.

Care este tehnica pe care o preferi și de ce?

În acest moment, BHUJANGASANA. Îmi oferă o mare împlinire la nivel de suflet.ANTON TURIN
, RUSIA, 27 de ani, inginer

Ce ți-a adus această tabără spirituală?
Aici este o atmosferă magică! Am întâlnit foarte mulți oameni frumoși. Și m-am bucurat de mare!

Am avut oportunitatea de a primi învățături sacre. Am crescut din punct de vedere spiritual. Datorită câmpului taberei am avut multe revelații în timpul meditațiilor. Am primit multe daruri spirituale, mai ales în timpul inițierilor și a spiralelor de inducție a stării de eliberare prin miracol divin.

Ce îți place cel mai mult din ceea ce ți-a oferit această școală?
Tehnica de LAYA YOGA. Simt energia MANTRA-ei emise de fiecare dată când practic această tehnică.VERONIKA HAJKOVA
, CEHIA, 28 de ani, absolventă de Matematică Aplicată, instructor de Tantra

Ce ți-a adus această tabără spirituală?

Câmpul acestei tabere mi-a adus multe revelații și o foarte mare susținere. Mi-a oferit un nou început și m-a încărcat din punct de vedere spiritual pentru tot anul care va urma.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?

Am ales să urmez cursurile școlii de yoga MISA pentru că aveam anumite întrebări, doream să înțeleg de ce anumite lucruri sunt așa cum sunt, iar aici am primit răspunsurile pe care le căutam. Ceea ce am primit aici m-a ajuat să descopăr sensul a tot ceea ce mă preocupa, să mă descopăr pe mine însămi și ceea ce există în jurul meu. Îmi plac aceste cursuri pentru că sunt tradiționale, profunde, iar abordarea este unică: se combină cunoașterea spirituală ancestrală cu ultimele descoperiri ale științei. Se oferă învățături spirituale autentice într-o manieră modernă, potrivită pentru oamenii inteligenți care doresc să aprofundeze ambele perspective, atât cea spirituală, cât și cea științifică.

Această școală mi-a transformat viața în mod fundamental. Îmi descopăr sufletul, îmi descopăr sensul vieții. Viața mea a devenit o călătorie fascinantă, plină de o profundă fericire, de înțelegerea a ceea ce se petrece în ființa mea și de posibilitatea de a reuși ceea ce-mi propun.ROOP SINGH
, S.U.A., 36 de ani, consultant în afaceri și tehnologie

Ce ți-a adus această tabără spirituală?

Sunt în această tabără de numai patru zile. Am venit pentru că am vrut să mă conectez cu cât mai mulți yoghini – pentru această experiență am venit aici tocmai din Statele Unite ale Americii.

Cred că această comunitate este foarte binevoitoare, oamenii sunt foarte frumoși, au suflete minunate și cred că toți caută să se transforme și că ne transformăm împreună, iar aceasta este o parte integrantă foarte puternică a experienței taberei de yoga.

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?

Îmi place că această școală oferă învățături din diferite tradiții și din domenii variate, ceea ce mi se pare unic și foarte interesant. Religia mea este Sikhismul, am studiat de asemenea meditația și filosofia buddhistă, dar sunt și un adept al științei, așa încât convingerile mele provin din toate cele trei.

Care este tehnica pe care o preferi și de ce?
Cel mai mult îmi place UDDIYANA BANDHA. După ce practic această tehnică yoga mă simt mai ușor, am senzația că plutesc. Mă simt plin de energie și extaz.LAURA FERMIN
, FRANȚA, 27 de ani, absolventă de Biologie, călătorește prin lume

Ce ți-a adus această tabără spirituală?
Am auzit despre această tabără de la o prietenă. Am decis să vin și m-am integrat foarte repede. Mi-au plăcut foarte mult meditațiile, conferințele și spiralele, care au fost o provocare pentru mine, întrucât nu am mai participat la astfel de activități spirituale până acum. Totuși mi-au plăcut foarte mult pentru că am simțit energia puternică manifestată atunci. 

Sunt încântată de ceea ce se petrece cu mine acum și de transformările apărute. Sunt o persoană foarte timidă, dar acum mă simt mult mai bine cu mine însămi și între oameni. Sunt mult mai relaxată. Am aflat foarte multe informații din conferințe și din discuțiile cu ceilalți, ceea ce mă face să vreau să aflu din ce în ce mai mult. Am participat și la inițierea în Efectul Ocult de Paratrăsnet – o tehnică foarte puternică și foarte frumoasă pe care o recomand tuturor celor care au oportunitatea de a veni în tabără. Pentru mine a fost ceva cu totul nou și uimitor să simt energia care se manifestă atunci.   

Ce crezi despre școala de yoga MISA?
Am descoperit în această tabără lucruri uimitoare, foarte diferite de ceea ce am învățat la școala la care am practicat eu yoga anterior, în India, unde am aflat doar cum să mă poziționez în anumite ASANA-e. Nimeni nu ne explica acolo de ce practicăm respectivele ASANA-e, ce CHAKRA-e se activează, cum circulă energiile etc.

Această școală oferă informații la un cu totul alt nivel, așa încât am decis să încep cursurile de yoga aici și să mă mut în România.FLORIN MERCHEȘ
, ROMÂNIA, 46 de ani, tâmplar

Ce ți-a adus această tabără spirituală?
Această tabără spirituală yoghină de vacanță mi-a adus un discernământ mai mare și o claritate mentală care m-au ajutat să evaluez ce am făcut în viața mea până acum și ce am de făcut de acum înainte.  

De ce ai ales să urmezi cursurile MISA?
Pentru că această școală îmi oferă tot ceea ce îmi este necesar pentru a crește spiritual. Îmi oferă apropierea de Dumnezeu. Îmi oferă atâtea tehnici care să mă ajute pe toate planurile. Îmi oferă un ghid spiritual autentic care mă poate ghida pe calea spirituală. Atunci când mă întâlneam cu el, împreună cu alți colegi, mă vedea foarte clar, știa ce sunt. Dacă mă confruntam cu o problemă îmi oferea sfaturi care mă ajutau foarte mult, chiar dacă uneori înțelegeam de ce mi-au fost oferite abia luni sau ani mai târziu. Uneori nici măcar nu vorbea personal cu mine, dar grație legii sincronicităților primeam răspunsul de care aveam nevoie.

Care este cea mai valoroasă cunoaștere pe care ți-a oferit-o această școală?
Cunoașterea legată de iubire. Totul devine clar prin intermediul iubirii, e cea mai de preț cunoaștere.

Citiți și:

Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

Cursurile practice de yoga integrală

 

yogaesoteric
7 septembrie 2016


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More