Mișcarea anti-mască, în colimatorul serviciilor germane de informații

Oficiul federal de protecție a Constituției, serviciul de informații interne al țării, a pus sub supraveghere o parte a mișcării antirestricții legate de pandemie, care se manifestă în mod regulat în țară și care, în viziunea autorităţilor, colportează teoriile conspirației, a anunțat Ministerul german de Interne.

Fenomenele, grupurile și indivizii” care pun sub semnul întrebării „principiile constituționale esențiale” se află în vizorul autorităților de când Germania a luat măsuri care încalcă libertățile publice pentru a lupta împotriva răspândirii virusului, a indicat ministerul.

Ordinea noastră democratică fundamentală, precum și instituțiile de stat, precum parlamentele și guvernele, au făcut obiectul mai multor atacuri de la începutul măsurilor de reducere a pandemiei covid-19”, arată Ministerul de Interne.

Prin această decizie, serviciul german de informații interne, care se teme că răspândirea a ceea ce ei numesc „teorii ale conspirației” va continua după sfârșitul pandemiei, poate acum să colecteze date despre anumite persoane care evoluează în această mișcare.

„Liber-gânditorii” și „dictatura” restricțiilor

De un an încoace, această mișcare vastă și pestriță cunoscută sub numele de „Liber-gânditori” organizează în mod regulat mitinguri în toată Germania pentru a protesta împotriva restricțiilor.

Aceste adunări sunt pline de incidente cu poliția care a folosit tunuri de apă sau gaze lacrimogene. O mare parte din acești manifestanți nu poartă măști și nu respectă măsurile de distanțare. Unii denunță „dictatura” impusă de lupta împotriva valurilor epidemice, alții pun în discuție însăși existența virusului.

Berlinul consideră că acești „liber-gânditori” colportează printre altele „mituri ale conspirației, cum ar fi QAnon”, mișcarea care a început în Statele Unite, sau „alte resentimente antisemite”. Autoritățile germane cred că din ce în ce mai des aceste proteste sunt folosite pentru a provoca ciocniri, scrie Le Figaro.

Organizatorii acestor demonstrații „arată în parte în mod clar că agenda lor depășește simpla mobilizare pentru a protesta împotriva” măsurilor restrictive, a indicat în plus ministerul pentru care legăturile acestora cu extremiștii de dreapta este una activ întreţinută.

Citiţi şi:
Papa Francisc îi acuză de egoism pe protestatarii anti-restricții…
Germania: Judecătorul care a dat sentința „fără măști, fără distanțare, fără teste pentru elevi în școli” este anchetat de poliție

yogaesoteric
24 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More