Vaccinul, precum merluciul

Pe vremuri, orice tren ieșea din Gara de Nord trecea prin fața unei reclame imense, luminată, care ajunsese să fie mai cunoscută decât Ateneul sau Intercontinentalul ca reper pentru București. „Nicio masă fără pește”, erai avertizat de la distanță. Era epoca de glorie a pescuitului oceanic, iar dintre toți peștii cel mai glorios era merluciul.

Ani și ani de zile a tronat reclama, la vedere. În locul merluciului și-a făcut loc vaccinul. Pardon, i-au făcut loc. Nu se vorbește decât despre Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Jonson, ca de niște merluciu. Nicio zi fără vaccin. Vrei să te vaccinezi? Ia Moderna. Nu vrei să te vaccinezi? Nu-i nimic, e dreptul tău, dar fă-ți vaccin. Vrei la restaurant? Fă-ți vaccin și ai voie să intri. Nu vrei să bei un suc cu prietenii la o terasă? Și ce dacă, fă-ți vaccin. Vaccinul e la liber, ca merluciul de pe vremuri. N-ai nimic în frigider, ia un merluciu. Nu ești programat pe nicăieri să te înțepi? Nicio problemă, îți bagă ăștia merluciul în braț rămânând în mașină.

A început maratonul vaccinării. Idioată exprimare. Nu există decât un singur maraton recunoscut în lume. Cel la care se aleargă, cel de la olimpiade sau alte concursuri. Atletismul nu este pescuit oceanic. Ceea ce se petrece acum este merluciada.

Nu poți fi sănătos, energic și protejat dacă nu îți faci și rapelul la merluciu. Apoi încă un merluciu la trei, la șase luni și ori de câte ori compania de pescuit constată că a rămas cu pește pe stoc. Ori de câte ori Iohannis cere să ne „merluciem”. Sau „merlucim”, cum o fi mai în ton? Are și el niște obligații. Dacă refuzăm, îi încurcăm năvoadele.

Vrei să mergi pe Litoral? Hai cu pașaportul de merluciu și ai voie să porți masca pe plajă. Restricțiile nu se ridică, spune Cîțu, decât dacă ne luăm toți doza de merluciu. Parcă era voie să nu-ți faci vaccinul. Da, dar nicio masă fără pește. Nicio zi fără merluciu.

Citiţi şi:
Vacciniada
După vaccinarea vampiristă la castelul Bran şi piesa „Dineu cu Proşti” pentru vaccinaţi, la Bucureşti s-a cântat Recviemul pentru maratoniştii vaccinării. Aceasta este deja viral pe Facebook

yogaesoteric
24 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More