Mitinguri. Cine a avut capacitatea de a mobiliza un număr atât de mare persoane, cum s-a procedat și cine s-a aflat în spatele acestora? (II)

Citiți prima parte a articolului


O grămadă de ONG-uri s-au alăturat „Iniţiativei România”. Din întâmplare sau aşa era planul?

La doar 2 zile de la întâlnirea de la Cotroceni, Iniţiativa România îi scrie din nou lui Klaus Iohannis, cerându-i să impună noului Premier criterii de imunitate pentru politicieni (deşi legile le fac chiar politicienii, în Parlament!), dar şi să-şi asume „demararea unui proces de consultare cât mai amplă cu cetățenii și cu organizațiile neguvernamentale”. De data aceasta, scrisoarea către preşedintele Klaus Iohannis este semnată de următoarele ONG-uri:
– Inițiativa România;
– Freedom House;
– Expert Forum;
– Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI);
– Institutul pentru Politici Publice (IPP);
– Societatea Academică din România (SAR );
– Centrul Român de Politici Europene (CRPE);
– Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC);
– Fundaţia Comunitară Bucureşti;
– ActiveWatch;
– Funky Citizens;
– Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN);
– Academia de Advocacy;
– Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună;
– Asociația ACCEPT;
– Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC);
– Asociația pentru Relații Comunitare (ARC);
– Asociația proDemocrația (APD);
– Asociația Tura în Natură;
– Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS);
– Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe);
– Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE);
– Centrul pentru Legislație Nonprofit;
– Civitas’99;
– Confederația CARITAS România;
– Federația Dizabnet – Rețeaua Organizațiilor Furnizoare de Servicii în Domeniul Dizabilității;
– Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS);
– Federația VOLUM;
– Fundația Alături de Voi;
– Fundația Estuar;
– Fundația pentru Parteneriat;
– Fundația Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare (PACT);
– Grupul pentru Democrație Participativă Plenum;
– Miliția Spirituală;
– Romani Criss – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii;
– Salvați Copiii România;
– TERRA Mileniul III.

Unele dintre cele mai cunoscute ONG-uri enumerate mai sus sunt conduse direct sau indirect de cele mai triste figuri ale băsismului, oameni cu mare experienţă în manipulare şi dezinformare.

Aşa cum veţi vedea în analiza ce urmează, aceştia şi mulţi alţii sunt legaţi prin multiple fire atât de finanţări comune, mai exact din aceleaşi surse, cât şi de o trecere a lor dintr-un ONG în altul. Practic, în această Iniţiativă România, ei au rolul decisiv, iar noul ONG nu are altă misiune decât de a-i transborda din barca lui Traian Băsescu în cea a lui Klaus Iohannis, într-un mod oarecum discret, sub acoperirea Iniţiativei România, astfel încât opinia publică să suporte mai uşor şocul! Cât timp Traian Băsescu era liderul lor spiritual, apăreau deseori împreună, după cum se vede şi în fotografia alăturată.

Ministrul pentru consultare publică în guvernul Cioloş era şefa unuia dintre ONG-urile preferate la Cotroceni

O asemenea operaţiune de amploare, aceea de a organiza nucleul unui viitor partid prezidenţial care să fie perceput ca emanat din „stradă”, nu putea fi lăsată la îndemâna oricui, fără să fie controlată, astfel încât în cabinetul condus de Dacian Cioloş s-a înfiinţat un nou minister: ministerul pentru consultare publică şi dialog social! Cine credeţi că îl conducea?
Ei bine, ministru era Victoria-Violeta Alexandru, chiar preşedinta unuia dintre ONG-urile semnatare ale Scrisorii trimisă de Iniţiativa României, adică a Institutului Pentru Politici Publice! Pe vremea când se numea Violeta Bau, doamna a fost preşedinta Asociaţiei Pro Democraţia, după Cristian Pârvulescu.

Iată, deci, cu cât înaintăm mai mult cu analiza, tot planul lui Klaus Iohannis de a-şi face un nou partid şi de a-l legitima prin morţii de la Clubul „Colectiv” apare din ce în ce mai clar, având deja o structură care a scăpat până acum analiştilor politici şi opiniei publice:
– Sandra Pralong, consilier prezidenţial, şefa Fundaţiei Soros, cea care a finanţat masiv aceste ONG-uri;
– Violeta Alexandru, fostă Bau, fostă ministru pentru consultare publică, şefa Institutului pentru Politici Publice, semnatar pe lista Iniţiativa României!

Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis are întregul control asupra acestui plan pentru înfiinţarea unui partid care să fie cu adevărat al său şi care deturnează, în acest fel, nu numai protestul „străzii”, ci şi tragedia de la Clubul „Colectiv”! Abia acum capătă greutate acea nefericită exprimare a preşedintelui: „Era nevoie să moară 50 de oameni ca Victor Ponta să-şi dea demisia!”

Soros și ambasadele au finanţat unele dintre aceste ONG-uri

Având în faţă tot acest tablou, precum şi datele care conturează planul secret al lui Klaus Iohannis de înfiinţare a „Partidului Meu”, cu ajutorul nemijlocit al ONG-urilor lui Traian Băsescu, să facem un zoom pe cele mai cunoscute dintre acestea.

Freedom House
Director al acestui ONG este de-acum celebra Cristina Guseth, care a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei, deşi nu avea studii de drept, fiind inginer electronist! Din echipa sa a făcut parte Gelu Trandafir, care a fost membru CNA, propus de Traian Băsescu! Coordonator de proiect a fost Alexandru-Leonard Popescu, care a activat şi la Societatea Academică Română (SAR), condusă de Alina Mungiu Pippidi, dar şi Constantin-Tudor Bădilă, al cărui coordonator de masterat a fost băsistul Andrei Cornea. Din Freedom House face parte şi Alexandra Popescu, care şi-a făcut stagiul la ICR-ul condus de H.R. Patapievici. Ca element de cancan, pe site-ul Freedom House apare ca membru şi un motan adevărat, al cărui nume este Fritz!

Pe lista finanţatorilor de la Freedom House găsim: Ambasada Franței în România, Ambasada Marii Britanii și a Irlandei de Nord în România, Ambasada Regatului Olandei în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, American Cultural Center, Comisia Europeană, OLAF, şi chiar U.S. Department of State! Te şi sperii când citeşti aceste lucruri, neînţelegând care era scopul finanţărilor la un asemenea nivel pentru un banal ONG! Ştie oare SIE ce servicii s-or fi făcut în schimbul acestor finanţări?

Tot la fel de ciudată este şi lista partenerilor Freedom House: Ministerul Justiției, Ministerul Public, Uniunea Europeană, Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Generală Anticorupție (DNA), Institutul Naţional al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii (ANSA), Agenţia Naţională pentru Integritate!
Ce treabă au DNA, ANI, Ministerul Justiţiei, CSM sau ANRMAP şi celelalte instituţii ale statului în activitatea acestui ONG? Aproape că nu mai contează faptul că şi EuroActiv (site-ul unde un bulgar anunţa înainte cu 5 zile de numire că Dacian Cioloş va fi premier) şi Expert Forum (alt ONG, condus de Laura Ştefan, propusă iniţial şi ea pentru funcţia de Ministru al Justiţiei în guvernul Cioloş) sunt partenerii Freedom House.

Expert Forum
Numele cele mai cunoscute din conducerea acestui ONG sunt Laura Ştefan şi Sorin Ioniţă, ultimul fiind invitat la consultările de la Cotroceni.
Pe lista finanţatorilor întâlnim şi aici: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, dar şi Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, precum şi Ambasada Canadei! Mai sunt finanţatori şi Comisia Europeană, European Anti-Fraud Office (OLAF), dar şi Open Society Foundations, care nu este altceva decât Fundaţia Soros!

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).
Numele care conduc acest ONG sunt cvasinecunoscute, în afara directoarei Ioana Avădani de la Mediafax, dar lista partenerilor este foarte interesantă: Agenția de Monitorizare a Presei, care este condusă de Mircea Toma (prezent la negocierile de la Cotroceni, care a scos vol. Ghid juridic pentru ziarişti împreună cu Monica Macovei), Institutul Cultural Român (ICR), Open Society Institute New York şi Uniunea Europeană!

Când trecem la lista finanţatorilor, iarăşi ne doare capul: Ambasada Canadei, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada SUA! Alături de aceste ambasade, mai sunt Coca-Cola şi Cosmote.

Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Deja am oferit câteva date despre acest „institut”, el fiind condus de fostul ministru pentru consultare publică şi dialog social, Violeta Alexandru, fostă Bau. Nu avem date despre finanţarea acestui ONG, deşi, pentru cineva care militează pentru transparenţă, ar fi trebuit să fie publicate pe site.

Societatea Academică din România (SAR)
Preşedinta SAR este Alina Mungiu Pippidi. Ani de zile, SAR a fost considerat, alături de ONG-ul Monicăi Macovei, susţinătorul regimului Băsescu, demarând mai multe campanii publice folosite de apropiaţii fostului preşedinte împotriva adversarilor săi politici.

Finanţările SAR sunt de sute de mii de euro, şi cunoaştem lista fondatorilor, între care întâlnim nume ce ne pot explica orientarea acestui ONG: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, H.R. Patapievici, Andrei Cornea, Sorin Ioniţă (cel de la Expert Forum), Andrei Pippidi. La un moment dat, din motive pe care nu le cunoaştem, Alina Mungiu i-a dat afară din SAR pe Sorin Ioniţă, care a plecat la Expert Forum, şi pe Cristian Ghinea, care a plecat la CRPE. De atunci, Alina Mungiu a devenit foarte critică la adresa lui Traian Băsescu.

Centrul Român de Politici Europene (CRPE)
În Consiliul director întâlnim nume pe care le găsim deseori în Dilema veche a lui Andrei Pleşu, având, deci, tutela spiritului băsist al patronului. De pildă, Ciprian Ciucu scrie în Dilema Veche, HotNews, Euractiv, Cristian Ghinea, editorialist la Dilema veche, a făcut parte din proiectele unor ONG-uri precum Societatea Academică Română, Centrul pentru Jurnalism Independent, APADOR – CH şi Freedom House!

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)
Este un ONG mai puţin cunoscut, deşi acum vedem că este inclus în proiectul prezidenţial. Totuşi, în Comitetul director al FDSC întâlnim numele ziaristului Dan Turturică, redactor şef la România liberă în perioada când ziarul era considerat „oficiosul” lui Traian Băsescu şi al PDL!

Fundaţia Comunitară Bucureşti
Numele ONG-ului ne-ar fi scăpat, dacă în board-ul fundaţiei nu am fi întâlnit-o pe Manuela Preoteasa, care, împreună cu soţul ei, Ionel Timbolski, au deţinut majoritatea acţiunilor de la HotNews! Tot ea era şi acţionar majoritar, împreună cu HotNews, la EurActiv, site-ul unde a fost lansată şi susţinută în 2012 teoria „loviturii de stat”!

ActiveWatch
Preşedintele ONG-ului este Mircea Toma, cunoscut de pe vremea când era la revista Caţavencu. După preluarea revistei de către Sorin Ovidiu Vântu, Mircea Toma a activat în paralel şi în acest gen de ONG-uri băsiste, sub acoperirea preocupărilor pentru o presă independentă care, în acest timp, a cam dispărut! Mircea Toma conduce şi Agenţia de Monitorizare a Presei. Este tot un ONG apropiat de Monica Macovei.

La capătul acestei sumare analize a acestor ONG-uri care au populat Iniţiativa România, ne dăm seama că prin sistemul lor de relaţii construit în timp, prin notorietatea numelor care le conduc şi, mai ales, prin sistemul de finanţări, aceste ONG-uri reprezintă adevărata coloană vertebrală a Iniţiativei!

Este cât se poate de clar că, în perspectiva înfiinţării unui partid prezidenţial, liderii acestor ONG-uri vor dicta strategia, orientarea şi acţiunile concrete menite să creeze iluzia că Iniţiativa România ar fi emanată de „stradă”! Rostul finanţărilor din partea acelor ambasade despre care am vorbit mai sus apare ca fiind extrem de important, explicând şi atitudinea oficialităţilor noastre faţă de acestea.

Aşa cum au stat lucrurile, putem spune că s-a declanşat una dintre cele mai mari manipulări a opiniei publice, în spatele căreia s-au aflat interese politice concrete! Faptul că s-a derulat o virulentă campanie împotriva partidelor şi a politicienilor nu face decât să confirme ipoteza că revendicările din prima zi a protestelor tinerilor, venite pe nemulţumirea lor faţă de reacţia autorităţilor în Cazul Colectiv, au fost deturnate spre acest obiectiv gândit cu mult timp înainte! Se aştepta doar momentul potrivit pentru a fi pus în practică! El s-a ivit odată cu Tragedia de la Colectiv.

Emanaţia aceasta dorită şi forţată a operaţiunii Iniţiativa România ne aminteşte de prima mare operaţiune de manipulare de după Revoluţie, care a fost Frontul Salvării Naţionale, care, după acelaşi model, a acaparat dorinţele mulţimii adunate în stradă pentru căderea lui Ceauşescu şi s-a transformat în partid, fiind legitimat tot ca emanaţie a străzii, devenind, de asemenea, partidul prezidenţial al lui Ion Iliescu!

Ce este extrem de ciudat este faptul că în această operaţiune de fundamentare a partidului prezidenţial al lui Klaus Iohannis sunt folosite numele unor personaje cunoscute drept cele mai mari susţinătoare ale lui Traian Băsescu, care, se pare, abia aşteptau să li se ofere prilejul de a deveni iarăşi utile intereselor Puterii! PDL-ul lui Băsescu se pare că nu a corespuns aşteptărilor lui Klaus Iohannis nici măcar sub forma Noului PNL.

Citiți și:
22.000 de «sorosişti» pe funcţii în România!
Minciuna are posturi TV multe, dar scurte! În Piața Victoriei nu au fost nici 150.000, nici 200.000 de oameni, ci mult mai puțini
Analiză The Times: Furia românilor ar trebui să se concentreze la miezul problemei…
 

yogaesoteric
20 martie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More