«Miza este sufletul omului»

 

Ne aflăm în plină epocă nihilistă, care, în fervoarea dorinței de negare a oricărei valori, urmărește să redefinească totul: limbajul, omul, genul, arta, religia, educația și chiar și dragostea.

 
Marina Alexandru

De la nivelul dezbaterilor de idei însă, nihilismul a pătruns în forță și în politică și justiție, pentru a născoci legi care redefinesc viața și moartea, omul și dragostea, familia și copilul, proprietatea și libertatea. Absurdul s-a așezat la masă și legiferează, merge și dezbate în mass-media, alege și dispune în politică. Cine câștigă de pe urma lui? Negreșit, un nou Caligula sau mai mulți Caligula, care proliferează într-o societate ce se află de ceva vreme în derivă, lipsită din ce în ce mai mult de stâlpii de rezistență ai moralității, bunului-simţ, fraternității, iubirii, altruismului și chiar ai inteligenței creatoare. Viața ni se umple de regi alienați, deviați, vicioși și lipsiți de geniu, regi care încep să semene din ce în ce mai mult cu un fel de animăluțe retardate sau cu niște păpușele fără suflet, manipulate de sfori invizibile.

Doamna avocat Marina Alexandru, specializată în stingerea conflictelor și în probleme de tipul pro-viață și pro-familie, vorbește despre arbitrariul unor demersuri juridice care pun în pericol familia și, în ultimă instanță, însăși viața ființelor umane. Spicuim mai jos, dintr-un interviu care i-a fost luat nu demult:

– Doamnă avocat, la mitingul de protest împotriva implementării tehnologiei 5G din octombrie 2019 ați afirmat că suntem contemporanii unei epoci în care se emit legi „la kilogram”, aflându-ne într-un „haos legislativ ireversibil”. Dincolo de interesele strict economice și politice, care este miza acestei „conflagrații legislative”, după cum dvs. înșivă ați numit fenomenul?

– Îmi mențin opinia că în România se emit legi „la kilogram” și aș îndrăzni să spun că, în cele mai multe cazuri, se face aceasta fără conștiință și fără discernământ. Am ajuns la această concluzie urmărind „torentul” legislativ la care suntem martori, precum și proiectele de legi înregistrate în Parlament. Nu este nevoie să studiezi prea mult, e suficientă o trecere în revistă ca să-ți dai seama că, fizic vorbind, e imposibil ca forul legislativ să zăbovească puțin pentru a reflecta la consecințele adoptării multora dintre actele normative. De regulă, primează interesele politice și personale, așa se negociază în general acum, iar când societatea civilă adoptă o poziție fermă și ajunge să tragă semnalul de alarmă, atunci începe „războiul”.

Presa online și, pe alocuri, mass-media au făcut cunoscute aceste situații. Eu am ajuns să constat cu durere aceste adevăruri zdrobitoare, fiind implicată ca activist civic și profesionist în domeniul juridic. Cu toate acestea, Dumnezeu ne mai oferă câte-o speranță, scoțându-ne în cale unii parlamentari „treziți”, cărora nu le e chiar indiferent ceea ce se petrece. Astfel, ne unim și ne sprijinim reciproc, pentru a nu ne lăsa în voia unora sau altora.

Trezire versus manipulare

Referitor la „miza” acestei conflagrații legislative, este mult de povestit. În opinia mea, pe care mi-am format-o studiindu-i pe Sfinții Părinți și pornind de la cuvintele Mântuitorului, miza este una spirituală.

Părintele Iustin Pârvu, cu care la un anumit moment am avut șansa să vorbesc, ne-a explicat că tot ceea ce trăim noi în planul lumesc, al vieții sociale, este o transpunere și o manifestare a ceea ce există deja în planul spiritual, duhovnicesc. Ceea ce înseamnă că tot acest haos legislativ, toată această „conflagrație” există numai din pricina haosului nostru lăuntric, în care ne aflăm în calitate de conștiință colectivă formată din mai multe conștiințe personale, și cu care am ajuns să ne simțim atât de confortabil, încât nici nu ne mai dăm seama, de cele mai multe ori, care este starea noastră adevărată. De aici s-a creat un cerc vicios, din care se pare că nu mai putem ieși.

Această imposibilitate de ieșire este însă doar o falsă impresie, pentru că există o soluție, ea este cercetarea de sine ‒ cu rigurozitate, cu sinceritate, fără menajamente ‒ pe care se cuvine să ne-o facem fiecare dintre noi. Cu alte cuvinte, Spovedania urmată de Împărtășanie sunt vitale (fie că le facem la preot fie că le facem acasă, în forul nostru interior). Atunci conștiința se trezește, iar un om trezit nu mai poate fi manipulat de nimeni și nimic, deoarece atunci Îl lasă pe Hristos să se manifeste dinlăuntrul lui și intră în starea pe care eu o numesc „facă-se voia Ta, Doamne, nu voia mea”.

Așadar, în esență, miza acestei conflagrații ideologice și sociale este sufletul omului, este creația și lucrarea lui Dumnezeu, indiferent despre ce tip de ideologie vorbim. Și, iarăși, nu spun nimic nou ‒ ca să ne convingem e suficient să ne întoarcem privirea către noi înșine, apoi să privim în jurul nostru. Credeți că întâmplător Sfântul Serafim de Sarov a spus: „Dobândește pacea și mii de oameni în jurul tău se vor mântui”?

Iată deci, transformarea începe cu noi înșine, începe cu „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Iată cum iese la suprafață înțelepciunea simplă și curată a neamului nostru, exprimată în proverbe! Noi ne-am obișnuit și chiar ne simțim bine să funcționăm mai degrabă după principiul: „ce mie nu-mi place, ție îți pot face, ba chiar mă supăr dacă ai tupeul să te revolți”. Astfel se nasc și se întrețin conflictele. Fapt care, de altfel, se vede foarte bine ‒ ca să dau un trist exemplu ‒ și în litigiile unde frații se luptă între ei pentru moștenirea lăsată de părinți.

În acest moment, pentru ca haosul legislativ să poată fi stăvilit, ar fi necesar să existe conștiințe înalte care, cu o intenție sinceră, să înceapă să organizeze legislația pe domenii și să o pună în ordine. Din nefericire, în virtutea principiului inadmisibil al nepotismului, mulți diletanți și amatori au ajuns să umple până la saturație funcțiile de decizie în această țară. Altă explicație nu există pentru situația în care am ajuns ca țară și ca neam.

În numele „protejării siguranței vieții”

– Mai multe demersuri ale acestei agresiuni legislative – cum ar fi propunerile de legiferare a obligativității vaccinării, a donării de organe și a implementării strategiei 5G – recurg la conceptul de „consimțământ prezumat”. Cât de corect „juridic” este acest concept?

– În România, la această dată, există trei mari teme care vizează și pun într-un real pericol securitatea vieții. Culmea e că ele au apărut și sunt susținute de cei interesați să le implementeze, adică de marile corporații, în numele „protejării siguranței vieții”. Este vorba de proiectul de lege privind vaccinarea întregii populații din România, strategia 5G, precum și implementarea sistemului de acte biometrice, care urmărește prelevarea de amprente digitale și alte probe biometrice de identificare a cetățenilor. Iar cel mai grav, în toată situația aceasta, este faptul că se vrea legiferarea conceptului de „obligativitate” și „consimțământ prezumat”(…)

Citiţi și:

Avocat: Obligativitate și consimțământ prezumat privind vaccinarea în România

Coaliția pentru Sănătate, întâlnire importantă cu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre Legea Vaccinării Obligatorii 

yogaesoteric
6 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More