MKULTRA, sinistrul program canadian de spălare a creierului, ce a fost finanțat de CIA. Guvernul Canadei plătește deja daune victimelor

 

CBS News a relatat de curând că guvernul canadian a ajuns, în schimbul sumei de 100.000 dolari, la un acord în afara instanțelor de judecată cu Allison Steel, fiica lui Jean Steel, o femeie care a fost supusă unui experiment terifiant de spălare a creierului, experiment finanțat de CIA.

Victima a fost menținută săptămâni la rând în somn indus chimic și supusă unor reprize repetate de electroșocuri, i-au fost administrate droguri experimentale și a fost forțată să asculte permanent mesaje înregistrate pe bandă.

Înțelegerea, perfectată pe șest, a fost aceea ca Allison Steel să renunțe la procesul intentat în septembrie 2015. Aranjamentul include o clauză de confidențialitate care îi interzice lui Steel să discute chiar de acordul în sine cu guvernul canadian. Oricum, existența înțelegerii și suma despăgubirilor a apărut în bugetul făcut public de guvernul federal în octombrie.

Tortură finanțată de CIA

Supliciile lui Jean Steel au început în 1957, la vârsta de 33 de ani. După ce a fost diagnosticată cu „depresie maniacală și delirantă”, va fi internată la Allan Memorial Institute din Montreal.Allan Memorial Institute din Montreal, Canada

În lunile care vor urma, Steel va deveni victima experimentelor MKULTRA finanțate de CIA și desfășurate sub conducerea dr. Ewen Cameron.
Ewen Cameron a fost un medic psihiatru, născut în Scoția, care a deținut funcția de Președinte al Asociației Americane de Psihiatrie (1952-1953), al Asociației Canadiene de Psihiatrie (1958-1959), al Asociației Psihopatologice Americane (1963), al Societății de Psihiatrie Biologică (1965) și al Asociației Mondiale de Psihiatrie (1961-1966). Între anii ʼ50 și ʼ60 ai secolului XX a fost finanțat de CIA pentru a conduce experimente în cadrul programului MKULTRA de control al minții.

Experimentele lui Cameron urmăreau să „dezordoneze” mintea victimei prin traumatizări intense cu scopul de a o „re-ordona” ulterior. Cu alte cuvinte, el cerceta fundamentele Programării Monarch – controlul minții.

„Cameron credea că o combinație de somn indus chimic săptămâni la rând, tratamente masive cu electroșocuri, droguri experimentale halucinogene ca LSD și tehnici precum
«direcționarea psihică» prin redarea în mod repetat a unor mesaje înregistrate pot
«dezordona» mintea, distrugând conexiunile din creier și eliminând simptomele unor boli mentale precum schizofrenia. Doctorii puteau apoi să
«re-ordoneze» pacienții.
Oricum,
«dezordonarea» producea și ștergerea unei mari părți din memoria pacientului, aducându-l într-un stadiu infantil. În unele cazuri, adulții își pierdeau deprinderi de bază ca de exemplu folosirea toaletei, îmbrăcarea hainelor sau legarea șireturilor.” scrie CBS News, în articolul Guvernul federal compensează în tăcere fiica unei victime a experimentelor de spălarea creierului.

Experimentul îngrozitor a cărei victimă a fost Jean Steel este detaliat în sute de pagini.

Potrivit unor însemnări scrise de Cameron, Steel era ținută în somn indus chimic săptămâni în șir. O serie a durat 29 de zile, o a doua a durat 18 zile. Terapia prin somn era dublată de o serie de sesiuni de electroșocuri.
„Era extrem de confuză și dezorientată dar mult mai cooperantă”, şi-a notat Cameron în rapoartele sale.
Asistentele au notat în rapoartele lor administrarea unor doze repetate de amital de sodiu și cum Steel se plimba agitată și striga că se simte ca un prizonier: „«E ca și cum aș fi îngropată de vie. Vă rog, cineva să facă ceva» – toate astea erau spuse strigând la asistente și la doctori”, notează una dintre ele.
Steel a început apoi să se comporte ciudat. Fiica ei își amintește:
„Dacă voiai să vorbești cu ea despre ceva sentimental… pur și simplu nu putea”, spune Allison Steel. „Era golită de orice emoție. I-au luat sufletul.”
„Odată, când am ajuns acasă, tot tavanul era vopsit cu spirale roșii”, spune Allison Steel. „Tăia mici bucăți din tapet pe care apoi le lipea peste tot prin cameră.”

Deși mass-media prezintă MKULTRA ca pe un „rușinos episod din trecut”, el face parte și din prezentul nostru. Programul încă există într-o versiune mult mai rafinată sub numele de Programarea Monarch.

Iată un documentar interesant din 1980 produs de CBC despre experimentele MKULTRA din Canada.


Citiţi şi:

MKULTRA. Odioase experimente de control mental şi manipulare comportamentală realizate de CIA

Zece metode subversive, secrete prin care fiinţele umane de pe această planetă sunt cel mai adesea manipulate fără să-şi dea seama… (III)
 

yogaesoteric
iulie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More