ONG-urile colectează material genetic de la populația rusă. Motivul?

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat îngrijorat de faptul că la nivelul întregii ţări se colectează material genetic de la populaţie, afirmând chiar că cei care recurg la aceste acţiuni o fac „în mod deliberat şi profesionist”.
O zi mai târziu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că serviciile speciale ruse au informaţii care arată că organizaţii neguvernamentale colectează material genetic de la populaţia din Rusia, relevă rt.com.

„Ştiţi că material biologic se colectează din toată ţara, de la diferite grupuri etnice şi oameni care trăiesc în diferite regiuni geografice ale Federaţiei Ruse? Întrebarea este: de ce se face acest lucru? Se face în mod deliberat şi profesionist. Suntem un tip de obiectiv de mare interes”, a afirmat Putin în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului, fără să specifice cine s-ar putea afla în spatele acestor activităţi.

„Lăsaţi-i să facă ce vor, iar noi trebuie să facem ceea ce trebuie”, a mai spus el.
Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că „unii emisari chiar derulează astfel de activităţi, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale (ONG-uri) şi ai altor organisme. Astfel de cazuri au fost înregistrate, iar serviciile de securitate şi preşedintele au, în mod firesc, această informaţie”.

Anterior, a scris fr.sputniknews.com, Air Education and Training Command (AETC) al armatei aerului din SUA publicase un anunţ privind o licitaţie pentru achiziţionarea unor eşantioane de acid ribonucleic (ARN) şi ţesuturi biologice prelevate de la ruşi născuţi în Europa.

Potenţialul furnizor ar urma să trimită eşantioane către AETC şi să ofere informaţii despre starea de sănătate a donatorilor.
Comandamentul american ar avea nevoie de eşantioane de molecule ARN şi lichid sinovial care asigură mobilitatea articulaţiilor, adaugă sursa anterior citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AETC, Beau Downey, mostrele au fost colectate în contextul în care un grup de cercetare moleculară face „studii legate de aparatul locomotor pentru a identifica diferiţi markeri biologici asociaţi cu traumatisme”, notează rt.com.

Downey a declarat pentru RIA Novosti că pentru studiu erau necesare două seturi de probe, iar primul fusese furnizat de o companie cu sediul în SUA.
„Având în vedere că acest set provenea din Rusia, şi celălalt trebuia să aibă aceeaşi origine”, a spus el, explicând că, în caz contrar, nu s-ar putea face o cercetare adecvată.
„Scopul constă în integritatea studiului, nu în originea (probelor)”, a adăugat el, potrivit sursei anterior citate.

Citiţi şi:

Lituanienii acuză Norvegia că răpește copii pentru a fi folosiți drept material genetic. Cazul Bodnariu, la indigo

Credința vindecă și restructurează codul genetic al organismului!

Se prefigurează deja o nouă generație: copiii modificați genetic

 

yogaesoteric
7 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More