Moartea, forma ușoară a îmbolnăvirii. 488 români vaccinați împotriva covid-19 au decedat până pe 9 mai

414 (1,8%) români dintre cei 22.911 infectați cu covid-19 după ce au făcut prima doză de vaccin au decedat până pe 9 mai, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Procentul celor care au murit rămâne aproape același, 1,7%, în cazul celor infectați după ce au făcut a doua doză, adică 74 de decese din 4.363 de persoane.

Vaccinul nu te ferește de boală, dar dacă te vaccinezi, vei face o formă ușoară.” Odată cu apariția vaccinurilor împotriva covid-19 am aflat pentru prima oară acest aspect despre vaccin. Știam, căci așa ni se spusese zeci de ani, că vaccinurile ne protejează de boli. Că uneori este necesar să refacem un vaccin, după o anumită perioadă de vreme, pentru a ne reînnoi imunitatea. Dar nu ni se mai spusese niciodată că un vaccin nu ne ferește de contractarea unei boli. Pentru profani, vaccinurile împotriva covid-19 au adus această noutate informațională.

Am înțeles, așadar, că s-ar putea să se îmbolnăvească și cei care s-au vaccinat, că nu este o tragedie și nici ceva neobișnuit. Dar, chiar dacă se îmbolnăvesc (deși sunt șanse mai mici, acum, dacă se vaccinează), nu vor avea în niciun caz o formă gravă a bolii, nu vor muri din cauza infectării cu SARS CoV-2. Nu am auzit niciun medic, niciun singur specialist spunând că există riscul de deces la persoane care s-au vaccinat și apoi au contractat boala. Pur și simplu, singurul risc este acela al unei forme ușoare de boală.

Ei, bine, comunicarea pe această temă este departe de a fi una onestă.

Suntem oameni mari, unii dintre noi chiar maturi, ba unii chiar și vaccinați. Avem tot dreptul să ni se comunice toate informațiile legate de vaccinul împotriva covid-19 și de ceea ce pot, totuși, păți cei vaccinați, dar și infectați ulterior cu virusul SARS-CoV-2.

Nu putem acuza statul român că ne-ar fi ascuns informația. Nu, de data asta, statul a făcut informația publică, în mod repetat. Doar că această informație nu a ajuns la publicul larg.

De ce? Este greu de înțeles. Probabil că presa a fost mai ocupată cu evenimente mult mai importante.

Dar să revenim la informație.

Pe data de 13 mai, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile publica pe site-ul instituției un document numit „Situație persoane confirmate după vaccinare 09 05 2021”.

Acest tip de raportare nu este o premieră pentru CNSCBT. Rapoarte similare au tot fost publicate începând cu 23 februarie (6 rapoarte similare până în data de 13 mai). Raportul publicat pe 13 mai prezintă situația persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare, la data de 9 mai 2021.

Până la acea dată, cazurile de infectare post-vaccinare erau considerate o raritate, o curiozitate, tratate mai degrabă cu amuzament. Dar informațiile publicate de către CNSCBT au dat o cu totul altă dimensiune a fenomenului.

Cele mai multe persoane vaccinate depistate pozitiv la testele PCR fac parte din categoria persoanelor vaccinate cu o singură doză (22.911 persoane), ceea ce reprezintă 0,6% din totalul persoanelor vaccinate. Există însă, până la 9 mai 2021, și 4.363 de persoane vaccinate cu ambele doze care au fost testate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză.

Cifrele sunt neînflorite, necomentate. Conform CNSCBT, „10,8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021 au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 44,3% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2”. Acest „doar” strecurat de comunicatorii CNSCBT în fața lui 44,3% este ușor manipulator, dar justificabil din punctul lor de vedere. Din alt unghi, cifrele pot fi citite și așa: aproape jumătate din persoanele vaccinate care au fost testate au avut un test pozitiv de infecție cu SARS-CoV-2.

Asta nu ne spune nimic despre eficiența vaccinului. Dacă raportăm numărul celor infectați la numărul persoanelor vaccinate, ne aflăm în parametrii de eficacitate raportați de producătorii vaccinurilor – 0,6%.

Informația cea mai cutremurătoare însă, care abia mai târziu a ajuns la publicul larg, este că 488 de persoane vaccinate au decedat din cauza infecției cu SARS CoV-2 în România.

Astfel, 414 persoane vaccinate doar cu o singură doză au decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2. Tot în urma infectării cu SARS-CoV-2 au decedat și 74 de persoane vaccinate cu ambele doze.

Acestea sunt informațiile seci, comunicate de către statul român, prin intermediul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, informații pe care le puteți consulta și domniile voastre pe site-ul instituției respective.

Îndrăznim să adresăm o rugăminte responsabililor cu comunicarea despre evoluția pandemiei și a campaniei de vaccinare, precum și specialiștilor de toate felurile: încetați să ne mai spuneți că cei vaccinați riscă cel mult să contracteze boala într-o formă ușoară. Atâta vreme cât nu există informații credibile de pe lumea cealaltă, nu putem considera moartea o formă ușoară a niciunei boli.

Citiți și:
Ce conține vaccinul? Inclusiv Moartea!
Tot mai multe decese în cele mai vaccinate țări. Universitatea din Washington a stabilit conexiunea între vaccin și creșterea bruscă a numărului de decese cauzate de covid

 

yogaesoteric
6 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More