Modul în care companiile de telecomunicaţii pierd bătălia de impunere a reţelei 5G împotriva voinţei cetăţenilor (II)

 

Companiile de telecomunicaţii şi mass-media principală vor să ne facă să credem că implementarea reţelei 5G este de neoprit. Există însă un număr considerabil de exemple provenite din diferite ţări în care opoziţia faţă de această tentativă machiavelică de impunere accelerată a unei tehnologii distructive la scară globală este puternică şi în creştere. Continuăm să vă prezentăm lista întocmită de un jurnalist ce include acţiuni realizate pentru oprirea implementării tehnologiei 5G în diferite ţări, precum şi rapoarte şi plângeri care au discreditat acest demers.

Citiţi prima parte a articolului

51. SUA, 22 mai
Administraţia Americană Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) şi Administraţia Spaţială şi Aeronautică Americană (NASA) critică planurile FCC (Comisia Federală pentru Comunicaţii) pentru deschiderea benzii de frecvenţă de 24GHz pentru distribuitorii de telecomunicaţii 5G, afirmând că posibilităţile de predicţii meteo pentru SUA vor fi în acest fel date înapoi cu decenii. Problema se află pe agenda pentru negocierile tratatului internaţional la Conferinţa Mondială Radio a Uniunii Telecomunicaţiilor Internaţionale din toamna aceasta, dar referitor la 24GHz Departamentul de Stat al SUA a înaintat deja limitele FCC pentru emisiile în afara benzii ca fiind poziţia SUA în timpul negocierilor preliminare.

52. SUA, 29 mai
Statul American Louisiana în unanimitate votează stoparea introducerii tehnologiei 5G, cerând studii cu privire la efectele asupra sănătăţii fiinţei umane şi asupra mediului înainte ca această tehnologie să fie introdusă (Rezoluţia 145).

53. SUA, iunie
Procese pe rol împotriva Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC) referitoare la acoperirea constituţională a implementării tehnologiei 5G, intentate de:
– Liga Naţională a Oraşelor şi Satelor (19.000 de oraşe şi sate)
– Asociaţia Naţională a Districtelor (3069 districte)
– Asociaţia Naţională a Consiliilor Regionale (500 de consilii şi organizaţii metropolitane şi regionale de planificare)
– Asociaţia Naţională a Satelor şi Comunelor (10.000 de sate)
– Asociaţia Naţională a Ofiţerilor şi Consilierilor în telecomunicaţii (oficiali guvernamentali locali)
– Alianţa Utilitară a Comunicaţiilor din Colorado
– Liga Oraşelor şi Satelor din Arizona
– Liga Oraşelor din California
– Liga Oraşelor din Oregon
– Coaliţia din Michigan pentru Protejarea Drepturilor de acces public
– Liga Municipalităţii Michigan
– Asociaţia Comunelor din Michigan
– Coaliţia Oraşelor din Texas pentru Probleme Utilitare
– 7 districte
– 45 de oraşe

54. Europa, iunie
Site-ul EMF Off publică un expozeu asupra corupţiei din organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) referitor la tehnologia 5G cu titlul „Muşamalizarea OMS care ne costă pe noi Pământulˮ. Video şi document pdf.

55. Canada, iunie
În Toronto, Asociația Canadiană pentru Libertăți Civile depune o cerere în instanță pentru stoparea proiectului pentru „orașele smartˮ derulat de Sidewalk Labs’ (subsidiară a Alphabet / Google), ca fiind neconstituțional, deoarece va permite „supraveghere în masă inadecvată, neconstituțională și fără precedent istoric și comunizarea datelor personaleˮ.

56. Australia, iunie
Plan de Acţiune Pas-cu-pas: noi spunem NU implementării 5G în Australiaˮ – elaborat de avocatul Raymond Broomhall, care a reuşit să oprească proiectele pentru antenele 25k pe teritoriul Australiei.

57. Irlanda, iunie
Consilierul Colloran Molloy, din districtul Clare, cu susţinerea altor consilieri, ridică atenţiei Consiliului Clare aspecte îngrijorătoare referitoare la pericolele 5G.

58. Elveţia, 4 iunie
Cantonul Fribourg introduce obligaţia deţinerii de licenţă pentru antenele 5G, cu scopul de a da celor afectaţi (de acestea) o şansă de a obiecta.

59. Rusia, 6 iunie
Un om care trăia în regiunea Tver a tăiat cu drujba un turn celular de emisie deoarece credea că radiaţia care provenea de la acel turn îi distrugea culturile de legume şi fructe care creşteau pe terenul său din apropierea turnului.

60. Elveţia, 10 iunie
O antenă de telefonie a fost distrusă de o explozie, în localitatea Vaud.

61. Marea Britanie, 11 iunie
Consiliul municipiului Glastonbury se opune introducerii tehnologiei 5G în Glastonbury până când se obţin informaţii privind efectele acesteia asupra sănătăţii cetăţenilor, adoptând următoarea moţiune: „Acest consiliu are responsabilitatea socială de a proteja publicul şi mediul înconjurător de expunere la influenţe nocive, chiar dacă există un caracter de impredictibilitate în cunoaşterea ştiinţifică prezentă referitor la acest subiect, şi de aceea se opune lansării 5G în districtul Glastonbury – pe baza principiului precauţiei – până când informaţii viitoare vor fi făcute publice de un nou comitet de consiliere (grup de lucru) cu privire la tehnologia 5G”.

62. Marea Britanie, 11 iunie
Ministrul Alternativ pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale, David Drew cere secretarului de Stat pentru Tehnologie Digitală, Cultură, Media şi Sport să spună ce discuţii a avut cu furnizorii de 5G, dacă ei au înaintat vreo prevedere de răspundere personală asupra sănătăţii şi siguranţei şi dacă s-au inclus prevederi pentru zonele albe. El a întrebat de asemenea Secretarul de Stat pentru Sănătate şi Îngrijire Socială ce investigaţii a dispus guvernul să se realizeze cu privire la cuantificarea efectelor lansării 5G asupra sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor.

63. SUA, 12 iunie
Cei ce instalează tehnologia 5G discută consecinţele lansării 5G. Frecvenţele radio emise în prezent de turnurile celulare folosesc o putere relativ mică (1,5 – 2,8 MHz) şi pe o distanţă scurtă supraîncălzesc moleculele de apă din creier, din ochi şi testicule. Ele se disipă pe o anumită distanţă, deoarece au o lungime de undă destul de mică. Radiaţiile 5G vor fi emise de foarte aproape – din birouri, din imediata vecinătate a casei, de oriunde, inclusiv din zona din spate a maşinilor cu pilot automat. Şi va fi emisă în GHz, nu în MHz – la modul concret, 30 GHz sunt de 15.000 de ori mai puternici decât nivelurile prezente obişnuite.

64. Irlanda, 18 iunie
O moţiune cere Consiliului Districtului Clare să se opună lansării tehnologiei 5G pe motivul afectării sănătăţii oamenilor. Moţiunea este susţinută de reprezentanţi aleşi. Consiliul Districtului Leitrim are o poziţie similară, opunându-se faţă de lansarea 5G.

65. SUA, 18 iunie
Legislatorii statului Pennsylvania anulează votul asupra propunerii legislative de facilitare a infrastructurii pentru serviciile wireless 5G. Este a treia înfrângere pentru legislaţia dorită de Verizon şi AT&T (companii care ar fi distribuit aceste frecvenţe).

66. SUA, 20 iunie
CDC (Centers for Disease Control and Prevention ) raportează că rata de suicid în SUA este în prezent la cele mai înalte cote după cel de-al Doilea Război Mondial. Speranţa de viaţă, probabil cea mai cuprinzătoare măsură a sănătăţii unei naţiuni, a căzut efectiv în ultimii trei ani, acesta fiind primul declin înregistrat trei ani consecutivi după perioada 1915-1918.

67. Marea Britanie, 25 iunie
Comitetul parlamentar al Marii Britanii discută aspecte legate de efectele asupra sănătăţii ale câmpurilor electromagnetice şi a tehnologiei 5G, în special referitor la electrohipersensibilitate. Tonia Antoniazzi, membru în parlament, întreabă de ce raportul AGNIR din 2012, inexact şi discreditat, este încă pe site-ul web al ministerului sănătăţii publice din Anglia. (Transcript)

68. Franţa, 25 iunie
„Albinele nu mai produc nimic!ˮ – apicultorii francezi anunţă un an catastrofal pentru producţia de miere în Franţa.

69. SUA, 27 iunie
Statul New Hampshire formulează o serie de întrebări referitoare la tehnologia 5G în legea HB522.

70. SUA, 27 iunie
Senatorul SUA Dianne Feinstein introduce reglementarea SB2012 denumită „Legea cu privire la restabilirea controlului asupra infrastructurii publice, din 2019ˮ, pentru a anula regulile FCC care limitează controlul guvernamental local şi statal asupra infrastructurii de telecomunicaţii. Reglementarea este susţinută de Conferinţa Primarilor SUA, Asociaţia Naţională a Ofiţerilor şi Consilierilor de Telecomunicaţii, Asociaţia Americană pentru Puterea Publică, Muncitorii în Comunicaţii din SUA, Asociaţia Naţională a Districtelor, Liga Oraşelor din California, Asociaţia Americană pentru Munci Publice.

71. Franţa, 27 iunie
După victorii pentru oameni electrohipersensibili în Toulouse în luna martie, şi în Bordeaux în luna mai, Tribunalul marii instanţe al FOIX elaborează o decizie care protejează persoanele electrohipersensibile care nu pot tolera electricitatea „murdarăˮ difuzată de smart-metre.

72. Glastonbury, Marea Britanie, 29 iunie
Participanţii la festivalul Glastonbury sunt utilizaţi pe post de cobai într-un test 5G şi mărturisesc online multiplele afectări care le-au resimţit.
Participanţii şi-au dat seama că sunt supuşi radiaţiilor electromagnetice deoarece aveau cu ei un detector de radiaţii – care a clipit alarmant şi cu lumină roşie, indicând faptul că în acel loc câmpurile electromagnetice detectate erau cu mult peste limitele admise de OMS. Participanţii ştiau că tehnologia 5G a fost utilizată la festivalul de la Glastonbury în acest an ca parte din proiectul guvernamental denumit 5G Rural First.

73. Europa, 29 iunie
Alianţa Europeană „Stop 5Gˮ ce este alcătuită din reprezentanţi din 19 ţări europene a fost în mod oficial înfiinţată la o conferinţă internaţională care a avut loc la Mendrisio, Elveţia.

74. Franţa, iulie
Firma de îmbrăcăminte pentru bebeluşi Petit Bateau decide să nu mai aştepte datele concluzive şi lansează linia de îmbrăcăminte protectoare faţă de radiaţii electromagnetice.

75. Irlanda, iulie
Consilierul Orla Leyden propune împreună cu Consiliul Districtului Roscommon o moţiune care se opune tehnologiei 5G. Această moţiune a fost aprobată.

76. SUA, 1 iulie
Curtea de Apel pentru Circuitul Nouă certifică dreptul oraşului Berkeley (adoptat în mai 2015) de a cere furnizorilor de telefoane celulare din oraş să informeze cumpărătorii despre limitele de siguranţă ale telefoanelor conform producătorilor, pentru a asigura siguranţa acestora.

77. Rusia, 1 iulie
În munţii Ural poliţia reţine o femeie care a vrut să dărâme un turn de telecomunicaţii datorită îngrijorărilor sale cu privire la sănătate. Femeia credea că stările sale de rău şi insomniile de care suferea erau corelate cu faptul că acest turn era situat chiar lângă casa sa.

78. SUA, 3 iulie
Prof. em. Martin L. Pall declară că efectele 5G vor apare în luni de zile, nu în ani, şi avertizează că se vor produce degradarea funcţiilor mentale, sterilitate, afectarea activităţii cardiace şi colaps social.

79. Italia, 4 iulie
60 de regiuni, provincii autonome şi municipalităţi chestionează tehnologia 5G, printr-un moratoriu care s-a stabilit, iar 14 municipalităţi aprobă deja rezoluţiile sau moţiunile consiliilor locale de stopare a tehnologiei 5G. Primarul din Marsaglia semnează prima ordonanţă Stop 5G din Italia, iar primarul din San Gregorio Matese interzice instalarea antenelor 5G pe teritoriul municipalităţii.

80. Rusia, 4 iulie
Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, consideră că elevii nu ar trebui să aibă telefoane mobile la şcoală. Se aşteaptă interzicerea telefoanelor mobile în şcoli (în Rusia) în această toamnă.

81. Irlanda, 4 iulie
Consilierul Justin Warnock cere Consiliului Leitrim să oprească lansarea tehnologiei 5G, pe motive de protejare a sănătăţii.

82. Elveţia, 2 iulie
firmă de avocatură elveţiană renumită emite un aviz juridic ce afirmă că modificarea ordonanţei guvernului federal Elveţian pentru a oferi privilegii antenelor direcţionale nu este legal admisibilă deoarece ar submina protecţia sănătăţii.

83. Elveţia, iulie
Ca rezultat al avizului juridic de mai sus, cantonul elveţian Zug suspendă procedurile de licenţiere în curs.

84. SUA, 8 iulie
Legea 272 a Adunării Generale din California, cere tuturor districtelor şcolare, birourilor districtuale pentru educaţie şi şcolilor să vină cu propuneri de politici de limitare sau interzicere a utilizării telefoanelor smart, de către elevi, la şcoală.

85. Rusia, 9 iulie
Preşedintele Putin subliniază riscurile asupra mediului ale noilor tehnologii, spunând că „Speranţa că noile tehnologii, ele însele, vor salva planeta de la creşterea influenţei antropogenice s-a dovedit a fi o iluzie. Degradarea naturii şi a climei continuăˮ.

86. SUA, 11 iulie
Senatori de frunte înaintează o lege ce restabileşte controlul local şi elimină reglementările FCC. Legea se numeşte „Restabilirea controlului local asupra infrastructurii publiceˮ.

87. UE, 14 iulie
Galileo, sistemul global UE de navigaţie cu ajutorul sateliţilor, este non-operaţional de cel puţin 4 zile, adică din 11 iulie, după o misterioasă întrerupere. Sistemul de sateliţi Galileo a fost lansat în 2016 şi a fost finanţat de UE, ca o alternativă la Sistemul de Poziţionare Globală al Forţelor Aeriene Americane şi a sistemului rus global de navigaţie cu ajutorul sateliţilor – Glonass.

88. SUA, 16 iulie
Companiile de telecomunicaţii realizează cu întârziere că publicul a aflat despre pericolele 5G şi lansează un război propagandistic de fake news, începând cu The New York Times. Acestea dau vina pe ruşi pentru toate informaţiile alarmante referitoare la 5G, şi această idee este repetată cu obedienţă de media principală la nivel mondial, incluzând BBC, Le Monde, The Guardian, The Infographics Show, Yahoo Australia şi Wired Online.

89. Franţa, 18 iulie
ONG-ul francez „Alert Phonegateˮ intentează proces firmei Nokia pentru faptul că a vândut telefoane smart care s-a dovedit de către Agenţia Naţională Franceză pentru Frecvenţe (ANFR) că depăşesc limita europeană pentru rata specifică de absorbţie (SAR). Această încălcare a normelor a fost posibilă deoarece s-a institui în forţă directiva europeană 2014/53/EU care a produs o relaxare a controalelor, permiţând producătorilor să îşi autocertifice produsele.

90. Elveţia, 26 iulie
Partidul Verde din Lausanne (Vaud) insistă asupra principiului precauţiei, spunând că antenele 5G sunt instalate deşi consecinţele acestei tehnologii nu se cunosc. Reprezentanţii verzilor cheama la un moratoriu în Vaud şi se opun instalării altor antene până când nu primesc nişte răspunsuri clare şi satisfăcătoare referitoare la impactul tehnologiei 5G.

91. SUA, 28 iulie
Sute de albine căzute (moarte) lângă două turnuri celulare 5G, în California. Imaginea cu sutele de albine moarte s-a răspândit pe internet cu viteza fulgerului.

92. Austria, 8 august
Parlamentul austriac cere să se realizeze un studiu privind efectele tehnologiei 5G asupra sănătăţii, ca răspuns la îngrijorările cetăţenilor.

93. Elveţia, 5 august
Revista elveţiană de largă circulaţie LʼIllustré prezintă afectările apărute la primele victime ale tehnologiei 5G în articolul „Cu 5G ne simțim ca niște cobaiˮ.

94. SUA, 9 august
Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul DC descoperă că FCC nu a derulat, aşa cum ar fi fost necesar, analize asupra potenţialului nociv al dereglementărilor asupra zonelor istorice protejate şi asupra mediului.

95. SUA, 9 august
Adunarea legislativă a statului Oregon a declarat stare de urgenţă pentru sănătate prin legea Senatului 283 şi cere autorităţii de stat pentru sănătate de a reevalua studiile referitoare la efectele asupra sănătăţii a expunerii la radiaţii de frecvenţă radio în şcoli şi de a face recomandări cu privire la modalităţi de reducere a expunerii copiilor în şcoli şi să raporteze rezultatele până cel târziu în data de 2 ianuarie 2021.

96. SUA, 9 august
Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, la care s-au alăturat numeroase triburi de indieni americani, precum şi Asociaţia naţională a Ofiţerilor pentru Conservarea Triburilor Istorice şi Trustul Naţional de Conservare a Istoriei, a obţinut o victorie când curtea federală de apel din DC a hotărât că FCC a eliminat în mod ilegal analiza impactului asupra zonelor istorice protejate şi asupra mediului – şi importante oportunităţi pentru participarea publică – pentru proiecte de infrastructură 5G. Subliniind importanţa acestor evaluări, curtea a concluzionat că explicaţiile aşteptate din partea FCC „nu s-au ridicat la standardele care să justifice luarea unei decizii”.

97. SUA, 21 august
Jurnalul Chicago Tribune a descoperit că telefoanele mobile cele mai folosite, ce au fost testate pentru radiaţiile frecvenţelor radio, generau radiaţii peste limita de siguranţă admisă. În unele cazuri nivelul radiaţiilor emise era mai mult decât dublu faţă de ceea ce firma Apple a raportat autorităţilor federale în urma testelor proprii. FCC investighează.

98. SUA, 23 august
Revista de specialitate Cardiology Magazine informează asupra legăturii dintre telefoanele mobile şi obezitate. Un rezumat prezentat în cadrul Latin America Conference 2019 arată că studenţii de la universitate care utilizau telefoanele smart cinci ore sau mai mult pe zi, aveau un risc de obezitate de 43% mai mare.

99. Rusia, 26 august
Oleg Gregoriev, preşedintele Comitetului Naţional Rus pentru Protecţia faţă de Radiaţiile Non-ionizante, afirmă că „5G poate fi ca un Hiroshima lent”.

100. SUA, 26 august-1 septembrie
Summitul „Criza 5G de conştientizare şi responsabilizare” atrage mai mult de 200.000 de persoane din întreaga lume care vizionează evenimentul, şi care trimit peste 200.000 de scrisori de responsabilizare reprezentanţilor guvernelor lor.

101. Rusia, 1 septembrie
Ministrul rus al apărării refuză să renunţe la 3,4-3,8 GHz pentru 5GHz, deoarece aceste frecvenţe sunt utilizate pentru comunicaţiile prin satelit, sugerând în schimb să fie utilizate frecvenţele de 4,4-4,99 GHz, acestea fiind populare doar în China şi Japonia.

102. Kuweit, 1 septembrie
Jurnalul Kuwait Times publică un articol asupra pericolelor pentru sănătate ale tehnologiei 5G, prezentând expunerea la câmpurile electromagnetice generate de frecvenţele radio şi urmările asupra sănătăţii. Ei recomandă ca „turnurile celulare să fie plasate la distanţă de case, centre de îngrijire, şcoli sau locuri frecventate de femeile însărcinate, de bărbaţi care doresc să aibe copii sănătoşi şi de tineri”.

103. SUA, 3 septembrie
Compania T-Mobile anulează instalarea 5G la nivel naţional. Un angajat anonim acuză procese în 15 state împotriva fuziunii Sprint.

104. SUA, 11 septembrie
Utilizatorii telefoanelor celulare dau în judecată Apple şi Samsung pentru expunere la radiaţii peste limita admisă. Andrus Anderson din San Francisco reprezintă 16 persoane care au depus plângere împotriva Apple şi Samsung; fenomenul a fost denumit „Phone Gate”.

105. Internaţional, 13 septembrie
Edward Snowden descrie (într-un interviu) rolul său în crearea unui stat totalitar ce supraveghează extins cetăţenii, permiţând noul val de autoritarism exercitat de clasele politice şi comerciale care realizează că pot utiliza tehnologia pentru a influenţa lumea la o scară foarte mare, plasând sistemele sociale sub atac.

106. Elveţia, 13 septembrie
Oponenţii tehnologiei 5G blochează amplasarea a 320 de antene din 326. Oponenţii au ridicat obiecţii la aproape toate aplicaţiile de planificare a permisiunii pentru antene.

107. Marea Britanie, 16 septembrie
Amplasarea smart-metre-lor este întârziată cu patru ani. Termenul limită al guvernului de a pune smart-metre în 30 de milioane de case până la finalul anului 2020 a fost amânat pentru 2024.

108. Australia, 18 septembrie
Compania Telco TPG (Total Peripherals Group) a afirmat că temerile cu privire la sănătatea comunităţii au stopat lansarea 5G în Australia, în timp ce experţii blamează campanile de dezinformare din media socială.

109. Naţiunile Unite, 24 septembrie
Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, într-un discurs în faţa Adunării Generale, descrie Internetul Lucrurilor, oraşele „smart” şi Inteligenţa Artificială ca pe un nor negru uriaş de furtună care se lasă apăsător asupra rasei umane, ameninţând cu un viitor rece şi fără inimă, într-o lume orwelliană destinată cenzurii, represiunii şi controlului. El face apel la unirea eforturilor pentru formularea unui set comun de principii globale care să furnizeze norme şi standarde pentru ghidarea dezvoltării tehnologiei emergente.

110. Cipru, 26 septembrie
Comitetele parlamentare pentru Sănătate şi Mediu din Cipru poartă dezbateri asupra aspectele nefaste ale 5G. Sunt formulate propuneri de îngheţare a implementării 5G şi de menţinere a Ciprului în afara oricărei radiaţii electromagnetice, ca o zonă detoxifiantă atractivă pentru turişti.

111. SUA, septembrie-octombrie
În jurnalul Avocatul Municipal apare articolul intitulat „Punerea căruţei înaintea boilor – politica FCC «Implementarea tehnologiei 5G pe primul loc, siguranţa pe locul doi»” („Putting the Cart Before the Horse – The FCC’s ‘5G First, Safety Second’ Policyˮ), care afirmă că FCC era necesar să fi întocmit referatul asupra standardelor frecvenţelor radio înainte de a deschide porţile pentru implementarea sutelor şi miilor de transmiţătoare celulare mici pentru 5G. Regulile adoptate de FCC în 1996 au fost calculate pentru a proteja doar faţă de efectele termice ale expunerii la frecvenţe radio.

112. Internaţional, septembrie
Autorii referatului Comunicaţiile wireless 5G şi efectele asupra sănătăţii – un referat pragmatic bazat pe studii disponibile referitoare la frecvenţele de 6 până la 100 GHz, finanţat de Deutche Telecom, afirmă că: „Studiile disponibile nu furnizează informaţii adecvate şi suficiente pentru stabilirea unei siguranţe clare, sau pentru problema efectelor non-termice” şi concluzionează că „în rezumat, majoritatea studiilor asupra expunerilor la microunde arată apariţia de efecte biologice”.

113. SUA, 25 septembrie
Proces împotriva radiaţiei telefoanelor celulare. Un nou proces are drept motiv faptul că firmele producătoare de telefoane celulare urmăresc să ascundă nivelul de radiaţie emis de aparatele pe care le fabrică. Avocatul Bart Goplerud din West Des Moines, Iowa, a depus o plângere la adresa firmelor Apple şi Samsung pe motiv că acestea nu expun sincer riscurile pentru siguranţa utilizării.

114. Parlamentul European, 1 octombrie
Membrii Parlamentului European Philippe Lamberts, Michèle Rivasi şi Klaus Buchner îi invită pe dr. Marc Arazi (de la Phonegate), prof. em. Martin Pall şi pe promotorul Alianţei Europene „Stop 5G”, Maurizio Martucci, la o conferinţă de presă pentru a dezbate riscurile asupra sănătăţii ale tehnologiei 5G şi principiul precauţiei.

115. Franţa, 2 octombrie
Un grup de ONG-uri franceze cheamă la moratoriu referitor la lansarea 5G, spunând că aceasta „ar putea să împingă planeta şi societatea noastră într-o lume cu consecinţe în afara oricărui control”.

116. Irlanda, 2 octombrie
Consilierii cheamă la mai multe dezbateri asupra tehnologiei 5G. Consilierul Kevin Murphy a iniţiat o moţiune la o întâlnire a autorităţilor locale din West Cork la finele lunii septembrie şi a avertizat că problema reprezentată de tehnologia 5G ar putea să nu afectează oamenii acum, dar o va face în viitor. Temerile se îndreaptă spre posibila legătură a acestei tehnologii cu producerea de neoplasme.

117. Germania, octombrie
Revista Manager informează că acţiunile realizate de sute de grupuri de protest care doresc stoparea implementării tehnologiei 5G afectează lansarea de multe miliarde de dolari a acestei tehnologii.

118. SUA, 3 octombrie
Firma „Erin Brokovichˮ se alătură procesului 5G intentat de cetăţeni prin intermediul Fundaţiei People’s Initiative împotriva Comisiei FCC şi legii Telecom din 1996.

Citiţi şi:
Senatorul Cristian Lungu cere îndepărtarea antenelor 5G din Florești (Cluj): Nu suntem laboratorul de experimente al nimănui! 
STOP 5G – campanie sesizare/somare autorităţi

 

yogaesoteric
8 noiembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More