Monitorizarea

Chiar a luat amploare, nu-i așa? Într-un timp foarte scurt, am trecut efectiv de la a ne desfășura afacerile și viața de zi cu zi, la a fi luați prin surprindere în cele mai multe privințe.

Cândva, cu doar câteva decenii în urmă, oamenii foloseau numerar, astfel că majoritatea tranzacțiilor nu erau înregistrate. Au apărut cardurile de debit, care au început să pună totul cap la cap. Nu aveam televizoare sau contoare inteligente, nu aveam dispozitive de urmărire pe mașini, nu aveam camere de supraveghere, nu aveam telefoane mobile. La prima vedere, introducerea tuturor acestor dispozitive părea să ne facă viața mai ușoară. Să te monitorizezi singur și să folosești aceste date pentru a economisi timp și bătăi de cap.

Dar scopul era altul. Toate acestea ne prind acum în capcană, ne monitorizează și se pare că, în cele din urmă, vor fi folosite împotriva noastră. Totul se mută online, inclusiv programările medicale, și este cel mai rău aspect la care ne-am fi putut gândi. Chiar dacă pare o prostie să crezi că cineva anume ar fi interesat de modul în care o persoană folosește anumite lucruri sau ce cheltuiește sau mănâncă. Dar cu asta ei știu cum să ajungă la tine și, în mod colectiv, ne pot manipula. Cunoașterea este putere, așa cum se spune.

De asemenea, se pare că nu fac un secret din faptul că se va lansa o schemă de scoruri de credit social, la fel ca în China. Dar, să fim sinceri, în această țară avem un sistem bazat pe clase sociale care datează de secole și care era scorul de credit social, apoi am introdus cardurile de credit și ratingul de credit. Sună ca un sistem de credit. Și l-am acceptat fără să ne punem întrebări. Dornici să „câștigăm puncte” prin îndatorare și prin a trece prin circuite financiare pentru a fi suficient de buni pentru a împrumuta bani, astfel încât să poți face parte din societate.

Lansarea ceasurilor Fitbit și Apple pentru a vă monitoriza bătăile inimii și semnele vitale. Bicicletele de exerciții din casă conectate la un sistem central care știe că faceți exerciții fizice. Frigidere inteligente, care pot fi controlate de „ceva” undeva. Puncte și stimulente pentru cumpărături în locurile în care aceștia vă recomandă. Sună ca un sistem de creditare și monitorizare, dar noi ne-am lăsat invitați, ne-am înscris și nu am observat când au schimbat regulile. (Nu deținem niciunul dintre obiectele de mai sus, din cauza direcției în care vedem că se îndreaptă, iar când spunem „noi”, ne referim la colectiv).

Ei vorbesc deja de „stimulente” pentru a vă face să slăbiți și să trăiți mai sănătos după standardele lor. Așa că haideți să examinăm ce înseamnă asta. Pentru a monitoriza pe cineva în acest sens, este nevoie să îl pui să se înregistreze în fiecare dimineață, la prânz și seara, să completeze ce mănâncă, ce bea și ce face într-o zi. Sună cam intruziv, nu-i așa? Ei bine, cum altfel ar putea ști? Au dovedit că nu au nicio încredere în populație pentru a lua propriile decizii sau pentru a-și conduce propria viață.

Deci, imaginați-vă. Te trezești, te conectezi la aplicația ta, faci exerciții fizice, mănânci ceea ce ți se spune, îți primești punctele pentru ziua respectivă sau ratingul de aprobare pentru tranzacția ta. Apoi, a doua zi, la fel, dar după o săptămână sau cam așa ceva, ei decid că este nevoie să știe mai multe informații. Ei suspectează că mănânci și alte alimente în timp ce ești afară și nu le raportezi, așa că instalează un monitor de urină. În fiecare dimineață, la prânz și seara, acum este necesar să le dai o mostră, pentru a dovedi că te conformezi. Îți blochează frigiderul după ce ai depășit aportul caloric alocat pentru o zi. Îți restricționează cardul astfel încât să nu poți cumpăra mâncare în timp ce ești în oraș. Ei insistă că o fac pentru a te menține sănătos, dar tu sfârșești prin a fi flămând, stresat, acționând pe furiș și nefericit. Dar ei știu mai bine decât tine, nu-i așa?

S-ar putea să credeți că este un scenariu neverosimil și, de dragul situației în care ne aflăm, sperăm să nu se ajungă până acolo. Există oare vreo diferență între discuțiile recente de a-i obliga pe oameni să se filmeze în timp ce își fac acasă teste dăunătoare, inexacte și costisitoare, pentru a dovedi că se conformează? Este o pantă alunecoasă pe care ne aflăm deja și care se accelerează într-un ritm alarmant. Primul avertisment ar fi fost necesar să apară atunci când au început să intervină în ceea ce privește locul unde poți merge, pe cine poți vedea și ce poți spune. Va urma intervenția asupra a ceea ce poți purta, ce poți mânca, cât de mult poți cântări. Toate acestea pentru a salva sistemul de sănătate publică, sau orice altă criză pe care o inventează pentru a servi scopului lor.

Imaginați-vă cel mai rău, cel mai răzbunător, autoritar, plin de ură și nerezonabil părinte din lume, care să ia toate deciziile în viața voastră, pentru tot restul vieții. Făcând cele mai scandaloase cereri, împiedicându-vă să faceți ceea ce vă place doar pentru că îi place să vă priveze de anumite aspecte. Acum, transpuneți acest scenariu la cei care ne supraveghează în prezent. Nimeni nu ar fi normal să aibă mai multe drepturi asupra trupului tău decât tine. Punct și de la capăt. Poți încerca să folosești argumentul egoismului, este auzit des, dar nu este culmea egoismului să forțezi și să constrângi pe cineva să facă ceva pentru că așa vrei tu? Exigent și egoist, de fapt. „Eu vreau să faci ceva pentru a mă ține în siguranță” – „eu” și „” sunt folosite aici. Spune mai multe despre persoana care cere și nu despre persoana care nu se supune. A face pe altcineva fericit nu este mai important decât propria mea siguranță, sănătate și bunăstare.

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru. Să vedeți cu adevărat aceste sisteme așa cum sunt, să înțelegeți ce intenționează să facă cu ele și cum se va schimba situația în viitor. Majoritatea oamenilor nu își doresc ca situația să rămână mereu la fel sau să se întoarcă la cum era înainte, nu se tem de progres atunci când acesta este necesar și logic și cred că ar fi bine să fim o specie adaptabilă. Dar suntem conduși de oameni foarte hotărâți, care controlează, oameni care vor și care își pun în aplicare ideile și agendele de ceva timp. Dacă reușești să te strecori printre toate fumigenele, minciunile și diversiunile lor, totul este acolo, la vedere. Și nu este deloc plăcut…….

Citiți și:
Șeful FMI spune că moneda digitală a Băncii Centrale ar fi necesar să fie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce oamenii pot sau nu cumpăra
Controlul conștiinței prin „formare în masă” este folosit pentru a institui în lume un stat polițienesc totalitar

 

yogaesoteric
22 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More