Papa Francisc, declarație surpriză: A fi homosexual nu este o crimă! Toți suntem copiii lui Dumnezeu

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”, spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, informează AP.

A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat la 25 ianuarie agenției The Associated Press.

Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”.

Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, este necesar să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.

Acești episcopi este necesar să aibă un proces de convertire”, a spus el, adăugând că ar fi indicat să aplice „tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Comentariile lui Francisc sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi, dar sunt în concordanță cu abordarea sa generală față de comunitatea LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică ar fi indicat să-i primească pe toți și să nu facă discriminări.

Francisc a citat Catehismul Bisericii Catolice spunând că persoanele gay este indicat să fie binevenite și respectate și nu marginalizate sau discriminate.

Suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea sa”, a spus Francisc, vorbind cu AP în hotelul din Vatican unde locuiește.

Citiți și:
Papa Francisc a comparat activitatea pastorală a unui preot catolic american care apără homosexualii cu lucrarea lui Iisus Hristos
Papa Francisc, despre parteneriatele civile între persoanele de același sex: „Sunt bune și utile pentru mulți”
Jurnalistul Frederic Martel: Există o legătură «complexă» între homosexualitatea de la Vatican şi abuzurile sexuale

 

yogaesoteric
22 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More