Moscova cere Google să ridice restricțiile aplicate canalului RT

Autoritățile rusești au cerut Google să anuleze cât mai rapid restricțiile aplicate canalului oficial YouTube al postului de televiziune RT.

Roskomnadzor a expediat conducerii companiei Google LLC o scrisoare în care cere ridicarea cât mai curând posibil a tuturor restricțiilor aplicate canalului YouTube al RT, care aparține instituției de presă rusești”, se menționează în comunicatul autorităţii, publicat pe canalul de Telegram al acesteia.

Platforma blocase un șir de materiale ale postului rusesc de televiziune, a restricționat publicarea materialelor video și organizarea transmisiunilor în direct, sub pretextul răspândirii informațiilor false cu privire la pandemia de coronavirus și a urmărilor ei.

În scrisoarea Roskomandzor se menționează că astfel de acțiuni ale administrației YouTube încalcă principiile distribuirii libere a informației, accesul liber la informației, fiind un act de cenzură în raport cu presa rusească.

Autoritatea rusă a cerut și explicarea motivelor unor astfel de gesturi.

Citiţi şi:
Dacă falsul și adevărul au ajuns doar funcții ale credințelor noastre, cum facem verificarea ştirilor? «Fals» înseamnă azi «ostil» sau «neconvenabil»
Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook

yogaesoteric
22 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More