Moscova va extinde sistemul de plată cu fața, „sigur și convenabil”. Construirea primului „lagăr de concentrare biometric”

Pe 26 iulie, Maxim Liksutov, șeful Departamentului de Transport și Dezvoltare a Infrastructurii de Transport Rutier din Moscova, anunța că Moscova își va extinde sistemul „sigur și convenabil” de plată cu fața. Acesta spunea că din septembrie, în capitală se vor accepta plățile biometrice la toate stațiile de metrou.

Anul trecut, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a început să instaleze sistemul biometric de plată în stațiile de metrou.

Conform datelor citate de Primăria Moscovei și după cum a explicat Liksutov în recentul său articol de opinie pentru Vedomosti, moscoviții iubesc metoda Face Pay, deoarece este „sigură și convenabilă”.

De fapt, navetiștii nu se opresc să fantazeze despre plata cu fața, scrie ziarul alternativ Off Guardian. Este clar că oamenii cer și mai mult Face Pay. Liksutov are soluția:

Printre dezavantajele care mai sunt de perfecționat, pasagerii au indicat un număr insuficient de turnichete prin care se poate trece prin biometrie. Majoritatea stațiilor au instalate 1-2 turnichete cu Face Pay, la unele stații deja am crescut numărul la solicitarea utilizatorilor… După actualizarea turnichetelor din metrou, cel puțin încă 200 vor putea accepta plata prin biometrie. Dacă este necesar, vom crește și mai mult numărul de astfel de turnichete.”

Vor putea oare și copiii să plătească cu fața? Sigur, de ce nu? Probabil în curând:

Pasagerii cer să fie implementată trecerea cu Face Pay pe cardurile sociale, inclusiv pentru elevi și școlari – discutăm și evaluăm această posibilitate.”

Potrivit lui Liksutov, „Sistemul de colectare a plăților prin recunoaștere facială este implementat în China, dar noi suntem înaintea lor… Face Pay a fost testat în autobuzele locale cu conducere autonomă. Moscova este primul oraș din lume în care sistemul de recunoaștere facială pentru plata tarifelor funcționează pe scară largă. Serviciul este disponibil la toate cele 250 de stații de metrou, precum și la stația Kutuzovskaya din MCC.”

Am menționat că Face Pay este „mai sigur și mai fiabil decât plata cu cardul bancar” și este, de asemenea, foarte convenabil? Sobyanin se angajează să se asigure că toți moscoviții sunt în siguranță și nu vor mai avea neplăceri:

Plata prin biometrie în metroul din Moscova, lansată în numele primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, este o etapă importantă în dezvoltarea sistemului nostru de bilete și o modalitate convenabilă pentru pasageri să plătească pentru călătorii, pe care o vom dezvolta în continuare.”

Potrivit presei locale, primăria Moscovei a fost inundată cu mesaje de mulțumire. După cum a scris Katyusha.org, fiecare rus susține construcția în desfășurare a „unui lagăr de concentrare biometric la Moscova”.

Rețineți: Face Pay este o metodă 100% voluntară. Cu alte cuvinte, ei spun că nu va veni niciodată un moment în care metodele tradiționale de plată vor fi anulate din cauză că sunt „nesigure și neconvenabile”. Asta nu se va petrece niciodată, notează ironic Off Guardian.

Instrucțiuni despre cum să plătiți corect cu fața folosind Face Pay în metroul din Moscova.

Citiți și:
Sfârșitul libertății: sistemul de credit social
Rusia în topul Big Brother: plata prin identificare facială la supermarket
Noua Era Biometrică se extinde în Rusia. Metroul din Moscova înregistrează plata prin recunoaștere facială

 

yogesoteric
17 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More