Motivele pentru care nu este bine să punem fular pe gura şi nasul copilului. De ce aceleaşi motive nu sunt acceptate şi în cazul măştii?

Un articol postat pe site-ul suntmamica.ro, „Garderoba de zăpadă! Fără fular la gură şi alte câteva reguli”, explică pericolele la care mămicile îşi expun micuţii din dorinţa de a-i feri de răceli.

„Poate crezi că un fular pus peste gura şi nasul copilului îl vor proteja mai bine în zilele friguroase, însă de fapt îi va face mai mult rău.

Oricât de frig ar fi afară, nu îi pune fularul peste nas şi peste gură. Fularul creează o zonă caldă, iar în combinaţie cu respiraţia copilului va forma un mediu umed şi cald, perfect pentru înmulţirea virusurilor şi bacteriilor.

Bacteriile care provoacă infecţii se vor înmulţi rapid în acest mediu şi vor ajunge fix în gâtul copilului. Mai mult, faptul că are fularul tras peste nas îl va determina să respire pe gură şi astfel toţi microbii vor fi livraţi exact acolo nu trebuie. Copilul nu va mai respira pe nas unde există mecanisme de stopare a microbilor (cilii nazali) şi unde aerul este încălzit înainte de a ajunge în gât şi în plămâni.

Alte probleme

Tot mediul umed şi cald din jurul gurii copilului va duce la apariţia iritaţiilor, materializate prin bubiţe şi eczeme. Iar a doua, a treia zi de ieşit cu fularul la gură, aceste iritaţii se vor complica şi îi pot provoca un adevărat chin copilului.

Şi care mai sunt organismele extrem de încântate de acest mediu umed şi cald? Ai ghicit, ciupercile, acele microorganisme care se pot înmulţi rapid şi pot produce infecţii fungice urâte în jurul gurii şi în gura copilului. […]”

Măştile faciale crează aceleaşi condiţii, atunci de ce aceste motive nu sunt acceptate şi în cazul lor? Cu toate că semnale de alarmă s-au tras.

Citiţi şi:
Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei
Centrul american pentru Controlul Bolilor: 85% dintre pacienții infectați cu covid au purtat «întotdeauna» sau «deseori» o mască

 

yogaesoteric
20 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More