Mult rău a făcut Iohannis României (XVI)

 

Citiţi primul articol din această serie

Când pe vreme de pace umbli printre gloanțe, când la câțiva pași de tine cineva se prăbușește împușcat în cap, te transformi. Te gândești că puteai tu să fii cel luat în cătare, te gândești la sensul vieții – și, fiecare, ajunge la concluzia lui. Eu (și aici probabil că a contat mult originea mea aromână, neam iubitor de libertate) am ajuns la concluzia că să trăiești doar pentru tine, pentru a strânge averi sau pentru plăceri animalice, este o viață inutilă.

Iohannis și gașca lui nemernică nu au trecut prin așa ceva, deci nu pot să înțeleagă.

Nu am mai postat de mult versuri, dar cred că este cazul acum. Îl consider pe Mihai Eminescu cel mai mare analist politic al țării, dar nu cel mai mare poet. Pentru mine cel mai mare poet român este George Coșbuc – poeziile lui patriotice (Decebal către popor, Pașa Hassan, Povestea căprarului, Trei, Doamne, și toți trei, O scrisoare de la Muselim Selo, Lupta vieții), sociale (Noi vrem pământ!) sau, pot spune, filozofice (Moartea lui Fulger) mă fac și acum, om bătrân, să lăcrimez. Singurul poet care a reușit să-mi facă asta!

Oare se mai învață în școală Decebal către popor? Nu cred, și de aceea vă redau primele două strofe, poate pe unii îi va convinge să citească întreaga poezie.

„Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.”

Desigur, fiecare are dreptul să aleagă cum să-și trăiască viață, om liber sau rob, leu sau câine-nlănțuit.

Și continui cu Lupta vieții:
„Dar lucrul cel mai laş în lume
E un bărbat tânguitor.
Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptător.
O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.”

Și:

„Dar sunt eroi de epopee
Când braţul li-e biruitor.
Comediant e cel ce plânge,
Şi-i un neom, că-i dezertor.
Oricare-ar fi sfârşitul luptei,
Să stai luptând, căci eşti dator.
Trăiesc acei ce vreau să lupte;
Iar cei fricoşi se plâng şi mor.
De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
Căci moartea e menirea lor.”

Închei această parte cu câteva versuri din imnul național.
„Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!
Acum ori niciodată să dăm dovezi în lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!…
…Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
«Viaţă-n libertate ori moarte!» strigă toţi.”

Evident, nu am postat aceste versuri pentru nemernicii roși de ambiții, veleitari, dornici de onoruri, cumpărați de Occident cu funcții (fiindcă Occidentul hotărăște cine ne conduce) pentru ca după ce se instalează la Cotroceni și în celelalte palate să dea țara gratis „partenerilor strategici”; nu mă adresez nici celor care au jefuit România peste măsură, fără să se gândească la faptul că nu vor lua nimic cu ei pe lumea cealaltă; nu mă adresez nici tefeliștilor spălați pe creier și cu lideri cumpărați de același Occident nociv, care a programat distrugerea țării cu mult înainte de 1989.

Mă adresez tinerilor care vor să știe adevărul, care înțeleg ce se petrece, care au sufletele curate, care au curajul de a lupta să își salveze țara. Nu noi, bătrânii suntem speranța – speranța pentru viitorul României sunt tinerii care nu acceptă spălarea creierului. Acei tineri care vor avea ca idealuri „Dumnezeu și Patria”.

Da, aceasta era lozinca legionară, și probabil că din această cauză fosta Mișcare Legionară este considerată mai ales după anul 2002 ca fiind o mișcare cu caracter fascist. Dar la procesul de la Nürnberg s-a stabilit că Mișcarea Legionară nu a fost nici fascistă, nici nazistă, nici colaboraționistă – singura organizație din România considerată ca atare a fost GEG-ul, reînființat după 1990 sub denumirea de FDGR și condus ani de zile de Klaus Iohannis!
[…]

Poate Klaus Iohannis iubește animalele, ceea ce este o calitate. În rest, eu îi văd numai defecte: trădător, corupt, mincinos, laș, complotist, gata oricând să arunce vina în spinarea altcuiva.

În ianuarie 2015 se duce la Paris să mărșăluiască împreună cu Merkel și Hollande pentru apărarea libertății de exprimare. După jumătate de an promulga legea nr. 217/2015 prin care libertatea de exprimare te trimitea în închisoare. Și-a asumat și el, în numele poporului român, un holocaust românesc inexistent împotriva evreilor.

În scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o imediat după promulgare, i-am scris:
„Domnule Iohannis, poate că dvs., ca etnic german vă simțiți vinovat de ororile săvârșite de naziști împotriva evreilor. Dar vă rog să nu vă liniștiți conștiința împărțind această grea povară cu românii. În România NU a existat niciun holocaust împotriva evreilor. Nu o spun eu, ci au spus-o evrei de marcă trăitori ai acelor timpuri: Wilhelm Filderman, președintele evreilor români în timpul războiului, Alexandru Șafran, șef rabinul României, scriitorul Oliver Lustig, Moshe Carmilly-Weinberger, rabinul șef al Clujului, scriitorul Alfred Harlaoanu, istoricul Nicolae Minei-Grünberg. Și pot să vă mai dau și alte nume. De ce îi credeți pe Elie Wiesel, pe Radu Ioanid și pe Alexandru Florian, cei care câștigă bani mulți din denigrarea și demonizarea poporului român, și nu îi credeți pe evreii de bună credință care au trăit în România în timpul războiului? Puneți-vă consilierii (bine plătiți de la buget) să caute adevărul, spălați noroiul aruncat nemeritat asupra poporului român.”

Evident, niciun răspuns.
Acum, când se știe că a fost informat prin canale NATO încă de la sfârșitul anului trecut de pericolul reprezentat de noul virus, dar lui nu i-a păsat, nu a informat „dragii lui români”, nu a luat nicio măsură, îl interesau doar alegerile anticipate și „parlamentul lui”, caută alți vinovați. Și după ce el a găsit PSD, CCR și o parte din românii neascultători, Ludovic a adăugat și Avocatul Poporului. Iar după ce a susținut în continuare în parlament imbecilitatea că virusul s-a răspândit fiindcă PSD le-a răpit dreptul de a acționa pentru a-i apăra pe români, îi întreb:
„Măi, voi sunteți nebuni? După ce parlamentul v-a aprobat pohtele și nazurile, situația a explodat ca niciodată, am ajuns «ciuma Europei» cum se exprima Nelu Tătaru, strănepotul lui Asklepios și vărul după mamă al lui Hipocrate, dar voi nu vedeți decât alți vinovați?
Nu vă gândiți că voi sunteți vinovații, voi, incompetenții corupți, înconjurați de incompetenți corupți?”


Autor: Dan Cristian Ionescu


Citiți și:
Mihai Eminescu – Citate despre exploatarea insidioasă a Românilor de către străini prin intermediul statului ateu înființat în 1859 (I) 
Deșteaptă-te, române! Distrugerea României, hotărâtă în laboratoarele străine patronate de Soros, Rockefeller, Rothschild și restul

 

yogaesoteric
27 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More