Nancy Pelosi, mega afacere în industria cipurilor

Recent, Nancy Pelosi a publicat informații că soțul ei a exercitat o opțiune de acțiuni prin vânzarea a 25.000 de acțiuni Nvidia, rezultând o pierdere calculată de 342.365 de dolari. Motivul acestui anunț vine din obligația legală a membrilor Congresului de a face disponibile publicului toate tranzacțiile cu acțiuni și tranzacții în termen de 45 de zile de la executarea tranzacției, în efortul de a preveni tranzacțiile privilegiate. Dar, în timp ce multe site-uri media se grăbesc să risipească zvonurile și teoriile conspirației în jurul comerțului, ar putea exista un adevărat motiv de îngrijorare dacă ne uităm la actul CHIPS și la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, potrivit analizei inginerului Robin Mitchell în Electropages.

Membrii Congresului – și Nancy Pelosi – se îmbogățesc pentru că sunt norocoși sau pentru că au acces la informații despre tranzacții privilegiate pe care apoi le oferă soților lor, care tranzacționează la bursă? Astăzi vorbim despre Nancy Pelosi și despre bursă. Ea s-a confruntat cu adevărul sumbru că, probabil, unii oameni cred că tranzacțiile comerciale ale ei, sau tranzacțiile comerciale ale familiei Pelosi, beneficiază oarecum de pe urma informațiilor privilegiate ale lui Nancy Pelosi. Acum, dacă vezi o legătură între Nancy Pelosi, care dezbate dacă să acorde sprijin de miliarde de dolari industriei cipurilor, și Paul Pelosi care investește în industria cipurilor, evident că ești un fel de conspiraționist”, spunea zilele trecute actorul Russel Brand.

Taiwanul este unul din cei mari producători de semiconductori din zonă.

Guvernele din întreaga lume au promovat legislații pentru a încuraja semiconductorii de producție locală. În SUA, aceasta se realizează prin actul CHIPS, care va înregistra peste 50 de miliarde de dolari în finanțare pentru a ajuta producătorii să deschidă noi turnătorii și să ofere credite fiscale celor care produc în SUA.

Companiile din afara SUA nu vor beneficia de legea CHIPS, dar este de așteptat ca și companiile care își internalizează producția să aibă de suferit (cum ar fi Xilinx, Nvidia și AMD), deoarece se bazează pe turnătorii terțe, adesea situate în China și Taiwan. Nvidia, la care soțul doamnei Pelosi a vândut acțiunile.

Actul CHIPS este condus de Nancy Pelosi, care, fără îndoială, va avea cunoștințe interne despre dezvoltarea actului, intențiile sale complete și cum ar putea fi extins în viitor. Acest fapt o pune pe Nancy Pelosi într-o poziție neobișnuit de puternică pentru a exercita tranzacții cu companii de semiconductori care ar maximiza profitul pe termen lung. Desigur, aceasta ar fi tranzacționare privilegiată și niciun politician nu a făcut vreodată așa ceva.

Dacă actul CHIPS are într-adevăr un impact nefast asupra companiilor precum Nvidia, ar fi benefic să fie descărcate aceste stocuri și/sau să fie redus stocul. În plus, achiziționarea de acțiuni în companii precum Intel și Texas Instruments care urmează să primească credite fiscale și marje de profit mai mari ar prezenta un risc semnificativ mai mic.

Citiți și:
Hunter Biden: Ce făcea în China și în Ucraina?
Ploconul Taiwan: Invazia Chinei este iminentă. Iată de ce

 

yogaesoteric
15 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More