Nepotul lui Charles de Gaulle, de partea Rusiei: „Occidentul condus de SUA ar putea declanșa al treilea război mondial”

Livrările de tancuri către regimul de la Kiev de către Occidentul condus de SUA pot declanșa al treilea război mondial, avertizează nepotul fostului președinte al Franței, Charles de DeGaulle.

Pierre de Gaulle, nepotul fostului președinte al Franței, generalul Charles de Gaulle, a mai remarcat că Franța a devenit ostilă Rusiei din cauza politicilor mioape și a deciziilor eronate ale establishmentului său.

Garanții solide” pentru Rusia

Livrările de tancuri occidentale către Ucraina ar putea duce la cel de-al treilea război mondial, așa că este timpul să se discute cu americanii și să se încheie un acord de pace durabil cu Rusia, a declarat economistul francez Pierre de Gaulle.

Luând cuvântul la masa rotundă dedicată memoriei celui de-al Doilea Război Mondial în Rusia și Franța și în preajma celei de-a 80-a aniversări a victoriei din bătălia de la Stalingrad, de Gaulle a remarcat că decizia Occidentului de a furniza Ucrainei tancuri grele ridică riscul declanșării unei noi conflagrații mondiale, deoarece ar provoca furnizarea de „arme tot mai puternice și cu rază de acțiune tot mai mare”.

Aș vrea să spun următorul aspect: este momentul să facem pace, să ne înțelegem cu americanii și să ajungem la o pace stabilă, fermă și durabilă cu Rusia. Este timpul ca Franța, președintele ei (Emmanuel Macron) să își amintească faptul că sunt o mare națiune independentă, iar misiunea lor este de a juca un rol demn. De asemenea, este necesar să se ofere Rusiei garanții serioase”, consideră de Gaulle, citat de Tass.

Franța urmează orbește politicile SUA”

El a mai precizat că Franța a devenit ostilă Rusiei din cauza politicilor „mioape” și a deciziilor eronate ale establishmentului său.

Franța urmează orbește politicile SUA. Francezii nu mai au încredere în politicienii lor, care s-au discreditat. Ei se opun consensului”, a continuat el. „Sunt indignat să-l aud pe președintele francez spunând că începutul unui război este un test pentru UE. Știm că există un număr enorm de oameni care suferă”, a susținut el.

Potrivit lui de Gaulle, furnizarea de noi arme occidentale către Ucraina nu va putea avea un impact decisiv asupra cursului conflictului. Nici armata ucraineană (care, după cum a remarcat de Gaulle, „nu este suficient de calificată”), nu va putea influența evoluția situației.

Familia De Gaulle se disociază

Aceste politici occidentale s-ar cuveni să fie reținute. Din păcate, politicienii occidentali nu realizează acest aspect. Ei urmăresc să ne facă să credem că ei controlează situația. Aceasta este o minciună. Ei nu înțeleg nici istoria, nici consecințele”, a conchis el.

Presa franceză arată că familia de Gaulle este jenată de poziția lui Pierre de Gaulle. „Analiza fratelui meu Pierre nu angajează pe nimeni decât pe el însuși, adică nici pe mine, nici pe familia noastră și cu atât mai puțin pe generalul de Gaulle”, a replicat Yves de Gaulle, căruia tatăl său, Philippe, i-a încredințat sarcina de a reprezenta familia de Gaulle și de a-i apăra interesele, notează Le Point.

Pierre de Gaulle, în vârstă de 59 de ani, este nepotul generalului de Gaulle și al patrulea fiu al lui Philippe de Gaulle, fost ofițer general de marină și senator francez.

Citiți și:
Washington Post confirmă Jocul de Glezne și de Șenile al Americii – Europa a fost băgată la înaintare (cu tancurile) în Ucraina
Era perfidă: Occidentul se bagă prea adânc în Ucraina!

 

yogaesoteric
10 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More