Neurochirurg, despre creșterea catastrofală a cazurilor de tumori pe creier la tineri: „Se datorează probabil utilizării tehnologiei!”

Un tânăr de 22 de ani, student la Universitatea Tehnică din Iaşi, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unei tumori la creier cu diametrul de nouă centimetri.

Carlo Felix Adam

Medicii spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi susţin că tânărul şi-a susţinut examenul de licenţă chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenţii chirurgicale care i-a salvat viaţa.

S-au manifestat la început dureri în zona ochilor. Simţeam că se umflă precum cepele. Apoi a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greaţă în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure, acum văd bine. M-am stresat foarte tare”, a declarat Carlo Felix Adam, originar din Bacău.

Medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a afirmat că acest caz a fost unul complex, tânărul având de câteva luni tulburări de comportament, în timp ce durerile de cap se accentuau.

În urma explorărilor de imagistică, respectiv rezonanţă magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. Tumoarea avea nouă centimetri în diametru şi invada zone din creier. A fost supus unor investigaţii laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care ţineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, iar ulterior a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Am realizat o rezecţie totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de faţă, urmează câteva zile de recuperare”, a declarat medicul Lucian Eva.

El a precizat că în ultima perioadă apar tot mai multe cazuri de tineri cu diverse tumori grave.

Acest fapt este probabil datorat unei vieţi stresante, utilizării tehnologiei şi mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viaţă dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Posibilităţile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai uşor accesibile decât acum câţiva ani şi atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai uşor. Dacă sunt în faze incipiente, pot fi tratate şi vindecate”, a mai declarat medicul Lucian Eva.

Citiți și:
Îmbolnăvire generalizată şi control, planificate sub reţeaua de telefonie mobilă 5G
Eleva care a demonstrat într-un mod clar și simplu în laborator că excesul de telefonie mobilă dăunează creierului. Experimentul grâului iradiat
O instanță de judecată a dispus desființarea unei antene de telefonie mobilă după ce proprietarii au arătat că le poate afecta sănătatea

 

yogaesoteric
12 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More