„Niciun guvern fără acest partid! Să fim stăpâni în țara noastră!”

„Fermier mare, mic, țăran, toți împreună în Partidul Agricultorilor! Niciun Guvern fără acest partid! Dezastrul e aici, nu mai avem ce aștepta… Să fim stăpâni în țara noastră”, anunță unul dintre cei mai mari fermieri români, Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, care exploatează mii de hectare în județul Arad.

„Nu spun cuvinte mari. Când spun dezastru, spun că vine laptele din Ungaria pentru copiii noștri la școli, că vin merele din Polonia pentru copiii noștri de la școli, că importăm 80% din carnea de porc. Deci, iată, am dat câteva exemple care nu ar fi cazul să se petreacă. Orice conducere statală în condițiile în care vede că apar asemenea dezastre… te aduni cu oamenii din țară și te consulți cu toată masa de oameni, dom’le, ce am greșit noi, statul, de am ajuns aici. Ce putem face noi, statul, ca să intervenim, să înlăturăm…” descrie fermierul, în publicația agroinfo.ro, situația care l-a determinat să vrea înființarea unui partid.

„Domnule, am pus întrebarea clară, de mai multe ori, pe ungurii care-i bagă 5 ani în pușcărie Orban (prim-ministrul Ungariei – n.n.) dacă vând pământul la un cetățean al Europei care nu este cetățean al statului ungar?! Nu-i face nimeni nimic, nouă ne face. Cum este posibil?! Când Oros a votat împotriva propriilor fermieri… că ești exponentul fermierilor, domnule ministru! Dacă facem un partid serios al agricultorilor în care să adunăm tot ce e viața de la țară, toți sunt legați acolo, cu o palmă de pământ, cu o grădină unde-și cultivă un zarzavat, o legumă, o roșie, o vânătă, toți ăia să simpatizeze cu acest partid, pentru că acest partid e nevoie să le apere interesele. Nu să vii că suntem acum partid și să cerem absurdități de la un stat, dar e nevoie să participi cu totul pentru a îndrepta nesăbuințele care sunt create la această vreme în țara noastră. Deci, mai vin pe lângă țărani, pe lângă fermieri, cum am spus, sunt 800.000 de fermieri, cu familia, sunt un milion și 600 de mii. Iată ce avem! De multe ori mi s-a spus, nu faceți 5% (pragul de intrare în Parlament – n.n.). Dom’le, nu facem 5%, facem 20%”, spune Dimitrie Muscă.

Fermierul este convins că partidul fermierilor și țăranilor va câștiga și votul electoratului de la orașe și îl critică aspru fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

„Vă dau un exemplu ce înseamnă ministrul agriculturii Oros astăzi. El a vrut să candideze ca președinte de Consiliul Județean pe Cluj. Bineînțeles că ardelenii, fiind acolo oameni serioși, la Cluj, l-au repudiat și dacă l-au repudiat pentru președinte într-un județ cum e Clujul, atunci au zis că e bun la țară, să conducă Ministerul Agriculturii, să conducă acest sector imens, agricultura, care ne asigură bunăstarea, pentru că în momentul în care ai mâncare ieftină și bună, multă, ieftină și bună, ai liniște în țară. Nu a făcut nimic pentru agricultura românească. Noi, fermierii, ne cunoaștem cât de cât între noi, cei din agricultura țării, poți să spui ăsta e cel mai bun prieten, competența lui se cuvine să fie legată de viața fermierilor, de viața de la țară, care aduce prosperitate în țară.

Atenție, sunt sigur că majoritatea din centrul urban al țării românești vor vota acest partid al agricultorilor. Depinde numai de noi pentru a avea o reușită. Numai cu oameni deosebit de serioși, oameni remunerați, să câștige bani, nu să stea cu mâna întinsă, pentru că atunci nu am făcut nimic. Dăm o cotizație lunară și-l ținem pe acest om. Stabilim pe un hectar de pământ să dai un leu, îl poate da oricine, dar știi că ăla nu stă cu mâna întinsă și că se lasă cumpărat de nu știu care partid și că dăm votul, cum fac acum ăștia. E un partid care să nu mai lipsească din conducerea României. Oricine nu e patriot duce țara de râpă”, mai spune fermierul Dimitrie Muscă, directorul general al CAI Curtici.

Citiți și:
România – o ţară ajunsă la disperare, cu un guvern fantomă şi un popor debusolat, atacat din toate părţile
Românii s-ar putea hrăni bio, dar consumă gunoaiele colorate ale Occidentului

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More